Van az úgy, elég sűrűn, hogy az élet teljesen valószerűtlennek tűnik, és fogalmunk sincs, mit is keresünk benne. Mi, miért történik. Vajon jól vagy rosszul cselekszünk? Az én hibám, hogy nem érzem jól magam? Mi történik velem? Rengeteg ilyen és hasonló kérdést teszünk fel magunknak, és sokszor nem is kapunk rá választ. Egyszerűen lemerültünk és semmihez sincs kedvünk. Veletek is előfordult már nem igaz?

semmihez sincs kedved 01

 

Kép: Freepik.com

 

 

Nyugalom, nem csak veletek fordul elő, és a jó hír, hogy nem is tart örökké. Szinte mindenki ismeri az érzést, és biztos vagyok benne, hogy átélte már. Megcsináljuk a napi rutint, elvégezzük a munkánkat jobbik esetben, valahogy túléljük a napot, és amikor hazaérünk, ugyanazt érezzük, semmi sem változott, nem lett jobb. Néha csak napokig, van, amikor hetekig is eltart ez az állapot. Mintha egy negatív bombát dobnának bele a szervezetünkbe.

 

Rengetek a feladat, esetleg ott a család is, de, már semmi sem tűnik olyan izgalmasnak. Semmi sem hoz lázba. Inkább idegesít. Mindent támadásnak élünk meg és egy kevés mosoly sem tudja elhagyni az arcunkat. Az egész élet egy rohadt nagy viccnek tűnik. Mi lett a világgal? Miért is kelünk fel reggelente? Ezeket a kérdéseket biztosan feltettétek már magatoknak. A válasz magatokban csak csendben annyi: mindegy. Minden mindegy. A napok összefolynak és a kétségbeesés csak nő. Mi a baj?

 

semmihez sincs kedved 02

 

Jobbik esetben semmi. Tavasz, ősz, tél, időjárás változás vagy front teljesen kicsinálhatja a szervezetedet. Simán csak lemerültek az „elemeid”. Hiányzik valaki vagy valami az életetekből. Melegre vagy napsütésre vágytok. Kedves megértő mosolygós emberek társaságára. Valami pozitív visszajelzésre egy sikerre vagy meg becsülésre. Tiszteletre vagy a szerelmed társaságára és szavaira.

Mit is tehetünk? Ilyenkor a legjobb a lehető legtöbbet pihenni. Nem árt odafigyelni a táplálkozásra és a vitaminokra is. Annyi időt töltsetek a levegőn és a szabadban amennyit csak lehet. Ez így elég egyszerűen hangzik, de mindig ilyen egyszerű? Sajnos nem.

 

Legtöbbször ez az állapot vagy negatív egy eseménysorozatnak vagy pedig valami visszatérő nem kellemes motívum (trauma) eredménye az életünkben. Ez egy idő után egyszerűen túl sok lesz. Kellemetlen, de lehengerel minket az élet a szó szoros értelmében. Vannak dolgok, amiket már régóta szeretnénk megoldani, de nem sikerül vagy valamit szeretnénk elkezdeni, de csak akadályokba ütközünk. Mi is a kulcsszó? „Túl nehéz” Ilyenkor nem sokat segít még az, sem ha pontosan tudjátok honnan is ered a baj. Tudjátok a megoldást, tudjátok, hogy rengeteg munka és feladat várna rátok, de végül mégsem áltok neki. Tökéletesen elég a kötelező feladatok elvégzése, mivel az új feladat igen csak fájdalmasnak és nehéznek tűnik. Már eldöntöttétek, hisz úgysem lesz kiút, vagy tévednétek?

 

semmihez sincs kedved 03

 

Igen, mindenképpen. Miden helyzetből van kiút. Amikor nem haladsz semmivel az olyan mintha egy pánik rohamban lennél. Ilyenkor nem árt átgondolnotok a következőket.

 

Nem baj, ha nem vagytok tökéletesek. Senki sem az. Ha ezt beláttátok máris könnyebb lesz.

 

Gondolkodjatok kicsiben. Amikor a padlón vagytok, ne akarjatok nagy terveket véghezvinni, kezdjétek csak apró dolgokkal.

 

Írjatok, egy listát azokról a dolgokról, amelyeket meg szeretnétek csinálni, de ne foglalkozzatok vele, csak egyszerűen írjátok le.

 

Emlékezzetek a céljaitokra. Mindenek oka van. Gondoljátok át miért nincs ahhoz a dologhoz kedvetek, gondoljátok át valójában miért is fogtatok bele.

 

semmihez sincs kedved 04

 

Soha se adjátok fel. Ne hagyjátok abba. A motiváció jön és megy mindenkinek az életében. Van, amikor rengeteg feladatot is el tudtok látni és fülig ér a szátok, más napokon meg úgy érzitek semmi értelme az egésznek. Attól még foglalkozzatok a napi rutinnal, hiszen ha sok mindent semmibe veszel az olyan magasan fog a fejetek tetejére nőni, hogy tényleg nem lesz már soha kedvetek megvalósítani.

 

Amikor már semmi sem segít, akkor pedig változtassatok! Menjetek, el pihenni változtassatok környezetet és találkozzatok más típusú emberekkel. Egyszóval tegyetek valami olyasmit, ami semmiképpen sem emlékeztet a munkátokra vagy a lakhelyetekre.

 

 

Ki kell lépni a komfort zónából.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Valóban elfáradhatunk lelkileg? És mit tehetünk ellene?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!