Sokan gondolják úgy, hogy modellnek lenni egyszerű és az ég világon semmit sem kell tenni érte, csak pózolni és mosolyogni a kamerák előtt egész nap. Mindezért cserébe busás jövedelem, fényűző élet és vele együtt világot körbeutazó karrier is párosul. Pedig ez koránt sincs így, mert bizony rengeteg munka van mögötte. Vasvári Vivien elmesélte a Woman Onlynak történetét, hogy milyen utat járt be és hogyan vált sikeressé saját vállalkozása, valamint mennyi erőt és inspirációt ad hozzá kislánya.

Első kézből kaptunk meg az információt, hogy Vasvári Vivien és még öt igen népszerű egyéniség engedi be otthonába a kamerákat és hamarosan bepillanthatunk a luxus körülmények között élők mindennapjaiba. Az alapötletet egy hatalmas amerikai siker, a The Real Housewives inspirálta és ennek magyar megfelelőjét nézhetjük izgalommal nem sokára, a szeptember végén induló reality showban.

Ettől a várakozással teli izgalomtól felbuzdulva kerestük fel Vasvári Vivient, aki őszintén mesélt arról, hogyan jutott el idáig. Vivien szó szerint nagy utat járt be, ugyanis pályafutása még öt éves korában indult el Nyíregyházán. Az aerobic volt a legelső szerelem amibe beleesett, majd azt követte az úszás, a tenisz és a kosárlabda. 10 éves korára az atlétika mellett tette le hűségesen a voksát és azon belül is a síkfutásban lelte meg önmagát, ahol igen hamar ki is érdemelte a magyar bajnoki címet. Az évek alatt többszörösen is szerepelt a magyar válogatott soraiban, ami nem csoda, hiszen számtalan magyar bajnoki címmel büszkélkedhet. Ezen kívül a világbajnoki ranglista 5. helye és az Európa ranglista 3. helye is az övé volt a korosztályában. Érthető, hogy hatalmas motiváció dobogott a szívében, amivel óriási példát tudott mutatni a fiatal sportolóknak. Még egy ösztöndíjat is elnyert 14 évesen az amerikai Clemson egyetemre, de amikor a 2008-as pekingi Olimpiára készült, szembesülnie kellett egy előre nem várt eseménnyel.

- Mi történt ebben az időszakban a sportkarriereddel?

- A téli időszakban volt egy mandula műtétem, ezért sajnos egy hét kimaradt az edzésből. Gyorsan akartam visszahozni a kimaradást. Az izmaim merevek voltak, így hát bementem nyújtani a csarnokba. Ott hirtelen nyújtás közben éreztem, hogy valami megpattant a combom-fenekem tájékán. Először annyira nem fájt, de aztán kezdett lilulni, később pedig már nem bírtam járni sem. Az orvosok csak fél évre rá tudták megmondani, hogy egy izom elszakadt a fenekem-csípőm környékén. Sajnos ennek következményeként három évet teljesen sport mentesen kellett hogy éljek. Számomra ez nagyon nagy szomorúság és csalódás volt, ott és akkor úgy éreztem, mintha meghaltam volna.

- És mi történt ezután?

- 18 évesen elhatároztam, hogy ott hagyom Nyíregyházát és egyedül felköltözöm Budapestre. Mindent magam mögött akartam hagyni. Egyszerűen nem tudtam feldolgozni az eseményeket, amik megtörténtek velem a sporttal kapcsolatban. Elkezdtem műkörmös iskolába járni hobbyként, hogy valamivel lefoglaljam magam. Azt sikeresen el is végeztem, majd ekkor jött az első modell munkám, ami egy fotózással kezdődött. Meghallgattam a részleteket és úgy döntöttem, hogy ha a sport most úgysem lehetséges számomra, akkor elindulok a modell szakmában. Szerencsémre sok megkeresésem is volt és elkezdtem castingokra járni. Aztán jöttek a munkák, a divatbemutatók és fotózások. 

Mivel a sportot ott kellett hagyjam egy időre, így nem volt számomra elég az, hogy van egy érettségim, mindenképp tovább akartam tanulni a modellkedés mellett is. Jelentkeztem egy fogtechnikai iskolába, majd 23 évesen született meg a kislányom, Ariana, aki most már három éves. Vele is volt egy felkérésem, mégpedig egy babavizet képviselünk közösen. Nagyon boldog voltam, amikor a lányommal együtt kértek fel erre a munkára és nagyon büszke voltam. Mivel a gyereknevelés rengeteg időt elvesz az életemből, így már nem jártam modell castingokra, szimplán direkt munkákat vállaltam csak el. Fontosnak találtam/találom, hogy minél többet töltsünk a gyerekeinkkel, mert nagyon rövid idő alatt felnőnek. 

A gyereknevelés mellett is modellkedtem, aztán elkezdtem lakberendezéssel, lakások kivitelezésével is foglalkozni. Imádok mindent ami a kreativitásról szól, ezért is döntöttem úgy, hogy ezzel kezdek foglalkozni. Eleinte barátok lakásait, házait újítottam, rendeztem be, mostanság már rengeteg megkeresésem van. Egy olyan lány vagyok, aki mindig kell, hogy valamit csináljon. És pont ezért, amikor a lányom betöltötte a kettő éves kort, elkezdtem azon gondolkodni, hogy milyen üzleti vállalkozásba tudnék kezdeni, ami gyerekekkel kapcsolatos. Egy kedves barátnőmmel össze dugtuk a fejünket, és kitaláltuk, hogy a gyerekruha kínálatban szeretnénk egy új, luxus vonalat képviselni. Egy szóval izgő-mozgó vagyok. :)

 

Kép: commons.wikimedia.org

- Mivel foglalkozol jelenleg?

- Jelenleg két fő tevékenységem van. Lakások teljes felújítása és berendezése,valamint nemrég indítottuk el luxus alkalmi gyerekruhával foglalkozó web áruházunkat. Nagyon bízom ebben a vállalkozásban, már induláskor is jelentős forgalmat értünk el.

- Hogyan jött ennek a vállalkozásnak az ötlete?

- Hároméves kislányom mellett szembesültem azzal, hogy elegáns gyerek- és babaruhákból nincs igazán széles választék Magyarországon. Egy nagyon jó barátnőmmel, aki szintén anyuka,közösen találtuk ki és hoztuk létre ezt a márkát. „A célunk nemcsak az, hogy nagyobb választékot teremtsünk itthon babaruhákból, hanem az is, hogy a vásárlást a lehető leggyorsabbá és legegyszerűbbé tegyük” . A saját márkánk Instagram oldalán is ez a szolegünk, hiszen a csinos ruhák és kiegészítők beszerzéséhez elég egy képernyőkép elküldésével leadnunk a rendelésünket, amelyet akár másnap kézhez is kaphatunk. “Ez csak a kezdet: arra törekszünk, hogy a digitális újítások segítségével egyre kényelmesebb vásárlói élményt nyújtsunk”. 

Aztán jöhet a keresztelő, a legjobb barátnő esküvője vagy a várva várt szülinapi parti, a ruháink közül bármilyen alkalomra választhatunk megfelelő öltözéket a gyerekek számára, az újszülöttektől egészen a tízévesekig. A márka nem csupán ruhákat, hanem teljes szetteket kínál a kicsiknek: a kisfiúk ruháit színben passzoló csokornyakkendők, a kislányokét pedig elegáns kalapok és fejpántok egészítik ki. A ruhák egytől egyig bababarát pamutanyagból készülnek, így a szülők biztosak lehetnek benne, hogy nemcsak stílusos, de kényelmes viseletet is választanak gyermeküknek.

- Mesélnél nekünk arról egy picit hogyan telik egy átlagos napod?

- Közös reggelizés után viszem a gyereket az óvodába, utána ellenőrzöm a kivitelezés alatt lévő ingatlanokat. Ha megtehetjük, akkor egy közös ebéd a párommal és kora délután a gyerekruhákkal kapcsolatos vállalkozás ügyeit intézem. Ha időben végzek,akkor még elmegyek edzeni a konditerembe, esetleg futok egyet a római parton. Délután pedig vagy én vagy a párom elhozza a gyereket az óvodából. Lehetőség szerint az estéket mindig megpróbáljuk együtt tölteni. És nagyon fontos számomra, hogy a gyermekemet én fektessem le, esti mesét olvasva neki.

- Mozgalmas egy napod van, ez kétségtelen. Mindemellett mi az, ami a legjobban motivál téged?

- Mindig szeretem az új kihívásokat, egy ötletet sikeressé tenni az elejétől a végéig. Beletenni a munkát és látni, hogy egy kezdeti gondolatból kézzel fogható eredmény születik. Ezért a legnagyobb motivációm mindezt a babaruhás vállalkozással megvalósítani. 

- Szerinted az embereket, hogyan lehet a sikerre motiválni? 

- Úgy gondolom a példamutatás a legjobb motivációs eszköz. Véleményem szerint a motiváció az adott emberből kell hogy fakadjon. Illetve a gyerekkori sport, azért nagyon fontos, mert megtanít arra, hogy az elkezdett feladatot vagy távot nem szabad feladni, mindenképpen teljesítenünk kell a tőlünk elvárható legmagasabb szinten.

- Véleményed szerint mi a legfontosabb egy nő életében? 

- Anyaság és a család. Hiszen a természet is erre teremtett minket nőket. Az én életemben eziránti vágyódás már 18 éves koromban elkezdődött, ami igazából 23 éves koromban valóra is vált. Készültem az anyaságra, megfontoltan, felelősséggel. Amikor megszületett a kislányom, akkor éreztem csak igazán, hogy micsoda csoda az ember életében egy kisgyermek. Nagyon fontos számomra, hogy olyan értékeket közvetítsek a gyermekem számára, hogy követendő példa legyen számára az én életfelfogásom, aminek a középpontjában a család áll.

- Ez fantasztikus hozzáállás az élethez. De engedd meg kérlek, hogy megkérdezzük, hogyan kerültél kapcsolatba a szeptemberben induló reality show-val?

- Közeli barátnőm ajánlásával kerültem be a műsorba. Szerencsére castingon nem kellett részt vennem, egy személyes találkozás alkalmával rögtön pozitív visszajelzést kaptam,hogy helyem van a műsorban.

- Milyen eredményre számítasz a műsor után?

- Bízom benne, hogy a műsor nagyon sikeres lesz Magyarországon. Ez a reality show már sok más országban debütált és nagyon sikeres volt. Szeretném ha az ismeretségem növekedésével egyenes arányba nőne a babaruha márkánk ismeretsége is. Nagyon jól össze lehet kötni a két dolgot, mert mindkettő a luxusról, a stílusról szól. És természetesen ezek a ruhák a műsorban is megjelennek majd gyerekeken, ott is látható lesz, hogy milyen különleges stílust tud kölcsönözni egy gyermek számára, ha egy rendkívüli eseményen az ahhoz illő alkalmi ruhákban jelennek meg. Továbbá biztos vagyok benne, hogy a meglévő adottságaimhoz párosuló ismeretség, számos modell és reklám munkát fog még hozni.

- Mennyire terhel le a műsorba fektetett idő?

- Ha úgy érzem, hogy van értelme a munkába fektetett energiának, akkor nem számít, hogy mennyire vagyok leterhelt, csak a cél lebeg a szemem előtt és ezért örömmel megteszek mindent, mert szeretem amit csinálok és tudom, hogy eredményes munkát végzek. 

 

 

 

 

 

 

A Feleségek luxuskivitelben szeptember 25-től látható a Viasat 3 műsorán, az előzetesért klikk a linkre:

https://www.viasat3.hu/musorok/felesegek-luxuskivitelben

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!