A párkapcsolat VS szingli lét örökös témája mellett van egy harmadik is, ami szeretettel bukkan fel manapság a beszélt témák között: hog mi is az? Hát az evés, vagyis a különféle ételek elkészítése. Azt szokták mondani, hogy a férfiak szívét, a hasukon keresztül érhetjük el. A nők pedig (főleg a filmekben) szeretettel esznek csak és kizárólag salátát az első randin. De most kicsit játszadozzunk el azzal, hogy vajon mit árul el rólunk a kedvenc ételünk. Kivételesen ne vegyél semmit véresen komolyan, csak olvass, és készítsd el TE is a saját kedvencedet. Vagy a receptet, ami a cikk végén található.

   

 

kedvenc etel 01

 

Kép: freepik.com

 

És hogy mik a válaszok a feltett kérdésre? Íme:

 

Mi az első számú kedvenc ételed, amin akár élnél is, mert annyira imádod?

 

1.Rakott krumpli

 

Az igazi magyar rakott krumpli mi mást is jelenthetne a kedvelőjének, minthogy ízig-vérig büszkén magyar, aki imádja a budapesti sétákat, aki szerelmese a magyar tájaknak, és aki hosszabb távon el sem tudná képzelni a jövőjét külföldön. Mivel ez egy klasszikus étel, így a válaszadó minden bizonnyal a saját életén belül a nyugodtságra, az egyszerűségre, s a biztonságra törekszik. Viszont szereti azért, ha az élet nem unalmas, hanem van benne egy kis izgalom, egy kis plusz fűszer.

 

Ugye a recept szerint úgy készül, hogy a legalsó és legfelső réteg burgonya, a köztes tér a vaj helye, a maradékra pedig tejföl jut. Ha ebből indulunk ki, akkor a válaszadó is eme struktúra szerint élheti az életét, vagy legalábbis ezen van: a legalsó és legfelső réteg önmaga, a köztes tér a párkapcsolat, a tejföl pedig maga a társasági élet, és ennek az egésznek a tetejére szalonnapörc kerül, ami pedig a karrier jelentőségének szinonimája is lehetne. Vagyis tisztában van saját magával, képes arra, hogy úgy sakkozzon, hogy neki jó legyen, tudja mik az erősségei és a hibái, viszont ő az a személy, aki pontosan tudja, mit jelent egy párkapcsolat. Hogy rögös az út, de megéri. Hogy már nem csak ő van, hanem „ők”, és bármilyen apró dologban is eszerint dönt.

 

kedvenc etel 02

 

Ha megtalálta a másik felét, akkor azon lesz, hogy a lehető legjobb családot hozza össze, így minden más háttérbe szorul.

A klasszikus rakott krumplit általában a nagyszülők tudják nagyon jól csinálni, nem igaz? Aki pedig megtanítja a lányának, majd ő is a saját gyerekének, és így tovább. Ha rakott krumpli, akkor biztos minden második embernek eszébe jutnak a családi vacsorák. Ebből is lehet következtetni, hogy a válaszadónak iszonyat fontos a mindent tudunk egymásról kommunaszintű, bensőséges családi élet. És egészen biztos első dolga lesz, hogy a saját családi hagyományait majd továbbadja a saját gyerekeinek.

 

2. Tárkonyos raguleves

 

Kísérletező színesvilág. A válaszadó nagy kanállal veszi az életet, de közben akkor érzi magát a legjobban, ha szeretve van egy kapcsolat berkein belül, ami összetartja őt, mint az ételt a pár darab közepes krumpli.

 

Ő a középen elhelyezkedő hús, ami néha azért a lében is oda-vissza úszkál, vagyis szeret az élettel együtt sodródni. A hús, amit a zöldségek tartanak össze, vagyis a szerelmek. Ha épp nincs kapcsolatban, hajlamos túlságosan a rossz irányba sodorni saját magát, pusztán az élvezet kedvéért, vagy, hogy az önmaga által felállított belső határait feszegesse… a még biztonságosnak tűnő korlátig.

Hagyma – póréhagyma, sárgarépa – fehérrépa, só – bors: tiszta ellentétpárokból ál össze a tárkonyos raguleves. Ellentétpárok, amik mégis fenemód kiegészítik egymást. A válaszadó is hasonló személyiséggel rendelkezhet:

 

Zajos és csendes. Önmagát kereső és ragaszkodó. Önbizalomhiányos és magabiztos. Támaszkodó és támaszt nyújtó. Hiperérzékeny és érzelemmentes pókerarc. Bátor és bátortalan. Felelős és felelőtlen. Ugyanannyira képes nemet mondani, mint igent. Sértődékeny és megsértő. Közvetlen és távolságtartó. Túlszerető és szeretethiányos. Napokig agyaló és megértő.

 

kedvenc etel 03

 

A csipet tárkony pedig annak a jele, hogy eme válaszadó sem az unalomról híres.

 

3. Sajttorta áfonyával, és mexikói chilis bab, de leginkább pizza

 

Az édes kalandtól, az égető veszélyen át az egyszerűig. Talán eme válaszadó pontosan így élheti az életét. Mindig a legrögösebb úton kacskaringózva halad, hogy aztán a legsimább útra érkezzen meg a legegyszerűbb módon. A legkülönlegesebbtől a legminimalistábbig, hiszen a különleges is a maga módján a legpuritánabb.

 

A három válaszból adódóan, a válaszadó szeretne mindent egyszerre csinálni, mindig pörögni, mindig úton lenni, mindig hasznosnak lenni. Olybá’ tűnik, hogy sosem fogy el az energiája, de hát a cukortól és a chilitől, hogy is fogyhatna el?

Szeret kísérletezni, de ahogy a pizza is mutatja, azért szereti a megszokottat maga körül. A megszokások rabja, épp ezért a munka és a kapcsolat tekintetében hűséges: igazi hosszútávfutó.

 

4. Húsleves, és sültkrumpli rántott hússal

 

Mindenki szereti ezt a menüt, mindenki evett már ilyet, és mindenkinek van ezzel legalább egy gyerekkori emléke. Az örök gyerek esete.

 

Ebből kiindulva, a válaszadó ragaszkodik a régmúlthoz, amit már elfogadott és megszokott. Ez azért is van, mert nem nagyon bírja a döcögősebb utat, az életveszélyesség is távol áll tőle. Nem kell őt félteni attól, hogy rosszútra tér.

 

A múltból nehezen lép ki, nem az a könnyen változtató típus. Ő is hűséges a tradicionális értékekhez, talán néhanap túlságosan is.

Ahogy az étel is nyugalomban és lassú tűzőn készül el, úgy ő is inkább a csendességet kedveli a zűrzavarnál.

 

kedvenc etel 04

 

5. Paprikás krumpli - Ősszel meg kockaleves

 

Már-már az egyszerűség mintapéldánya. „A nem foglalkozom vele túl sokat, mert úgyis jó, ahogy éppen van” attitűd.

Hajlamos belefásulni kockalevesként a csodálatos színű paprikás krumpliba, mert képtelen megállni. A krumplik mindenhol ott vannak. A krumplik mindig azt hiszik, hogy elég, ha víz veszi őket körbe, és már halhatatlanok is.

 

A paprikás krumpli önmagát függetlennek címkézi, de paprika nélkül nincs krumpli, krumpli nélkül nincs paprika, ha az egyik hiányzik, az már nem paprikás krumpli. Így lehet ez a személy a szerelemmel is, ha egyszer kapcsolatba kerül.

 

Ebből kiindulva két véglet van: a párkapcsolat, és önmaga. De ahogy a főzése, úgy a valóságban is helytálló a maximális fokozat.

És NEKED mi a kedvenc ételed?

S miután leírtad nekünk, itt az ígért recept a végére:

 

kedvenc etel 06

 

Nagyon krémes áfonyás sajttorta

 

Hozzávalók egy 18 cm-es formához.


- 190 g zabkeksz
- 80 g olvasztott vaj

 

KRÉMhez:


- 350 g natúr krémsajt
- 100 g tejföl
- 1 kis marék fagyasztott áfonya
- 1 csapott ek liszt
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 4 nagy ek porcukor
- 3 db tojás

 

A TETEJÉRE:


- 1 ek fagyasztott áfonya
- 3 ek tejföl
- 2 ek porcukor

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

A zabkekszet és az olvasztott vajat egy aprítógépben összedolgozzuk, majd az egészet egy 18 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Közben késes aprítóba rakjuk az áfonyát, porcukrot, tejfölt, kicsit átzúzzuk, majd mehet bele a többi hozzávaló és egy alapos mixelés. A kekszes alapra öntjük az áfonyás krémet. 2 réteg alufóliába csomagoljuk a forma alját, egy magasabb falú tepsibe rakjuk, kb. a forma ⅓-áig vizet öntünk köré és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük a tortát.

Hagyjuk kihűlni és 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután körbevágjuk a forma szélénél a tortát, és kiemeljük a formából. Az áfonyát, tejfölt és porcukrot lezúzzuk, és a krémet a torta tetejére kenjük.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

Spenótkrémes tészta

 

Kép és recept forrása: https://streetkitchen.hu/receptek/nagyon-kremes-afonyas-sajttorta/

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!