Világbajnok, Európa bajnok, hétszeres Magyar Bajnok. Még felsorolni is borzongató érzés, hogy a fiatal élsportolóból lett tévés csillag mennyi győzelmet, sikert, elismerést tudhat a magáénak! Volt szerencséje a magazinnak közelebbről megismerkedni a kisBAJNOk műsorvezetőjével, az M4 sportriporteri nagyágyújával Dulin Tímeával és elképesztő dolgokba avatott be minket!

 

dulin timea 01

 

Nem éppen egy könnyű vagy tipikus sportot választottál magadnak, már ami az akrobatikus rock and rollt illeti. De még rekreációszervezés es egészségfejlesztés szak is meglepő, hiszen kevesen gondolnánk azt, hogy a lányok ilyen pályáról álmodoznak. Mond csak, téged vonzott annyira az akrobatikus rock and rollban és a testnevelésben?

 

3 éves korom óta mindig sportolok valamit, a mozgás a lételemem. Az akrobatikus rock and roll 7 évesen ejtett rabul, és 16 éven át nem is engedett el. Szerettem benne, hogy nagyon kemény sport, viszont emellett megjelenik benne az előadóművészet. Imádtam versenyezni, számos külföldi versenyen is képviselhettem Magyarországot, a legbüszkébb a 2007-ben szerzett világbajnoki címemre vagyok. Emellett szerepeltem dobogós helyen Európa Bajnokágon, 7-szeres Magyar Bajnok vagyok és nem is tudom már pontosan hogy hányszor nyertem országos ranglista kupát. A rengeteg eredményt nem egyedül értem el, hanem 15 másik lánnyal, úgynevezett felnőtt nagyformációs kategóriában.

 

Majd megszédültem, ahogy soroltad! Jogosan lehetsz büszke az elért eredményeidre, hiszen kivételes tehetségnek bizonyultál az élet több területén is! Hiszen ezután a gyönyörű sportkarrier után úgy döntöttél, hogy megcsillogtatod a tudásodat a médiában is. Bár kézenfekvőnek tűnik a sportmúltad után, de azért elmondanád, miért pont a sportriporteri ágat választottad?

 

A gimi után a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karára mentem tanulni, mert abban az időben akrobatikus rock and roll edzőként dolgoztam a versenyzés mellett. Ugyan volt egy OKJ-s edzői végzettségem, de én még többet szerettem volna tudni a sportról. Ez után az élet úgy hozta, hogy pont abban a félévben, amikor jelentkeztem a TV2 Akadémiára, indult ez a szak, és egyből fel is vettek.

 

dulin timea 03

 

Hát nem vagyok meglepve! Bűn lett volna téged nem felkarolni, mikor ennyire lenyűgöző pályával rendelkezel. Biztos vagyok benne, hogy ők is látták a születő csillagot benned. Elmesélnéd a magazin olvasóinak, hogy miből áll egy sportriporter napja?

 

Egyik napom sem hasonlít a másikra. Szeretem reggel sporttal indítani a napot, ha kell, nagyon korán felkelek miatta. Imádok a konyhában alkotni, így erre is igyekszem legalább minden másnap időt szánni. Sosem használok recepteket, mindig a fantáziám alakítja, hogy éppen mi kerül az asztalra. A forgatások gyakran hétvégén vannak, így általában hétköznap tartok pihenőnapokat. Szeretem a természetet, a jó a levegőt, de van, hogy inkább csak egy filmet nézek meg otthon a puha takaró alól a kiscicám társaságában. A legkedvesebb időtöltésem az utazás, nagy vágyam hogy az egész világot bejárjam. Hála az égnek 2017-ben elég sok lehetőségem is nyílt erre, de természetesen ez nem tartozik bele a hétköznapi menetrendbe.

Mostanában ezekre mind sincs időm, mert a sporteseményeken való megjelenések, a stúdióforgatások és egyéb műsorvezetések mellett most éppen költözöm, és az ezzel kapcsolatos teendők rengeteg időt igényelnek.

 

Ez nem semmi! Nagyon izgalmasan hangzik mindez, ugyanakkor rendkívül zsúfoltnak is. Nem csodálom, ha kevésnek érzed a napi 24 órát. Egyáltalán így, hogy magadra is alig jut időd, hogy jut időd másra? Tényleg... hogy kezeli a párod a karrieredet? Nem érzi ő, vagy te néha azt, hogy a karrier elnyomja a kapcsolatodat?

 

A párom mindenben támogat és örül mindennek, ami engem boldoggá tesz. Sajnos kevés a minőségi együtt töltött idő, mert nagyon más munkarendben dolgozunk, de talán ezért is értékeljük igazán, ha van egymásra időnk. Ő kiemelkedően sikeres a munkájában, így megérti hogy számomra is fontos a karrier. Ha ez nem így lenne, akkor lehetséges, hogy feszültségforrás lenne a munkatéma.

 

dulin timea 05

 

Milyen szerencsés vagy, hogy egy ilyen párod van! Azt hiszem, kevesen mondhatják el ezt magukról, hiszen sok férfi bizonyára rosszul kezelné, ha a kedvese ugyanolyan vagy még sikeresebb lenne a karrierben. A többi férfi kolléga sem próbál elnyomni? Hogy bírsz érvényesülni ebben a szakmában?

 

Úgy veszem észre, hogy egyre kevésbé gondolják azt az emberek, hogy egy nő nem lehet hiteles arc egy sportcsatorna képernyőjén. Az biztos, hogy foci témában alul maradnék egy férfi kollégával szemben, de szerencsémre abban a magazinműsorban ahol dolgozom semmiféle hátrányt nem jelent nekem.

A stáb, akikkel dolgozom túlnyomó részt férfiakból áll, de nagyon csípem őket, szuperül kijövünk egymással, és úgy látom, hogy ők is kedvelnek engem.

 

Ezt öröm hallani, hogy a férfiak, meg úgy általánosságban véve az emberek fejlődnek és már nincsenek előítéleteik a női sportriporterekkel szemben, hanem hagynak érvényesülni téged, amit kétségkívül nagyon jól tesznek! Egyébként mit szeretsz a legjobban a munkádban?

 

Én a kamera előtt érzem otthon magam. Így mondhatom, hogy magát a műsorvezetést szeretem a legjobban. Mindig is ebben a munkakörben képzeltem el magam.

 

dulin timea 04

 

Azt kell mondjam, teljesen neked való is ez a munkakör, fantasztikusan mutatsz a tévéképernyőn és nagyszerűen vezeted a műsort! Mesélnél arról is kérlek, hogy emlékszel vissza TV2 Akadémiás éveidre?

 

Amikor végeztem a képzéssel a záró órán írni kellett egy sort arról, hogy mit adott nekünk a TV2 Akadémia. Azt írtam, hogy "a jövőm ajtajának kulcsát adta a kezembe." Nem tévedtem, hiszen minden eddigi televíziózással kapcsolatos munkámat, az ott töltött időszaknak köszönhetem.

 

Nem, tényleg nem tévedtél, nagyon úgy néz ki, hogy teljesen igazad lett. Hiszen onnantól kezdve a mai napig még mindig felfelé ível a karriered. Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, ennek köszönhetően jutottál el a FEM3Café munkatársa lehess! Ott milyen tapasztalatokra tettél szert?

 

Ez egy nagyon kemény időszak volt az életemben. Napi műsorról van szó, így iszonyatos nyomás volt rajtunk nap, mint nap, hogy tökéletes adást rakjunk össze. Hajnalban kellett kelni minden nap, volt, hogy késő estig a szerkesztőségben dolgoztunk. Magánélet szinte nulla, rengeteg élményből kimaradtam, mert sokszor hétvégén is dolgozni kellett. Itt tanultam meg igazán, hogy mit is jelent televízióban dolgozni.

 

Borzasztóan keménynek hangzik. Hihetetlen lelki és testi erőnek kell lakoznia abban a személyben, aki ezt csinálja és elképesztő mennyi lemondással jár. De bizonyára valahol úgy érzed, megérte, hiszen most mégiscsak az M4-nél dolgozol! Hogy kerültél oda?

 

A kisBAJNOk című műsor egy meghívásos castingot tartott. Az akadémián a műsorvezetés gyakorlatokon nagyon hamar kiderült, hogy tehetséges vagyok ebben, és így a TV2 Akadémiás vezető tanárom Kolozsi Ildikó által megmutathattam magam egy bizottságnak. Végül engem találtak a legalkalmasabbnak a feladatra.

 

dulin timea 06

 

És milyen jól jártak a nézők, hogy téged választottak! Azért számomra mindebből az derül ki, hogy igen szép karrier sikerült eddig felépítened. Úgy érzed felértél a csúcsra, vagy vannak még ennél is nagyobbra törő terveid?

 

Mindig igyekszem fejlődni, így van ez a munka terén is. Mindenképp szeretnék ebben a szakmában maradni, de bízom benne, hogy adódik majd lesz lehetőségem kipróbálni magamat más műfajokban is. Egyszer majd szeretnék búcsút inteni a sportműsoroknak és szórakoztató műsorok arcaként helyt állni. Kacérkodom a rádiózás gondolatával is, de elsősorban képernyőn látom magam a jövőben.

 

Most aztán megleptél! Ezt igazán nem gondoltam volna! De nagyon remélem, hogy össze fog jönni a vágyad, biztos vagyok benne, hogy a szórakoztató műsorokban is megállnád a helyedet! Így, hogy neked összejött az élet és azért mondhatjuk azt, hogy teljesültek a vágyaid, mit üzennél azoknak, akik hasonló ambíciókról álmodoznak, mint amilyen a te szakmád?

 

Sok tanulás és kitartás szükséges ehhez a szakmához. Rengetegen szeretnének televízióban dolgozni, de annyi hely viszont nincs ahányan sorban állnak. Hinni kell magunkban, és tudni, hogy ha ezt az utat szánta nekünk a sors, akkor úgyis mindenben támogat.

 

Köszönöm, ez nagyon őszinte válasz volt egy egyben szép gondolat. Szerintem az olvasók is egyetértenek majd vele, ahogy én! De most, hogy nyakunkon az ünnepek, bármennyire is elfoglalt legyél, azért csak megünnepled a magad módján szeretteiddel. Hogy készülődsz a Karácsonyra és miként töltöd az ünnepeket?

 

Van egy 9 hónapos gyönyörű hófehér kiscicám, így a karácsonyfa állítás nálunk ki van zárva. Levadászna minden díszt... de korábban sem volt számomra kiemelt időszak a karácsony, általában az év ezen szakaszát síeléssel töltöm. Ilyenkor szinte alig vannak emberek a pályákon, és sosem kell a felvonóknál a sorbanállás miatt aggódni. Idén ez a költözés miatt elmarad, mert minden időmet az új lakásra szeretném szánni.

Természetesen az otthonom szépítgetése mellett meg fogom látogatni a nagymamámat és az édesanyámat is, de nálam ez nem korlátozódik csupán az ünnepi időszakra, az év minden részében figyelek arra, hogy rendszeresen találkozzunk.

 

Ejha, hát akkor a te életedben nincs megállás! Köszönöm szépen az őszinte válaszaidat és Kellemes ünnepeket kívánok neked, illetve további sok sikert a munkádhoz! Csak így tovább, hiszen a rajongóid és a nézők számítanak rád!

 

Fotók: Bognár Szilvia (kisBAJNOK)

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

„Soha nem próbáltam szerepet játszani és mindig önmagamat adtam.” - őszintén mesélt magáról a Sláger FM csillaga Pordán Petra

 

„Karrierem minden nagy lépését a szakmai képességeimnek köszönhetem.” - Yvonne Dederick avatott be abba, milyen a sikeres üzletasszony élete

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!