karácsony

Nem vagyok milliomos, de még csak tehetős sem. Nem mintha az adakozás, mások megsegítése ezen múlna. Nem kell vagyonokat eltapsolni ahhoz, hogy jót tegyünk másokkal. Éppen ezért tud bárki segíteni. Pénzzel, étellel, ruhával, önkéntes munkával. Nem az a cél, hogy magunk is legatyásodjunk, hanem segítsünk, a lehetőségeinkhez mérten. Ezért tudok én is segíteni, és nemcsak egyszer, egy héten az évben az ünnepekkor, hanem egész évben!

önmagad lehetsz

Egy párkapcsolat mindenképpen terápia, ha a két fél őszintén kommunikál egymással. Persze azért figyelsz, hogy egyes témát ne úgy tálaljál, hogy az a másikban nyomot hagyjon, vagy ha így is történik, akkor nem húzod ki a hátad és nem mondod lelkiismeret-furdalás nélkül, hogy csak őszinte vagy, és a ti párkapcsolatotok a nyíltságon alapszik. A bántó szavak sosem lehetnek a nyílt és őszinte kapcsolat velejárói. Sosem magyarázhatod a bunkóságodat azzal, hogy csak őszinte vagy, és amúgy is, örüljön a másik, hogy nem hazudsz a szemébe.

öregek

Nagyon sokszor hallom ezt a kérdést. Nem egyszer ismerősök szájából, de az utcán sétálva vagy egy kávézóban, netán a buszon ülve is megüti a fülemet. Pocskondiázzák az öregeket és órákig képesek ecsetelni, hogy mennyi baj van velük és már-már úgy beszélnek róluk, mintha nem is emberek, sokkal inkább démonok lennének. Na, de mit vétettek?

külföld

Dia lassan tíz éve külföldön dolgozik. Nem mindig egy helyen. Szereti a változatos helyeket és munkákat. Ám főleg Németországban, Svájcban fordul meg, de megesett már az is, hogy Amerikába ment. A családja és barátai sokszor kérlelik, hogy jöjjön haza, de neki eszébe sincs.

plasztikai műtét

Szomorú, de igaz. Ma már a fiatal lányok – és olykor fiúk – arra gyűjtenek, hogy tizennyolc éves korukban megműtessék magukat. Vagy azt kérik anyutól és aputól, hogy a születésnapjukra lepjék meg őket egy plasztikai műtéttel. Elkeserítő, hogy már tini korukban ekkora önbizalomhiánytól szenvednek és hogy a közösségi média, az instagram ilyen nagymértékben képes befolyásolni az énképüket!

drog

Reggel egy idegen férfi ágyában ébred. Vagy az utcán letolt bugyival. Atyaég! „Mi történt velem? Tutira bedrogoztak és megerőszakoltak!” Talán igen, valóban ez történt. Vagy, ami ugyanannyira lehetséges az, hogy egyszerűen annyit ivott… annyira szétcsapta magát, hogy nem emlékszik arra, mit csinált!