Hallottam egy beszélgetést arról, hogy ilyen nehéz időben mutatkozik meg az, hogy a sztárok is ugyanolyan emberek, mint mi. A pénz nem garancia semmire, ők is lehetnek betegek és egyáltalán: őket is érhetik nehézségek. Valóban?! Meséljetek még…

 

 

sztaroknak is rossz 01

kép: someecards.com

 

De komolyan. Hallgattam ezt a beszélgetést és tudjátok, van az a vicces mém, amin a kalapos ember könyököl és mosolyogva figyel, a szöveg pedig a következő: Aha. Mesélj még. Egyszerűen ez jutott eszembe, mivel ez a „sztároknak ugyanolyan rossz, mint az átlagembernek”, ez csak mese habbal. 

 

Persze ez a sztároknak is lehet nehéz az élete, nemcsak a koronavírus kapcsán merült fel, hanem már előtte is lehetett hallani ilyesmiről. Elvégre őket is érhet tragédia, betegség, tiszta sor. Igaz, nem védettek a koronavírussal és a sorscsapásokkal szemben sem. De hacsak nem hal meg egy közeli szerettük, nem kapnak el egy durva betegséget vagy jön ki rajtuk, nem szenvednek balesetet, más testi vagy lelki sérülést, akkor onnantól kezdve nemigen lehet azt mondani, hogy túlságosan hasonló gondokkal küzdenének. Mert persze a csodás sztorik, hogy kigyógyultak a drogfüggőségből meg az alkoholizmusból mind szép és jó, de ne odázzuk el azt a tényt, hogy ilyen esetekben maguknak csinálták a bajt.

 

Egyesek szeretnek azzal jönni: tudják, milyen az a szegénység. Ők is voltak már szegények. Igen, jól tudjuk, hogy több tucat sztár van, akik az utcáról jöttek. De ez már a múlt. Nagyon is. Talán még emlékszenek rá, milyen volt, de a legtöbbjük már több tíz éve jólétben él. Nem kell tőlük sajnálni, mert így vagy úgy, de megdolgoztak érte. Csakhogy akkor sem lehet őket egy lapon emlegetni az átlagemberrel, mert aki hosszú évek óta jólétben él, az hogy akar együttérezni? Adakozzon, ahogy pár kivételes ember teszi, akkor el lehet hinni, hogy ő a lelke mélyén még ugyanaz az ember, aki az utcán élt. Máskülönben nem fog tudni már azonosulni azokkal, akik az életben még egyszer sem kóstolták meg a jólét ízét.

 

Most pedig persze, hogy félnek. Leálltak a filmgyártással, nincs színház, nincsenek divatbemutatók, sem sportesemények, koncertek. Kisebb-nagyobb sztárok között biztos vannak olyanok, akiknek remeg a gyomruk és szívesen hangoztatják, hogy ők is megszenvedik a járvány okozta helyzetet. Elveszítették a munkájukat vagy vélhetően el fogják. Most ezért sajnálni kellene őket? Igen, kellemetlen, de mi átlagemberek sajnáljuk meg őket, mert nem lesz munkájuk, miközben több millió pihen a bankszámlájukon? Megpróbáljuk, becsszó…

 

sztaroknak is rossz 02

 

Bocs, nem megy. Mivel ha választani kellene, hogy a színészt, a sztársportolót vagy énekest, műsorvezetőt kellene sajnálni vagy a sarki virágárust, aki elvesztette a vevőkörét és le kellett húznia rolót és nem tudja mit ad a következő hónapban a gyerekeinek, akkor valahogy nem a sztárt fogjuk sajnálni. Hanem azt a sok-sok embert, akiket kirúgtak, fizetés nélküli szabadságra küldtek és tönkrement a vállalkozásuk, mert az ő bankszámlájukon nem pihennek milliók. Talán pár száz ezer, de ez sem éppen a magyarok többségére igaz. Akkor ők miből fizessenek majd albérletet vagy a számláikat? Mit adjanak enni a gyereküknek? Valóban, ilyen gondjuk is lenne a sztároknak? Nem valószínű…

 

Szóval senki ne akarja bemesélni, hogy mennyivel rosszabb a sztároknak, mert olyan csekély szinten lehet nekik rossz, mint egy szúnyogcsípés és most tekintsünk el attól, hogy megfertőződtek a vírussal vagy a szeretteik. Ugyanis mikor olyan cikkek látnak napvilágot, hogy de jó is lenne bizonyos sztárok házában átvészelni a házi karantént az ember zsebében kinyílik a bicska. Vizsgájuk már meg a különbségeket egy sztár egy átlagember helyzete között! A sztárnak nem kell dolgoznia, annyi a feladata, hogy otthon marad a kacsalábon forgó palotájában. Tudod, jakuzzival, medencével, moziteremmel, gigantikus kerttel meg edzőteremmel. A személyzet meg házhoz hozza a kaját vagy valaki. A sztárnak van pénze, szóval akárkit megfizethet.

 

sztaroknak is rossz 03

 

Az átlagember – akit nem rúgtak ki – menjen dolgozni és tegye kockára az életét vagy szeretteit. Aki csődbe ment, elbocsátottak vagy szabadságra küldtek, éljen meg a kuporgatott pénzéből a két vagy egyszobás lakásában, minimum két generációval egy fedél alatt, bár egyes országokban van az három-négy is. Ó igen, innen tökéletesen látszik, hogy mennyire rossz a sztároknak…

Ha a sztár lesz beteg, akkor a palotájában kúráltathatja magát vagy valami elit kórházban, a leghozzáértőbb orvosi gárdával, mert ha nincs is rá ellenszer, azért legyen meg a tudat, hogy mindent megtesznek. Sőt, ha valakinél csak a gyanúja felmerül annak, hogy koronavírusos, lazán kicsengetheti a teszt árát.

 

Ám ha egy átlagember lesz beteg, akkor maradjon otthon és kuss. Hordja ki. Vagy irány a kórházi karantén, ahol bizonyára kevéssé olyan paradicsomiak a körülmények, mint amilyet egy sztár megengedhet magának vagy a szerettének. Plusz, ha az a sejtése, hogy elkapta a vírust, ki se tud fizetni 30 ezret, nemhogy 80 ezret azért, hogy még házhoz is jöjjenek tesztet végezni. Van még kérdés?

De tisztelet a kivételnek, ebben a jelenlegi helyzetben is akadnak sztárok, akik adakoznak és segítenek a nehéz sorsú embereken. Minden tisztelet az övéké. Meg azoké, akik csendben maradnak és nem próbálják elhitetni velünk, hogy nekik ugyanolyan rossz, mint az átlagembernek. Jó, lehet, hogy ugyanolyan emberek vagyunk, de messze nem egy színvonalon élünk és a színvonal olykor képes sorsok felől dönteni, ennyi. Inkább az igazság, mint a képmutatás.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Agyrém házi karanténban lenni két gyerekkel meg egy férjjel!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!