A közösségi fórumokon több ezer post viseli a #croptop címkét.

Fiatal lányok, sztárok feszítenek a hasat megvillantó ruhadarabban. Bepillantunk az Istagram mögé, s utánajárunk, hogyan illeszthető be a mindennapokba, vagy akár alkalmakra az új őrület!

A divat szereti a jól bevált dolgokat, ami egyszer már sikert aratott, azt új köntösbe öltözteti, és újra térhódításnak indítja!

Talán néhányunk jól emlékszik, hogy tini korunk elengedhetetlen ruhadarabja volt a hasvillantós top. Britney Spears és Christina Aguilera után szabadon, mi is büszkén viseltük ezeket a veséket nem kímélő darabokat. Sokszor színben-mintában passzoló csípő fazonú trapéz nadrággal és csótányrobbantó telitalpúval dobtuk fel, s mindehhez kreppelt haj dukált, megfejelve egy tetkónyaklánccal. Ismerős?

Tiszta 90-es évek, ha valaki ebben a szettben jelenne meg ma egy esti buliban, már meg sem lepődnének, hiszen a felsoroltak közül ma mindegyik újra divatba jött!

Az más kérdés, hogy azóta bizony a testünk is megváltozott!

Ezt sokan elfelejtik és elkövetik azt a hatalmas divatbakit, hogy nem az alakjukhoz és az alkalomhoz passzoló darabot viselik.

Irigykedve nézegetjük a számtalan mennyiségű Instagram postot, ahol fiatalka lányok hódolnak a crop top trendnek. De vajon egy átlagos testalkattal rendelkező hölgy is felveheti utcára? A korhatáros 18-as karika itt vajon fordítva igaz? Azaz, szigorúan csak a 18 éves kor alatt ajánlott? S csak az üzenő falunkat díszíthetjük vele? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.

Elöljáróban elmondhatjuk, hogy egyáltalán nem reménytelen a helyzet.

Ugyanis a 2016-os crop top trend jó néhány olyan tulajdonsággal bír, ami kedvez a hétköznapok emberének is. Azonban nem mindegy, mivel és hogyan viseljük!

ARANYSZABÁLYOK

Ne melltartót!

Először is a rövidre szabottság tekintetében kell jól választanunk, nem szabad melltartónak is betudható darabokat viselnünk. A bordákat takaró fazon sokunknak előnyösebb lehet.

Köldököt ne!

A kevesebb több szabály itt a kivillanó bőrfelületre érvényes, vagyis minél kevesebbet mutatunk a hasunk bőréből, annál kifinomultabb és huncutul szexi lehet az összhatás. Azonban, ha túl sokat mutatunk magunkból, könnyen a közönségesség csapdájába eshetünk!

Kőbe vésett szabály, hogy 20 felett a köldökünket ne mutogassuk!

Párosíts jól!

Vagyis nem mindegy mivel viseljük ezt a darabot, minél rövidebb a felsőrész szabása, annál többet takaró alsó résszel kell kompenzálnunk.

A magasított derékmegoldású alsó ruházatot jól jegyezzük meg! Akár nadrágról, akár szoknyáról van szó, a csípőfazont el kell felejtenünk, ha croptopot akarunk viselni!

Mini szoknyát ne!

Az sem mindegy, hogy mekkora részt engedünk láttatni a lábunkból. Ha rövidebb alsó résszel párosítjuk, akkor a felső résznek még többet kell takarnia, magasan záródó nyakkal, vagy hosszított újjakkal, fodrokkal.

Zakót rá!

Sikkes és elegáns lehet az összhatás, ha egy csinos zakót viselünk felette. Így csak egy leheletnyi bőrfelület villan ki a hasunkon, a többit a fantáziára bízza. Ezzel a megoldással akár alkalmi megjelenésünket is megbolondíthatjuk.

Lapíts le!

A hétköznap embere gyakran magáénak tudhat egy-két helyes kis párnácskát a pocak tájékán, ezeket szerencsére egy jól megválasztott alakformáló fehérnemüvel ügyesen kordában tarthatjuk, így nem kell aggódnunk a kisebb hurkácskák miatt.

HOVA és MIVEL

Hétköznapra

Rövid nadrággal: normál vagy vékony testalkatra

A nyári melegben egy rövidnadrággal párosítva kellemes viselet lehet, ám érdemes egy horgolt vagy egy vékony anyagból készült kimonóval lágyítani a rövidre szabottságon. Ha fehér színű darabokat választunk, akkor még az UV sugárzás ellen is védekezhetünk. A nadrág legyen magas derekú, szerencsénk, hogy ez szintén egy felkapott darab most nyáron.

Mindenképpen magasabban záródó croptopot viseljünk hozzá, egy dekoltázs már sok lenne a sok bőrfelülethez, amit megmutatunk!

Az idén szintén divatos kantáros farmerrel az egész outfit igazán mai és trendi lesz.

Amit igen:

corp1corp2

Amit ne:

corp3corp4

Hosszú nadrággal: teltebb testalkatra is

A kerekded idomokkal rendelkező hölgyek, ha nadrággal szeretnék viselni, akkor inkább a hosszú szárú, bővebb szabású fazont részesítsék előnyben, rövid ujjú hosszított mellénnyel még lehet finomítani a szettet. DE KÖLDÖKÖT NE VILLANTSUNK ebben az esetben sem! Illetve a dekoltázzsal óvatosan, magas sarkúval viszont bátran bánjunk. A nadrág ne feszüljön túlzottan, elég ha a toppunk rövid, nem kell még többet mutatnunk az alakunkból, ha csak ne tökéletes formában vagyunk!

Amit igen:

corp5corp6

Amit ne:

corp7corp8

Szoknyával: minden alakra!

A hossz, a hossz, a hossz! Nem lehet elégszer mondani, de a mini ez esetben kizárva, még az esti partiba is, főleg utcára! Inkább maxi vagy midi változatokat keresünk hozzá! Az A-vonalú szabás finoman elrejtheti a hasunkon felhalmozott plusz kilókat, és csinos sziluettet eredményez. Ceruzaszoknyával inkább a tökéletesebb testalkatú hölgyek próbálkozzanak, de ez esetben takarjon többet a croptop!

Amit igen:

corp9corp10

corp11corp12

Amit ne:

 corp13corp14

Alkalomra

Nadrággal

Itt az anyagok textúráját kell jól megválasztani, ha a croptop lágy esésű textilből készül párosítsunk hozzá, erősebb, robosztusabb textúrát, és fordítva. A hossz tekintetében természetesen maradnak a szabályok, főleg ünnepélyesebb alkalmakkor ne essünk túlzásba (esküvő, színház)! A kiegészítők terén is lehetünk bátrak, a coprophoz a nagyobb nyakláncok is illenek!

Amit igen:

 corp15corp16

Amit ne:

 corp17corp18

Nadrággal

A bővebb szabású, szép esésű nadrágokkal megállja a helyét akár egy koktélpartiban is. Magas sarkúval végtelen hosszú lábakat varázsolhatunk magunknak. Arra érdemes odafigyelni, hogy a croptop ne legyen aprócska a méretesebb nadrág ellenére sem, ugyanis könnyen úgy festhetünk benne, mintha elfelejtettünk volna blúzt felvenni a melltartónkra, illetve a csípőfazonú nadrágokat kerüljük, maximum a parton vagy strandon állja meg a helyét így!

Amit igen:

corp19corp20

Amit ne:

corp21corp22

+ Extrém esküvői ruha croptoppal

Az igazán trend őrültek még a nagy napra is bevethetik, igaz, kell hozzá bátorság! Egy bohém stílusú, tengerparti frigy esetében azonban még ilyen jeles napon is megállja ez a darab a helyét!

 corp23corp24

Reméljük sikerült hasznos tanácsokkal szolgálnunk, s a cikk végére érve megjött a kedvünk és bátorságunk, hogy bevessük az idei év kedvencét, a croptopot, hiszen ha jól választunk a még a hétköznapokba is beilleszthető darabot kapunk, sőt, ha kedvünk tartja, egy egyszerű pólóból is elkészíthetjük.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!