654.000 találatot kapunk a Google-ben a nevére.

Ó az első olyan versenyző, aki egy időben tartja a világcsúcsot egyszerre öt vegyesúszó számban és a riói olimpia legeredményesebb úszója volt az egyéni számokban megszerzett 3 arany és 1 ezüstéremével. Ugye nem kérdés, hogy kiről van szó?

Hosszú Katinka bármibe kezd, az jól sül el! De nem titok, hogy minden siker mögött kemény munka áll. Nemcsak az úszásban, hanem más területen is ugyanilyen módon menetel előre. Első könyvében pályafutásának kezdetéről és mélypontjairól, későbbi felemelkedéséről ír. Másodikként pedig motivációs könyve jelent meg, melyben megmutatja, milyen gondolatok vezérlik az előrejutás során.
Katinkáról készült egy képregény is – ez az Iron Lady Arcanum –, amivel a fiatalokat célozza meg. A havonta megjelenő újság fordulatos, izgalmas történeteken keresztül mutatja meg, hogy a sikerért meg kell dolgozni, ám a kemény munka mindig kifizetődik.

Katinka és Shane

Hosszú Katinka és Shane Tusup 2013-ban kötött házasságot a Seychelle-szigeteken. Már első pillantásra látszik, hogy nagy szerelem az övék, rajongással, imádással, bizalommal.
Mióta Shane és Katinka egy pár, megállíthatatlanul tör felfelé Katinka karrierje. Egymás után éri el azokat az eredményeket, amikről más úszók csak álmodni mernek. Egyértelműnek tűnik tehát, hogy ez a különleges érzelmi töltet – amit kettejük kapcsolata ad –, a mozgatórugója Katinka sikereinek. Természetesen Shane sikerei is ezek, hiszen közösen készülnek, hajtják előre egymást fáradhatatlanul.

Iron Aquatics – A bajnokképző

A riói szereplés után nem meglepő, hogy gyerekek százai állnak sorba az Iron Lady új úszóiskolájánál a Komjádi uszodában A klub nemcsak utánpótlást nevel, hanem magát a sporthoz való pozitív hozzáállást tanítja. Most még csak az úszni tudó gyerekeket edzik, januártól azonban elindul a kezdők képzése is.
Természetesen nem ígéri senki, hogy olimpiai bajnok lesz minden itt tanuló fiatal, de mindenképpen az élethez való hozzáállást formálja jó irányba az edzés minden perce. A fizikai felkészülés mellett a mentális is ugyanolyan fontos, ezért nem csak a vízben történnek a sorsfordító változások. Mondják, hogy a siker fejben dől el: erre jó példa Katinka pályafutása is.

Hogyan tovább?

Nincs megállás, folytatódnak a felkészülések. Úszónőnk 2017 júliusában Magyarországon csobban majd vízbe a vizes világbajnokság alkalmából. Jó hír ez mindazoknak, akik élőben is látni szeretnék őt. Az úszószámok helyszíne a Dagály Úszóaréna lesz.
2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is a legjobb európai úszónőnek választotta az Európai Úszószövetség, reméljük, hogy ez a szép sorozat nem szakad meg idén és jövőre sem!

Mi a titka? Van egyáltalán?
Hihetetlen küzdeni akarása, kitartása és a benne lévő kirobbanó életszeretet teszi őt a LEGJOBBÁ. Ő nem győzni akar, hanem minden versenyen kihozni magából a maximumot. Az, hogy ez győzelmet is jelent, már csak hab a tortán. Mi lehet még a sikerének a titka?

„Nem szabad állandóan csak a nagy célt üldözni, mert akkor örökké elégedetlen és csalódott lesz az ember. Olykor bizony meg kell állni és örülni minden apró pozitívumnak.”
(Hosszú Katinka: A magyar Iron Lady)

Video:

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!