Talán neked is ismerős lehet Sziklai Lili, hiszen nem is olyan régen a HOT GIRLY táncegyüttessel erősítette Sztárban sztár tánckarát. Az ember nem is gondolná, milyen hosszú és kemény munka vezet addig, míg az emberből profi táncos lesz. Lili mesélt nekünk a saját útjáról és a jövővel kapcsolatos terveiről! Igazán tanulságos és tiszteletet ébresztő beszélgetésben volt vele részünk.

 

 

sziklai lili 09

 

A fantasztikus tánctehetséggel megáldott Sziklai Lili már jó ideje a Hot Girly Dance Class egyik nagyasszonyaként fejezi ki a tánc iránti szenvedélyét és elkötelezettségét, miközben lehetőséget biztosít arra, hogy óráin minél több nő vegyen részt, így fedezve fel nőiességüket. Hosszú út áll mögötte, amiről őszintén mesélt nekünk:

 

Mikor kezdtél el táncolni?

 

Négyéves koromban kezdtem el először fittnessezni, amit olyan tízéves koromig csináltam. Utána, szinte rögtön elkezdtem a modern táncot is megtanulni és ezzel párhuzamosan a hip-hop világa is maga felé vonzott. A későbbiek folyamán a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti szakgimnáziumban tanultam és ott végeztem a táncos szakon.

 

Honnan jött az ötlet, hogy tánccal foglalkozz? Talán valaki meglátta benned a tehetséget?

 

 

Jártam a tánciskolákat, és mindegyik tánciskola hozzáadott valami az életemhez. De emlékszem, volt egy időszak, amikor nem tudtam táncolni. Már nagyon szenvedtem, hogy mégis hova tudnék menni és akkor az Instagramon megláttam Lakatos Lorettát, aki éppen azon a nyáron készült egy háromnapos kurzust tartani. Kaptam az alkalmon és elmentem erre a kurzusra. Ott már biztos voltam abban, hogy nekem ide kell járnom. Csakhogy először az anyagi nehézségek miatt nem tudtam az első hónapban, ugyanis akkor végeztem az iskolával és még nem dolgoztam. Gyorsan elkezdtem munkát keresni, hogy mielőbb tudjak a Hot Girly-be járni, és szerencsémre találtam egy tánciskolát, ahol kicsiket taníthattam. Onnantól, ahogy elkezdtem járni Lolához, 1-1,5 év után Lola kért fel engem, hogy képviseljem én is a Hot Girly-t, mint tanár! Nekem ez egy óriási öröm volt és lehetőség is egyben, így természetesen egyből mondtam, hogy számíthat rám.

 

sziklai lili 02

 

Elég sokan foglalkoznak tánccal, de mint minden szakmában itt is sokan képzetlenek, ami rossz fényt a profikra. Mit gondolsz erről?

 

Sajnos tényleg vannak ilyenek, és erről meg is van a véleményem, de ezt inkább megtartanám magamnak.

Érthető. Szerinted mi a legjobb a táncban? Amiért érdemes táncolni és sosem adnád fel?

 

 

A táncban az a legjobb, hogy bárhogyan érzed magad, lehetsz akár a legmélyebb pontodon is, de elkezdesz zenét hallgatni és táncolni, akkor onnantól kezdve minden baj megszűnik. Vagy azért, mert mindent kiadsz magadból a tánc révén, vagy amiatt, mert felvidít. Tánc közben minden érzelmedet kitudod táncolni és ez számomra a legnagyobb boldogság.

 

Amiért sosem adnám fel az az, hogy kiskorom óta táncos és tanár szeretettem volna lenni, illetve egyszer koreográfus is, és én addig megyek, amíg el nem érem azt, amit szeretnék.

 

sziklai lili 03

 

Egyre szélesebb körben, több helyen is tanítasz már. Van esetleg valami célod a közel jövőben?

 

Szeretném, ha a mindennapomat a táncolás és a tanítás töltené ki, illetve ahogy az előbb említettem, egyszer szeretnék igazán elismert táncos és koreográfus lenni, hogy amikor azt mondják „Sziklai Lili”, akkor tudják, ki vagyok én.

 

Jártunk az óráidon. Imádnak a lányok, kortól és tánctudástól függetlenül. Elárulnád nekünk, mi a titkod?

 

Igazából nincs titkom. Azt vallom, hogy mindig add önmagad és én így is teszek. Én egy elég pörgős lány vagyok, talán ezt anyukámtól örököltem, de szeretem, ha pörgéssel telik az életem. Emellett úgy gondolom, hogy egy elég nyitott ember is vagyok, tele élettel és energiával. Az órákat is mindig jó hangulatban tartom és nagyon szenvedélyesnek is tartom magam. Ezzel a szenvedéllyel adom át a mozdulatokat és a táncokat. Lehet, hogy ezek benne vannak a kisugárzásomba is és azt látják az emberek, hogy nem kell félni tőlem.

 

sziklai lili 04

 

Láttunk a Sztárban Sztár műsorában. Milyen érzés ennyi ember előtt táncolni? Vagy ez neked már rutinból megy?

 

 

Azt nem mondom, hogy rutinból megy, de kiskorom óta hozzá vagyok szokva. A versenyek miatt mindig is sok ember elé kellett kiállnom, de igazából én ezt imádom, hogy színpadon lehetek.

 

sziklai lili 07

 

Nagyon nagy türelem, és kreativitás kell egy tánc oktatónak. Hogyan tudsz mindig ilyen kedves, és türelmes lenni? Volt már valaki, aki nagyon nehéz esetnek bizonyult?

 

 

Szerencsére nem nagyon találkoztam az óráimon nehéz esettel. Ellenben, amikor még gyerekeket tanítottam akkor ott előfordult és ezért gondolom, hogy engem a gyerekek tanítottak meg a türelemre.

 

sziklai lili 05

 

Van olyan történeted a tánccal kapcsolatban, amit viccesnek gondolsz utólag, és még ma is nagyon megnevettet?

 

Amik így most eszembe jutottak azaz, hogy még nagyon régen elestem a színpadon, véletlenül kigáncsoltak vagy épp elfelejtettem a táncot. Esetleg otthon hagytam a fellépő ruhámat és gyorsan kikellett valami jó ruhát hozni abból, ami épp nálam volt. Ezek akkor nem voltak úgy viccesek, de most utólag már tudok rajuk mosolyogni.

 

sziklai lili 08

 

Mit üzennél azoknak a lányoknak, illetve nőknek, akik félnek elmenni egy profi táncoshoz vagy egyáltalán táncórára? Hogyan küzdjék le a félelmeiket?

 

 

Nem kell félni! Mindet elkell kezdeni valahol, és ha nem próbálja ki az ember, akkor nem tudja, hogy milyen érzés. Jöjjenek bátran! Igazából ez olyan, hogy megpályázod az álommunkádat és mondjuk fel is vesznek. Eleinte fél az ember, mert új hely, új emberek, lehet, hogy életedben nem csináltál még ilyen munkát, de felvettek. Kipróbálod magad és utána eltudod dönteni, hogy igen, neked ez kell és tetszik vagy pedig nem. Ugyanez van a tánccal is. Ott is izgulsz, hogy jaj, te még nem táncoltál stb., de ez egy kezdő óra, itt olyanok vannak, akik nagyon rég táncoltak vagy még életükben nem táncoltak. Nincs ezzel baj, szerencsére nálunk egy nagyon jó közösség van és mindenki támogatja a másikat, szóval senkinek sincsen vesztenivalója! Gyertek bátran, egyszer úgyis mindent ki kell próbálni!

 

sziklai lili 06

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Csak mert thai boxra járok, már nem vagyok nőies?!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!