Sokszor akadunk az interneten, olyan otthoni szépség trükkökre, amelyekről nem is gondolnánk, hogy még jobban beválnak, mint a boltokban kapható méregdrága verziók.

Azonban, számos olyan tipp is szárnyra kap, amely egyáltalán nem működik. Kipróbáltam a legújabb őrületet, és tényleg hihetetlenül jól szuperál, s valóban csak három összetevő szükséges!

ami1

Nyakunkon a szandálszezon! Végre lekerülnek a zárt cipők, a könnyed nyári ruhák mellé jöhetnek a szellős szandálok és papucsok. Felüdülés a lábnak is. Azonban a méretesebb bőr és textil daraboknak volt egy szerethető tulajdonsága, még pedig, hogy ápolt és eltakart. Ha sikítófrászt is kaptunk néha-néha a lábunkra tekintve, jöhetett a jő öreg belebújós, s problémát máris elhárítottuk.

A meleg idő beköszöntével elérkezett a feladat, hogy valahogy rendbe szedjük a télen megfáradt, lestrapált patáinkat.

A körmeinkkel még csak-csak elbánunk, egy kis áztatás, körömvágás és néhány színes körömlakk, s máris jobb, mint újkorában. Nem így a bőrkeményedéssel. Mindannyiunk ősi ellensége! Csúnya és kellemetlen cimbora!

Valaki szakemberre bízza az eltávolítást, valaki otthon próbálkozik véget vetni gonosz uralmának. Hiába a habkő, reszelő, borsos árú színes-szagos krémek, a berepedezett, megsárgult bőrcafat csak ott virít a virgácsainkon!
Egyet biztos ne próbáljanak ki, hölgyeim, a pengével vagdosást, az tényleg képzett kezek munkáját igényli!

A most bemutatott és kipróbált bőrkeményedés eltávolító, működik!!!
Jöjjön, tehát, a titkos képlet:

1 bögre szájvíz + 1 bögre ecet + 2 bögre meleg víz x (15 percázatás) = pihe-puha lábak

A recept a következőképpen hangzik:

1. Végy egy lábáztató alkalmatosságot. Lehetőleg ne a kedvenc salátástálad!
2. Engedj bele annyi kellemesen meleg vizet, ami ellepi a lábad. Ne térdig!
3. Tegyél bele 2 bögre meleg vizet. Ne mellé!
4. Jöhet a csodaszer az egy bögre szájvíz. Ajánlott LISTERINE-t használni. Alkoholos verziót. Nem meginni!
5. 1 bögre ecet. Elég a 10%- os. Főleg ne idd meg!
6. Keverd össze, majd áztasd benne a lábad kb. 15 percig. El ne aludj!

Végül láss csodát, avagy kémiát!
Ugyanis a hámlasztó hatást egy egyszerű kémiai folyamatnak köszönhetjük.

ami2

Egy olyan katalitikus folyamatról van szó, amely során az alkohol fokozza a gyenge savak hatását.
A receptben is ajánlott Listerine azért tökéletes az otthoni pedikűrre, mert mindkét összetevőt tartalmazza. A két fontos alkotórész tehát a benzoesav és az alkohol. Vigyázat, nem minden szájvíz tartalmazza ezeket!
Az ecetsav, tudományos nevén etánsav, rendkívül sokrétű vegyszer. Minden, valamirevaló háziasszony, halott már a számtalan felhasználási lehetőségről. Amellett, hogy a jó öreg ubi-sali alapja és íze-zamata, még takarításkor is jó hasznát vesszük. Ismert, hogy vízkővel is elbánik, fertőtlenít és nem mellesleg a bőrkeményedést is pusztítja. Mifelénk a nagyanyáink még darázscsípésre is ezt adták, persze ez esetben sem meginni kellett, hanem a duzzanatot borogatni.
A harmadik összetevő, a víz pedig kellőképpen felhígítja a keveréket, ezzel megakadályozza az irritációt. Végre egy működő „beuty-hack”!

ami3

Utána ránk fér egy alapos lábmosás egy illatos házi szappannal, vagy a kedvenc tusfürdőnkkel, csakhogy nehogy szó érje a ház elejét. Biztosan furcsán néznének ránk, ha a megszokott parfümünk helyett egy kis fanyarkás ecet szag lengene minket körbe. Ajánlatos habkővel is átdörzsölni.

A hidratálásról sem szabad megfeledkezni, egy zsírosabb, teltebb krémet használjunk. Itt is törekedjünk olyan kenceficét választani, ami minél több természetesebb összetevőt tartalmaz, hiszen a talp bőrén keresztül is sok ártalmas anyag képes felszívódni.

Tiltólista!

Formaldehyd
Glycerin
Kaolin
Lanolin
ásványolaj
Petrolatum
Propylenglykol
TEA

Ajánlom, maradva a konyha közelében, használj hidegen sajtolt olajat (pl. olívaolaj, mandulaolaj, jojobaolaj) masszírozz a talp bőrébe, különösen a sarkakba, majd húzz fel egy pamut zoknit. Ha nem zavar, aludj így! A hidegen sajtolt olaj helyettesíthető valamilyen természetes vajjal is (pl. shea vaj, kakaóvaj), ezzel talán könnyebb dolgozni, mert nem folyik annyira.

Másnapra kész is a babapopó puhaságú láb!

Rakd fel az i-re a pontot hozzá egy pazar pedikűr mázat!
Álljon itt hozzá a közelgő nyár ihlette ötletgyűjtemény!

ami5

ami6

ami7

ami8

Képek forrása: pinterest

Így még a lábunk nyomát is megcsókolják!

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!