Az élet nagyon sokszor padlóra küld minket, feszegetjük a határainkat. Sokszor már a maximális tűréshatárainkat is átlépjük. Előjön a reménytelenség és kilátástalanság érzése. A sorsunkat átoknak az életünket egy horror filmnek érezzük. Ez az egész érzés, csak annyit jelent, hogy elfáradtunk, túl sokat vállaltunk. Egyszerűen csak vegyünk vissza egy kicsit a tempóból. Szenteljünk magunkra egy kis időt. Tegyünk valami merészet valami szokatlant. Bármit is tehetünk a lényeg az, hogy jól érezzük önmagunkat a bőrünkben.

 

 osszetortel 01

 

Kép: Freepik.com

 

1. Nem tehetünk mást, minthogy megbarátkozunk az érzéseinkkel

 

Felesleges erőfeszítés lenne ellene harcolni. Mindenkinek az életében vannak ilyen vagy ehhez hasonló pillanatok vagy időszakok. Fogadjátok el és máris könnyebb lesz. Az élet sajnos természetes velejárója. Így már könnyebb, ugye? Az érzéseink meghatároznak minket és befolyásolják az életünket.

 

osszetortel 02

 

2. Ne felejtsük el, hogy a családunk és a barátaink mindig mögöttünk állnak

 

Ők azok, a személyek, akik feltétel nélkül szeretnek minket és rájuk mindig számíthatunk.  Tőlük segítséget kérni sohasem szégyen.  Egyáltalán nem kellemetlen és legyünk érte hálásak, hogy tényleg ott vannak nekünk, bármi történjék is. Egy biztos támaszt jelentenek az életünkben és bármikor képesek bearanyozni a napjainkat.

 

3. Ne rágódjatok mindig a negatív érzéseken vagy problémákon

 

Iszonyatosan kártékony hatással lehet rátok és a szervezetetekre, sőt a környezetetekre is. Nem lehet mindig azon rágódni, hogy mit és hogyan kellett volna tenni, ugye? Ezt felejtsétek el! Ezen rágódni felér egy halálos ítélettel. Senki sem szeretné, ha az életét ezek a gondolatok és érzések lassan, de biztosan felemésztenék.

 

osszetortel 03

 

4. Soha se felejtsétek el, mik azok a dolgok amik boldoggá tesznek az életben. Kik azok, akik miatt bármikor mosolyogni tudtok

 

Ezeket a pozitív dolgokat vagy embereket tartsátok közel magatokhoz. Sose feledkezzetek meg róluk, hisz Ők lesznek azok, amelyek eléggé motiválnak majd ahhoz, hogy megtanuljunk továbblépni, és visszatérni önmagunkhoz. Különlegesek az életetekben. Fogadjátok el és vigyázzatok rájuk, nincs igazam?

 

5. Gondolkoznunk kell azon, hogy vajon miért történt éppen ez velünk

 

Vajon mit akar az élet? Miért szánta ezt nekünk a sors? Nincsenek véletlenek, nem igaz? Valamiért ennek meg kellett történnie, ugye? Ez egészen más, mint azon rágódni, hogyan lehetett volna mindent másképpen csinálni. Bárcsak visszamehetnénk a múltba és újrakezdhetnénk, nem igaz? De jó is lenne, de ilyen nincs. Fogadjátok el a valóságot és ne rágódjatok azon mit kellett volna csinálnotok, inkább gondolkozzatok el azon, vajon miért is vagyunk ebben a helyzetben? Meg kellene tanulni, hogy kihozzuk a lehető legjobbat ebből a helyzetből.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A bizalmatlanság börtönében - Hogyan bízz meg újra az emberekben?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!