Végre eljött a nyaralások, utazások időszaka!

Ám sok mindenkinek okoz gondot, hogy hogyan férjen el egy kicsi bőröndbe mindaz, amire szüksége van, főleg, ha különböző alkalmakra és időjárási viszonyokra is alkalmas ruhákat kell magunkkal vinnünk. A megoldás az átalakítható ruhatár!

Biztos vagyok benne, hogy a sok hölgy és férfi érez együtt velem akkor, amikor azt mondom, képtelenség annyi mindent bepakolni egy bőröndbe, hogy az megfeleljen hidegben-melegben, üzleti megjelenésnek, de kiránduláshoz, sportoláshoz is. Főleg, hogy a meleg ruhák, kabátok, vastag pulcsik nagyon sok helyet foglalnak, nem beszélve a cipőkről. Ha el kell pakolnunk egy sportcipőt és egy elegáns cipőt is, de egy utcai is jól jönne, akkor már szinte el is fogyott a helyünk, pedig ruhát még nem is pakoltunk magunknak.

A nők esetében talán még komplikáltabb a helyzet, ugyanis nem szeretünk, minden nap ugyanúgy kinézni.

ata1

Forrás: magazin.com

Távoli országokba utazáskor a legtöbb esetben túl sok felesleges dolgot viszünk magunkkal, amelyek ráadásul a reptéren túlsúly miatt még pótdíj kötelessé is válnak. Ezeket a problémákat előzhetjük meg egy olyan multifunkcionális ruhatárral, ami kis helyet foglal, több féleképpen hordható, attól függően, hogy milyen alkalomra kell megfelelnie. A legjobbak pedig a különböző időjárási viszonyokhoz is alkalmazkodnak, sőt akár még a ruházkodáson kívüli funkciókat is elláthatják. Néhány kulcsdarabbal a tarsolyunkban egyáltalán nem lesz unalmas az utazó ruhatárunk, ráadásul nem csak egy hosszabb nyaralás alkalmával, de egy rövidebb kirándulás alatt is remek szolgálatot tehetnek.

1. Átalakítható cipő:

Shooz fantázianév alatt fut az első, multifunkcionális, high-tech cipő, mely egyedülálló a piacon. Két különálló részből tevődik össze, egy talp részből és a felső részből, melyek azáltal cserélhetőek, hogy lezipzárazhatóak. Aki, azt gondolná, hogy emiatt beáznak, az téved, ugyanis teljesen vízállóak.

ata2

Forrás: dailymail.co.uk

A cipőket Edoardo Lannuzzi álmodta és tervezte meg. Az ötletet az hívta életre, hogy ő maga is rengeteget utazik, s folyton bosszúságot okozott számára, hogy a cipői túl sok helyet foglalnak. Amikor először előadta az ötletét, bolondosságnak titulálták, senki nem gondolta, hogy komolyan beszél. Mára azonban túl vannak a prototípusok hibáinak kijavításán és egy magas minőségű, átalakítható cipőt hoztak létre.

Itt nézheted meg a videót!

Arra is odafigyeltek, hogy a gyártás során környezetkímélő technológiával dolgozzanak. Magából a ötletből is, az következik, hogy ezzel is csökkenthető az ember ökológiai lábnyoma, hiszen kevesebb energiát és anyagot igényel az előállítása, s kevesebb hulladékot is képez utólag.

Az anyagok tekintetében csak 100°% bőr és természetes anyagok kerültek felhasználásra.

A cserélhető felsőrészek divatosak és számos különböző mintával és designnal kaphatóak. A csomagolás is az utazáshoz való pakolást segíti, hogy az minél kevesebb helyet foglaljon a bőröndben. Hiszen, aki sokat utazik repülővel az pontosan tudja, hogy milyen sokat spórolhat azon, ha csak kis méretű táskát visz magával.

Időt, energiát és pénzt takarít meg, s még az idegeinket is kíméli, ami pakolás körüli mizériát illeti.

ata3

Forrás: damngeeky.com

2. Átalakítható ruha

A Travel Supermarket egy érdekes felmérést végzett, azzal kapcsolatban, hogy az utazók vajon megfelelő ruházatban hagyják el a repülőt vagy sem.

Kiderült, hogy 57%-unk bizony mellé nyúl az utazáskor, túl meleg, vagy éppen túl lenge öltözetben érkezünk meg a célországba.

ata4

Forrás: dailymail.co.uk

Ennek oka valószínűleg, az utazótáskában lévő helyhiány, illetve azt akarják elkerülni, hogy a mosdóba zárkózva kelljen öltözködniük, majd magukkal cipelni a levett ruhákat is.

A megoldást a Winter Sun Travel Outfit által tervezett átalakítható ruha jelenti. Az alapruha első ránézésre olyan, mint egy kabát, de az ujjai levehetőek, így könnyedén egy csinos, pánt nélküli ruhává alakítható. Ha később ahhoz van kedvünk, kifordítva egy miniszoknyát is kialakíthatunk belőle. Praktikusan ujjaiból pedig táskát rakhatunk össze. Kis rövid kabátkaként is funkcionál. Az utazások kényelme érdekében pedig a gallérjába rejtettek egy felfújható nyakpárnát, ami nagyon jó szolgálatot tehet.

ata5

Forrás: dailymail.co.uk

A gyerekek utazását is szívűkön viselik a tervezők, nekik is egy kényelmes takarószerű felsőrésszel rendelkező kezes lábast hoztak össze, amely többféleképpen állítható össze, attól függően, milyen a hőmérséklet, illetve egy GPS adó-vevővel is ellátták, így ha véletlenül elkószálnának is a reptéren, könnyedén megtalálhatjuk őket.

ata6

Forrás:dailymail.co.uk

3. Egy ruhából vagy harmincat:

Egy megfelelően szabott, kendőszerű anyagból számtalan módon tekergethetünk magunknak ruhát, felsőt, vagy szoknyát. Ez valóban helytakarékos megoldás, csak a fantáziánk és kreativitásunk szabhat határt annak, hogy hogyan viseljük. Néhány apró trükkel egészen más kinézetű ruhadarabot kreálhatunk, akár minden napra.

Kereskedelmi forgalomban is kaphatóak, előre elkészített, többféleképpen hordható női ruhák, de ezeket magunknak is könnyedén elkészíthetjük.

ata7

Forrás: Pinterst

Semmi más nem szükséges hozzá, csak egy olló. Ha megvan a kiszemelt anyag, vagy kendő, akkor pár nyisszantással kész is a sokféleképpen alakítható ruhánk.

Ebben a videóban varrás nélküli technikát nézheted meg!

Ha rendelkezünk némi varrótudással, akkor még több lehetőségünk van. Akár kétoldalasra is tervezhetjük a kendőt, így nemcsak a formákat, de a színeket is variálhatjuk.

Ebben a videóban jól látszik a varrásos technika!

4. Magas sarkúból lapos

Rengeteg nővel megesett már, hogy elindult otthonról a csinos magas sarkújában és egy óra múlva megfájdult a lába, mert túl sokat kellett állnia, vagy a terepviszonyok voltak alkalmatlanok a magas sarkú viseléséhez. Ilyenkor idegesen feszengünk a cipőben, vagy mezítláb kényszerülünk tovább menni.

Ezt a problémát oldotta meg az átalakítható magas sarkú, egy kattintással eltűntethetjük a sarkakat és egy divatos, lapos topánkát varázsolhatunk belőle. Ez a darab a hétköznapjainkban is rendkívül hasznos lehet, utazáshoz pedig egyszerűen elengedhetetlen. Az eddigi, hasonló funkciójú cipőknek az volt a legnagyobb problémájuk, hogy nem sikerült olyan formát találni, ami egyszerre lenne divatos, csinos és megfelelő kényelmet, stabilitást nyújtana ez idáig.

Sheila Heels fantázianevű cipővel egyszerűvé válik az utazás, vezetés, a bevásárlás egy gyerekkel, de még egy áttáncolt éjszaka is.

ata8

Forrás: dailymail.co.uk

Remélem sikerült hasznos és praktikus tanácsokkal szolgálnom az idei nyaraláshoz.

Jó pihenést mindenkinek!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!