Idén, 2016-ban is, gyönyörű ruhakölteményekben tündököltek a sztárság nagyasszonyai, azonban voltak, akik csúnyán mellé lőttek.

A trendek kedvelői nagy izgalommal várják az év divateseményét, hiszen erre a gálára mindenki nagyot dobbant. Vannak, akik túl nagyot és ezzel átesnek a ló másik oldalára, s vannak, akik figyelmen kívül hagyják „dress code”-ot.

A Metropolitan Múzeum Kosztüm Intézete 1946 óta rendezi meg New York legexkluzívabb jótékonysági rendezvényét, azóta évről évre sztárok hada viszi vörösszőnyegre a szintén nagynevű divattervezők ruhakölteményeit. A designer-ek, stylist-ok a tudásuk legjavát adva készülnek a rangos eseményre. A ruhák megalkotásánál, összeválogatásánál fontos szempont, hogy az est témájához illeszkedjen. A választott tematika sem véletlen, ugyanis az év divatirányzatát szimbolizálja.

A 2016-os Met - gála mottójául a

„Divat a technológia korában”

címet választották.

Ennek megfelelően fémes csillogás, flitterek és robotjelmezek uralták az estét, azonban szép számmal akadt olyan, aki fittyet hányt a tematikára, és Csipkerózsikának vagy gót hercegnőnek öltözött. Blake Lively Burberry ruhája álomszép, de egyáltalán nem vág témába, illetve a gótikus fuxhalmazt viselő Katy Perry is tévedett néhány évszázadot, amikor ezt a ruhát öltötte magára.

met1met2

Képek forrása: nlcafe.hu

Ezekbe messziről sem tudjuk belemagyarázni, mivel lehetnének kapcsolhatóak a mai kor technológiáihoz. Így vagyok ezzel a divathercegnő, Sarah Jessica Parker esetében is. Ő egyszerűen, úgy tűnik, mint aki eltévesztette a címet. Nem tudom eldönteni, hogy úgy néz ki, mint aki jógaterembe indul a kedvenc topjában és sportnacijában, vagy mint aki farsangra igyekszik és francia katonának öltözött. Egy biztos, tőle nem azt szoktuk meg, hogy alulöltözik.

met3

Képek forrása: nlcafe.hu

Michelle Williams már kevesebbet tévedett, amikor kilencvenes évek stílusjegyeit hordozó szettjében jelent meg.

met4

Képek forrása: Pinterest

Valóban a technológiának köszönhette Beyonce, hogy egy tetőtől-talpig latexruhát ölthetett magára. A gondolatmenet tiszta. De biztos, hogy ez volt a legjobb színválasztás? Sok mindenhez hasonlították az énekesnőt, de a talán az egyik legfrappánsabb szatírában, méregdrága óvszernek titulálták, az amúgy ritka gyöngyökkel díszített Givenchy ruhát.

met5

Képek forrása: Pinterest

Beyonce húga, Solange is mellé fogott az estén, ő egész egyszerűen kreppelt citromnak öltözött. Ezúttal a divatbaki családban maradt.

met6

Képek forrása: Pinterest

Megfigyelhető, hogy sokan a szadomazo stílust érezték a legközelebb az est témájához, ha a cél az volt, hogy „szexrobotnak” öltözzenek az sikerült, s ezzel a technika is kipipálva. A prímet természetesen Madonna vitte, aki cicit és popsit is villantott, csak, hogy Lady Gaga nehogy egyedül érezze magát.

met7met8

Képek forrása:Pinterst

Azt, hogy a madaraknak mi köze a modern korhoz, nehéz megmagyarázni. A struccnak és kacsának öltözött sztárok, talán épp arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy nem ártana rohanó világunkból, vissza-visszatérnünk a természethez, ám manapság a technológia agresszíven ránk telepszik. WIFI és okostelefonok nélkül már a sarki boltba se találunk el, nemhogy egy erdőben barangoljunk. Ezt jelképezve Rita Ora tollaira fémborítás nehezedett, Zoe Saldana vadkacsa tollaiba pedig konfetti ragadt.

met9met10

Képek forrása: nlcafe.hu

Egyes tervezők fantáziája egészen az űrig repült, amivel nincs is gond, de a kivitelezés már hagy némi kívánnivalót maga után.
Dakota Johnson színes bohócruhája gyermeki egyszerűséggel jeleníti meg az űrtechnológia és a divat kapcsolatát. Nemes egyszerűséggel csillagokat rajzoltak rá. Az aranymálna díj már elég sem volt a színésznőnek, ezzel a ruhakölteménnyel a gála egyik legcsúnyább ruhája díjat is hazavihetné.

met11

Képek forrása: Pinterest

Végezetül álljon itt néhány pozitív példa is, szerencsére akadtak remek alkotások is, amelyek valóban illetek az est témájához, de se nem voltak közhelyesek, se nem nyomták agyon viselőket. Kate Hudson lézervágott elemekből álló estélyije a bál egyik legszebb és legkreatívabb ruhája volt.

met12

Képek forrása: nlcafe.hu

Kendall Jenner Versace ruháját az teszi igazán telitalálattá, hogy olyan mérnöki pontossággal megrajzolt mintát láthatunk rajta, amit a technika segítségével terveztek meg, de szorgos varrónők kezei alkották meg. Így kapcsol össze minket, embereket a gépek világával.

met13

Képek forrása: Pinterest

Claire Danes ruhája a technikának köszönhetően pedig maga volt az űrállomás. Ugyanis a modern 21. századi Hamupipőke ruhája éjfél után nem visszaváltozni, hanem világítani kezdett. Csak arra kellett vigyáznia, nehogy leöntsék egy kis pezsgővel, mert az biztosan kicsapta volna nála a biztosítékot.

met14met15

Képek forrása: Pinterest

Összességében az idei Metropolitan bál több félreértelmezett, vagy kissé unalmas, vagy közhelyes ötletet vonultatott a publikum elé, mint egyedi, kreatív megoldásokat.

Az idei divatirányzatokra gyakorolt hatásának köszönhetően is az utcán sokfelé találkozunk majd fémes felületekkel, flitterekkel és domina szerkókkal.

Azon sem lepődünk majd meg, ha az idei nyárban világító szoknyák lengenek ide-oda.

Aki, kíváncsi hogyan zajlik egy ilyen divatgála, az az alábbi videóban beleshet a kulisszák mögé.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!