hazugság

Talán te is megfigyelted már. Akár azért, mert kiszúrod a hazugságot és zavar, hogy mindenki megpróbál átverni téged. Akár amiatt, mert te magad is hazudsz, mint a vízfolyás. De tény, hogy egyre több ember emeli művészi, profi szintre a hazudozást és megeshet, hogy már arra sem emlékeznek, mikor voltak utoljára őszinték magukkal vagy másokkal.

ígéret

Hihetetlenül bosszantó! Bizonyára a te padlásod is tele van ígéretekkel. Már számtalanszor megígérték neked, hogy segítenek. Segítenek munkát találni, elköltözni, kiválasztani valamit, kisegítenek a bajban, elkísérnek az orvosi beavatkozásra, elutaznak veled és így tovább. Szükséged lett volna a támogatásra, egy segítő kézre, a társaságra és a végén mégis ott álltál egyedül, mert a beígért segítség: elmaradt.

lefogytam

Egyre csak kapom az irigy megjegyzéseket, kommenteket. A családom, a barátaim, mindenki körülöttem rá van csodálkozva. „Úristen, hogy le vagy fogyva! Hogy csináltad?!” Nem mintha olyan sok felesleg lett volna rajtam, ennek ellenére mégis feltűnően látványos a változás. Egyesek azt kérdezik, mi a titkom, mások viszont irigységgel a szemükben fikáznak: jaj, ez már túl sok, olyan vagy, mint egy gebe.

kéretlen tabács

Baromi idegesítő. Nincs olyan nap, amikor ne kapnék fejmosást. Rokonok, barátok, kollégák, de néha még az idegenek is meg akarják mondani nekem, mit tegyek. Érdekes, hogy mindenki rám néz és mintha belém látnának, rám olvassák az általuk vélt igazságot és megmondják, mit kellene tennem. Igazán örülök, hogy mindenki sokkal jobban képben van az életemmel, mint én magam.

álmodozás

Nagyon sokáig álmodtam. Az álmomban az emberek kedvesek, törődőek, szeretetteljesek voltak. Álmomban létezett a jóságos keresztanya, a herceg, és hogy a jó mindig elnyeri a méltó jutalmát. A világ egy biztonságos, boldog, fényes helynek tűnt. De annyi pofont kaptam, hogy kénytelen voltam felébredni.

tökéletesség

A társadalmunkat és azon belül is az emberek szívét-lelkét mérgezi ez az utálatos szokás: a tökéletesség hajszolása. Tökéletesnek akarnak mutatkozni a munkahelyükön, a párjuk, a barátjuk, de még a családjuk előtt is. Megszállottan dolgoznak azon, hogy a tökéletesség pompájában ragyogjanak. De honnan ez a szörnyű kényszer, hogy mindenáron tökéletesnek mutatkozzanak?