Egy nő, aki a kézírásodból megmondja, hogy ki is vagy valójában. Egy nő, aki megmutatja neked, hogy ki lehetnél, és merre lenne érdemes elindulnod az életben. Mindezt barátsággal, segítőkészen és sugárzó mosollyal teszi. Egy nő, aki megvalósította önmagát, hogy segítségével te is megtaláld önmagadat.

 

 

Sokakat foglalkoztat az önismeret, a pszichológia, a spiritualitás és ezeknek különféle ötvözetei is. Talán véletlen, talán nem, az élet olykor elénk sodor egy lehetőséget, ami megoldást nyújthat egy elakadásban. De mégis miben segíthet egy íráselemző szakember? Mi derülhet ki a papírra vetett mondatainkból? A válasz megdöbbentő, ugyanis minden. Gergely Krisztina grafológus kielemezte az én kézírásomat is, az eredményt most megmutatom, hogy ti is bátran fordulhassatok hozzá.

 

„Ez olyan, mint a vérvétel vagy az ujjlenyomat”

 

Hogyan kerültél a grafológia vonalára? Mi kezdett foglalkoztatni ebben az egész történetben?

 

Ért engem egy baleset pár évvel ezelőtt. Eltört a lábam és otthon tartózkodásra kényszerültem. Ez alatt az időszak alatt volt egy álmom, és az intuícióm vezetett erre az útra. De alapvetően mindig is érdekelt a pszichológia, a lelki élet. Kisgyerek korom óta megvolt ez a beállítottságom.

 

Tehát a baleseted befolyásolta a döntésedet, hogy ezt a hivatást válaszd?

 

Ez abszolút sorsszerű volt. Nem volt véletlen. Alapvetően egy irodában dolgoztam, de az otthon tartózkodásom ideje alatt volt lehetőségem arra, hogy be tudjak iratkozni egy grafológiát oktató iskolába. Ezt az irodai munka mellett nem tudtam volna elvégezni. Nem beszélve arról, hogy megálmodtam, hogy ezzel a vonallal kell foglalkoznom. Ez szó szerint így történt. A hétköznapokban nem is foglalkoztam pályamódosítással, de a tudatalattim tudta, hogy merre menjek.

 

Érezted, hogy az írás által jobban megismerted önmagadat?

 

Igen, mert ahogyan elkezdtem foglalkozni más embereknek a lelki világával, úgy magamban is felismertem a hasonlóságokat és a különbözőségeket is. Ez egy komplex dolog, nem lehet szorosan elválasztani. Ezért van az a kifejezés, hogy ember és önismeret. Erre a grafológia szerintem a legjobb. Hatékonyabb, mint a pszichológiai tesztek. Ott előfordulnak határeset eredmények. Találkoztam már olyan klienssel, aki pont azért találta örömét a grafológiai elemzésben, mert itt nem kapott határeset eredményeket. Ez olyan, mint a vérvétel vagy az ujjlenyomat. Az is annyira személyes és individuális, hogy semmilyen teszt nem tudja hozni. És ugye a teszthez hozzátartozik, hogy adott esetben félrevezető önvallomásokhoz jutunk véletlenül.

 

Itt nincs helye a hamisságnak, az íráskép sosem hazudik?

 

A grafológia elfogulatlan, itt nincsenek félrevezető megoldások. Az írásban benne van a jellem. Az írás, a lélek és a jellem szoros összefüggésben vannak egymással. Ez számomra is fantasztikus, hogy az írásban vannak olyan felfoghatatlan dolgok, amelyekről nem tudjuk, hogyan mennek végbe, de akkor is működik.

 

A traumatikus élethelyzetet megmutatja a kézírás, de az alapszemélyiség nem változik

 

A kézírásból megállapítható- e, hogy az alany férfi- e vagy nő?

 

Az a hivatalos válasz erre, hogy nem. A kort, a nemet és a nemzetiséget egy grafológus nem tudja megállapítani. A kézírásban megmutatkozik a bennünk lévő női és férfi tulajdonságok összessége. Minden férfiben van női és minden nőben van férfi tulajdonság. Lehet sejteni, de konkrétan nem lehet megállapítani. Példának okáért vegyünk egy nőt, aki nagyon határozott, nagyon katonás. Ezek a mi társadalmunkban férfias tulajdonságok, így gondolhatnám azt, hogy férfié az írás. Épp ezért nem ez az elsődleges, hogy a nemet meghatározzuk.

 

 

Kép: pexels.com

 

Melyek azok a pillanatnyi dolgok az életben, amelyek befolyásolják az ember kézírását? Ki lehet-e szűrni az adott személy kézírásából, hogy életének adott pontján volt-e törés vagy pozitív esemény, ami eltérítette az addigi vonalról?

 

Igen. Ez mind benne van a kézírásban. Csak egy egyszerű példát mondok: ha valaki nagyon stresszes, mert éppen egy olyan életszakaszban van benne, most vált el a házasságából, vagy stresszes a munkája miatt, ezek nevezhetők töréseknek. És ezek kivetülnek. Én úgy szoktam megfogalmazni, hogy a lélek rezdülései látszanak a papíron. Ha bajban van, problémában van, én azt fogom látni. De a pozitív oldalt ugyanúgy. Ha tele van vágyakkal, reményekkel, jó kedve van, valami bejött az életében, az is kivetül. Milyen az aktuális belső világa? Ez tud változni jó és rossz hatások által. De az alapvető személyiségjegyek akkor is benne lesznek a kézírásban. Az nem változik.

És mégis, mennyire változik az ember kézírása mondjuk egy 20 éves periódus alatt?

 

A kézírás alapvetően változik, hiszen a személyiség is változik az idő során. Egyrészt változunk legbelül, másrészt az energetikai készletünk is változik az évek alatt. A kézírásban ez is benne van. Illetve, ha a személyiségünkben történik változás, akkor az kivetül a kézírásra is. Viszont az alapvető személyiségjegyek nem változnak. Ez alatt a velünk született tulajdonságokat és képességeket értem. Azok nem fognak változni.

 

A grafológus éppúgy tanácsadó, mint a pszichológus

 

Milyen egyéb területek kapcsolódhatnak a grafológiához?

 

Ez egy olyan spirituális vonal, aminek megvan a tudományos alapja is. Ugye az angol "spirit" szó, annyit jelent, hogy lélek. Tehát a lélekkel foglalkozik, mint a pszichológia. A pszichológus egy tanácsadó, a grafológus szintén. Mindig is motivált, hogy megismerjem a többi embert, hogy kinek milyen hajtóerői vannak. Ki, milyen lelki alkattal és képességgel rendelkezik, és persze az önmegismerés is folyamatosan mozgatott.

 

Ezeknek a személyiségjegyeknek a felismerése segíthet az adott személy fejlődésében?

 

Igen, abszolút. A grafológia az a személyiségfejlődést szolgálja. Azáltal, hogy ha tudatos vagyok a bennem lévő tulajdonságokra, akkor azt jobban ki tudom használni. És ha megismerem a saját korlátaimat, határaimat, akkor a kevésbé előnyös dolgokat át tudom írni, vagy legalább semlegessé tudom tenni. Ez maga a személyiségfejlődés. Ez egy folyamat mínusz és plusz végpontokkal, tehát eléggé tág. A kulcsszó inkább a tudatossá válás. Én itt kapcsolom be az enneagramot. Adott a kilenc fő karakter, ahol megvannak határozva a legjobb és a legrosszabb tulajdonságaink. Ha azt ismerjük, akkor magunkat is. Ez az önismeret igazán nagy segítséget tud nyújtani egy elemzést követően. Mert tudom, hogy mit kerüljek el, mi az, ami nem szolgálja a javamat és mi az, ami támogat.

 

Most állt össze bennem a kép, hogy te ezt hogyan használod. Ez a grafológiai elemzés alkalmazható pályaválasztási tanácsadásként vagy párkapcsolati problémák kezelésében?

 

Szokták használni ilyen területre is. Az én elsődleges profilom az általános személyiségkép készítése, de ilyen és hasonló speciális kérésekkel is fordulhatnak hozzám, igen. Pályaválasztás esetén is lehetőség van arra, hogy az irányultságnak megfelelően induljon el valaki, ez is szépen kitűnik a kézírásból.

Kik azok a személyek,akik hozzád fordulnak?

 

Leginkább azok az emberek, akik nyitottak a lélek dolgai iránt, akik szeretnének tenni valamit önmagukért. Nagyon sokan vannak útkeresésben, nagyon sokan kíváncsiak önmagukra és nagyon sok ember motivált, hogy megismerje önmagát. Az elemzések során sokan mondják is, hogy most már tudják, hogy merre induljanak el. Számukra egy megerősítés a kézírás elemzése. Főleg, hogy rájönnek, hogy mennyire értékesek,amit valójában nem is gondolnának magukról.

 

Megdöbbentően pontos képet kaptam önmagamról

 

Tudnánk egy pár pillantást vetni arra az elemzésre, amit nekem készítettél?

 

Hogyne. Először a rajzodról beszélnék pár szót, aztán rátérünk a kézírásodra is.

 

Nem vagyok egy rajzművész, ez tökéletesen látszik, ez volt a maximum, amit ki tudtam hozni.

 

 

 

Teljesen tökéletes. Sosem a rajzkészséget nézem, kizárólag a rajzelemzés szempontjait. Vannak méretek és elhelyezések a rajzon, valamint mindig kérem, hogy egy ház, egy nap és egy fa mindenképpen szerepeljen rajta. Természetesen valaki ezt kiegészíti - ahogyan ezt te is tetted - plusz elemekkel. A méret azt jelenti, hogy valaki valamit fontosnak tart, ha nagyméretű ábrázolást készít. A rajz baloldala mindig a múltat, a jobboldal a jövőt jelképezi. A te rajzodon az állatok és az emberek is megjelentek. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a rajzoló rendkívül szociális, készséges és együttműködő. Ezen kívül vannak itt még virágok is, ami egy békés, érzelmes és romantikus beállítottságú embert tükröz. A fára gyümölcsöket is rajzoltál, ami azt jelenti, hogy számodra nagyon fontos a siker. Sikerorientált, ambiciózus személyiség vagy, viszont a fa alján van egy lehulló félben lévő alma. Ez azt jelenti, hogy van valamilyen veszteséged a múltban, amin még nem vagy túl.

 

Mi a helyzet a kézírással?

 

Azonnal kitűnik, hogy gyors az írástempód, ami azt jelenti, hogy gyors a gondolkodásod, és a habitusod is pörgő. Az életed jelenleg nagyon mozgalmas és kevés az időd a pihenésre. Az is látszik, hogy ösztönösen írtad, mert saját fogalmazás. Aki ilyen ösztönösen tud írni, az spontán és természetes viselkedésű ember. Nagyon érdekes az aláírásod. A keresztnevednél megjelenik egy pálcának a szimbóluma, ami nekem azonnal magát a varázspálcát jelentette. A varázspálca az alkotóerőt, az újítást, új dolgok létrehozását és a kreativitást jelképezi. Még mindig a keresztnevedben, megjelenik többször is a kettes szám. Ez a segítségnyújtást, a támogatókészséget, az együttműködő készséget és a férfi lélek női oldalát jelenti. Lelki beállítottságú vagy, érzékeny és rendkívül érzelmes. A vezetékneved "H" betűje pedig nagyon dinamikus, és az áthúzást is felfelé ívelően írod, ami cselekvést, lendület jelent. Vonzódsz az új ismeretek iránt. Felfedező és hódítási vágy van benned. Feltűnőek az írásodban az "L" betűk is. Ez a szellemi képességeknek a jele. Idetartozik az intellektus területe, a széles érdeklődési kör, a kíváncsiság és a gazdag fantáziavilág. Ugyanezt igazolja az ilyen típusú "D" betűknél a hurok. Ez minden esetben a tudásvágyat jelenti. Olyan emberről tesz tanúbizonyságot, aki vonzódik a szellemi kihívásokhoz. A párkapcsolatod is megmutatkozik a kézírásodban, méghozzá a "GY" betűidből. Eszerint nagyra értékeled a párodat, önmagadhoz képest is. Nagyon szereted őt.

 

Teljesen le vagyok döbbenve. Nem gondoltam volna, hogy ennyire pontos képet adhat egy grafológiai elemzés. A legnagyobb szívvel tudom ajánlani mindenkinek, aki önmagát vagy az útját keresi. Hol tudnak megtalálni téged az emberek?

 

A zafiratanacsadas.hu a saját oldalam, ahol egyéb érdekességek mellett tudnak az érdeklődők időpontot foglalni enneagram (személyiségtípusok megismerése) képzésre, valamint kézíráselemzésre is.

 

 

Hajósi Péter

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!