Hamarosan beköszönt a tél, eddig húzhattuk az időt a szokatlanul enyhe tavaszias őszben, azonban sokaknál most lesz aktuális a télikabát vásárlás.

A ruhaboltok ezerféle kínálata közül gyakran igen nehéz megtalálni a megfelelőt, hiszen néha magunk sem tudjuk igazán, milyen kabátra lenne szükségünk, vagy nagyon határozott az elképzelésünk, ami épp nem található meg az üzletekben.

Elsősorban gondoljuk végig, hogy milyen célra használjuk, hétköznapi, utcai vagy elegánsabb, alkalmi viseletnek? Tömeg közlekedünk vagy autózunk, fázósak vagyunk, vagy kevésbé, vízlepergető vagy szép szövet legyen, sportos, vagy csinosabb modell, műszálas vagy természetes alapanyagot szeretjük? Milyen színű kiegészítőkkel, csizmával, sállal, sapkával stb tudjuk variálni? A színekről, fazonokról pedig még nem is esett szó. Ezek mind fontos szempontok, de megkönnyíti a kételkedést, ha nem lennénk elég határozottak az elképzelésben. Már az előny, ha tisztában vagyunk alkatunkkal, stílusunkkal, ha ismerjük, mi áll jól nekünk. Ugyanis hiába mutat valami nagyon jól egy divatfotón, még nem biztos, hogy az a modell lenne a jó választás számunkra.

Az idei télikabát trendekből szemezgetve a meghatározóbb darabok a klasszikus vonalat képviselő derékon megkötött karcsúsított szövet trenchcoatok, a nagyon bő, szinte óriási méretű felöltők, a sportosan elegáns, szőrmegalléros-kapucnis parkák, rövid vatelines dzsekik, az ujj nélküli egyenes kabátok, és a műszőrmék, különböző anyagokkal kombinálva a hosszak közepesek, a térd fölötti klasszikus és mindenkinek jól áll. Idén újra divatos és kényelmes a poncsó, vagy a pelerinszerű bebújós darabok.

Színekben a visszafogott, lágy tónusok uralkodnak: állandó fekete, őszies tónusú barnák, semleges szürkék, lágy púderrózsaszín, halványkék, sötétkék, bordó. A mintázatokban megjelenik a fekete-fehér kontrasztja, illetve a különféle színpárosítások, az önmagában mintázott szövetek, vagy bordázott anyagok.

trend1trend3trend4trend5trend6trend10

trend7trend9

trend11trend12

trend2trend8

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!