Itt a csodás tavasz, a maga varázslatos színeivel, illataival, jellegzetes virágaival.

Az évnek ebben szakaszában, amikor a tavasz közeledik és már alig várjuk, hogy a telet magunk mögött hagyjuk, a színek szerepe sokkal inkább előtérbe kerül. Remek alkalom lehet ilyenkor körbe venni magunkat vidám, színes tárgyakkal. Vágyunk a szebbre, a jobbra, a melegebb életérzésekre. Mindenre, ami kilendít a hideg, szürke téli napokból. Ebben az időszakban sokkal jobban esik a kora reggeli kávénk is. Szeretnék nektek egy pár hasznos boldogság dekort mutatni, amit könnyen megvalósíthattok ti is. Elő azzal a kávéval, jó olvasgatást.

Gyönyörű, romantikus hálószobák:

A mályva szín, igazi retro hangulatot idéz elő. Romantikus és nőies, de a legtöbben túl merésznek gondolják. Nem kell pánikolni, nem kell szakembert keresni. Pár ecsetre lesz szükségünk, és egy nagyobb kézi hengerre. Ha esetleg színárnyalatokat szeretnél felvinni a falra, akkor keverj ki több szint, fehér festék hozzáadással. Természetesen tompíthatjuk, világos csoki barnával is. A merészebbeknek ajánlom a nagy kontrasztot, ahol párosíthatod sötét lilával, és pisztácia zölddel. Szeretném képekben is megmutatni, mire is gondolok. Természetesen több milliónyi színt tudnék még párosítani, de a 2016-s dekor tippek befutója a mályva, lila, és a zöld árnyalatai lesznek.

lak1

lak2

lak3

Feldobhatjuk virágos függönyökkel, színes élővirágokkal, és pár színes tárolódobozokkal is. Az ágyneműd is legyen vidám, illatos. Játsz a tárgyakkal, a lámpa burádat is feltuningolhatod pár csipkével, esetleg kövekkel.

Filléres dekor trükkök a fürdőszobánkba:

Természetesen nem egy teljes felújításra gondolok. Komoly anyagi terhet jelent, így csak egy kis esztétikai felújításra van szükségünk. Minimális anyagi költséggel, és egy kis ötlettel varázslatos fürdőszobánk lehet. A fürdőszoba ablakodat ne takargasd, vannak nagyon olcsó öntapadós fóliák, amivel elhomályosíthatod. Ha ezzel megvagy, akkor szerezz be pár régi virág mintás függönyt. Akár művirágokkal is feldobhatod az ablakodat.

lak4

Szerezzünk be pár színes törölközőt is. Ki is pakolhatjuk egy régi tároló szekrényre, feltekerve. Szórjunk rá illatosított szirmokat. Helyezzünk el kisebb-nagyobb gyertyákat, mécseseket. Egy szemceruza segítségével, írj fel heti motivációs gondolatokat, idézeteket a tükrödre.

lak5

lak6

Tökéletes konyha pár ezer forintból:

Törekedjünk a letisztult dekorációra, ha konyháról van szó. Felesleges telezsúfolni mindent kis kütyüvel. A konyha kényes terület, ha túl sok apró tárgyat helyezünk el, akkor csak magunk alatt vágjuk a fát. A mindennapos használat miatt, nagyobb takarítást igényelne. Néhány kiegészítőt érdemes beszerezned – egy kép a falon vagy egy óra alig foglal helyet, pár gyertya pedig különleges, romantikus hangulatot termet. A lényeg, hogy ne legyenek hivalkodóak. Illeszkedjenek a konyha stílusához. Mutatok pár ötletet, hogy lássátok milyen elképzeléseket tudtok valóra váltani.

lak7

A konyha remek hely, és olyanná kell tenned ahol szívesen töltöd az estéidet. Lomtalanításkor remek tároló szekrényeket, polcokat szerezhetsz be. Amit minimális tuninggal csodálatossá varázsolhatod. Színes kartonpapírokból feldobhatjuk a konyha falait, idézettel, vagy csak egy
idegen nyelvű kifejezéssel.

lak8

lak9

Felcímkézhetjük vicces, színes feliratokkal a fűszereket. Csempésszük bele a tavasz színeit, mintáit. Szeressük a konyhánk hangulatát, minden reggelünk itt kezdődik. Itt is használhatjuk az ecseteinket, fessük át bútorainkat. A konyhánk színe mindenképp világos púder árnyalatokban pompázzon.

Nagyon sok ötletet szeretnék még veletek megosztani. Pár képben illusztrálnám is, hátha valaki kedvet kap hozzá. Mindig azokat a tippeket sajátítsd el, ami a te színed, a te világod. Fontos, hogy jól érezd magad, szeress haza menni, és szeress másokat is az otthonodban fogadni.

Íme pár ötletes tavaszi dekoráció, képekben:

lak10

lak11

lak12

lak13

lak14

lak15

Élvezzük ki, hogy itt a tavasz. Ötletelj, motiválj, mosolyogj, legyél kiegyensúlyozott, szerelmes, vidám, szabad.

Itt is találtok remek kreatív, tavaszi ötleteket:

 

Balogh Cintia

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!