Szeretnétek, hogy felsoroljuk? Azzal a kivételes Jászai Mari-díjas színművésszel beszélgettünk, aki kedvenc sorozatkaraktereinek hangját adta, mint amilyen Eric Cartman, Marshall Eriksen vagy Leonard Hofstadter. Csőre Gábor kellemes hangja szinte mindenütt ott van és gyakran hallhatjuk őt a tévében és a színházban is egyaránt. El se hinnétek mi mindenről beszélgettünk a tehetséges és sokoldalú színésszel!

 

csore gabor 01

 

Kép: vigszinhaz.hu

 

 

Temérdek sorozatban és filmben hallani karakteres, bárhol és bármikor felismerhető hangját. Viszontláthattad olyan filmekben is, mint a Nyócker! vagy a Viszkis és rengeteg fantasztikus szerepben láthattunk már a színház falain belül is. Értékes munkájáért cserébe kitűntették már elismerésül Ruttkai Éva-emlékdíjjal, Hegedűs Gyula-emlékgyűrűvel, Roboz Imre-díjjal, és Ajtay Andor-emlékdíj is. Illetve a WMNO a figyelmével…

 

Hogy kerültél 11 éves korodban a Magyar Rádió Gyermekstúdiójához?

 

Ugyebár akkoriban már rengeteg gyermekműsor volt, az édesanyám pedig ott dolgozott a rádió gyerekstúdiójában és hallotta, hogy van felvételi lehetőség. Akkor pályáztam én is sok más gyerekkel együtt. Elmentem a meghallgatásra, ahol felvételt nyertem és onnantól kezdve minden szombaton képzést kaptunk a rádió főrendezőjétől és rendezőjétől a Vadász Gyulától és Varsányi Anikótól.

 

Mi a kedvenc színpadi karaktered? Milyen emberek bőrébe szeretsz a legjobban belebújni?

 

Azt kell, mondjam, hogy igazából nincs ilyen. Egyszerűen nincs preferációm. Mindig olyan vagyok, amilyennek alakít a szöveg vagy amilyenek alakít a rendező, a helyzet. Nagyon szeretem, ha vezetnek, és ha jól vezetnek, az rengeteget tud nekem segíteni. Amikor épp színész vagyok, átadom magamat annak a rendezőnek, akivel együtt dolgozom.

 

Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy a szinkronszerepekre felkérnek téged vagy te jelentkezel rájuk?

 

Á, egyáltalán nem szoktam jelentkezni, hanem mindig engem kérnek fel rájuk. Még egyszer sem fordult elő, hogy én jelentkeztem volna egy szerepre. Igaz, vannak olyan szinkronszerepek, amiket szívesen csináltam volna, vagy legalábbis volt már olyan sorozat vagy film, amiben szívesen benne lettem volna, ha felkérnek. De nagyon sok olyan van, amire nem lennék jó, hiába szerettem volna benne lenni.

 

Van kedvenc színészed? Akár azok között is, akiket szinkronizáltál…

 

Nagyon szeretem Jake Gyllenhaal-t és Joachim Phoenixet, de igazából nagyon sok olyan színészt szinkronizáltam, akik nagyon jók és sokat is tanultam tőlük. A kollégáim is, aki ezzel foglalkoznak, ők is azt mondják, hogy rengeteg pozitívuma van annak, hogy másokat szinkronizálnak.

 

csore gabor 02

 

Kép: facebook.com/gabor.csore.5

 

Kit vagy kiket szinkronizáltál eddig a legszívesebben?

 

Azokat a színészeket szeretem a legjobban, akiket nehéz szinkronizálni. Például néha Adam Sandlert is nehéz, de nem olyan bonyolult a játéka, mint a Joachim Phoenix-nek vagy Jake Gyllenhaal-nak.

 

Van valami közös benned és valamelyik szinkronkaraktereden? Mondjuk Leonard Hofstadter-ben? Ha már az Agymenők napjaink egyik legnépszerűbb sorozata…

 

Ez olyan dolog, hogy mindegyikben kell valami közöset találni, ha szinkronról beszélünk. De ugyanígy van ez a szerepekkel is. Mindenesetre, ha már ennél a témánál vagyunk, akkor azt kell mondjam, nagyon-nagyon szerettem és rettentően megérintett engem a Her című film és azóta is a hatása alatt állok. Nekem az a film a férfi magányról szól és rendkívül megérintett.

 

Sosem megy agyadra valamelyik karakter, akit több éven keresztül szinkronizálsz? Mondjuk Eric Cartman? Láttam azt a Comedy Centrálos videót, amikor a mosdóban próbálja Cartman átvenni feletted az uralmat és azt kell mondjam, zseniális…

 

Á, nem azért nem… de nyilván itt is vannak közös pontok, hülyeség lenne azt mondani, hogy nem. Különben számomra is meglepő volt, hogy ennyire jól sikerült az a videó, mint kiderült, promóciós Oscart is nyert Amerikában, úgy, hogy leverte a legnagyobb stúdiókat, mint az amilyen az Universal is, úgyhogy ez nekem nagy élmény.

 

csore gabor 03

 

Kép: youtube.com

 

Oké, szóval akadhat bennetek Cartmannel közös… ezek szerint káromkodós típus vagy?

 

Egy picit az vagyok, de inkább csak akkor, amikor elveszítem a fejem, mikor nem tudok eléggé figyelni. Ezt egyébként hibaként értékelem és egy pillanatig sem úgy gondolok rá, mint erényre.

 

Különben melyik volt a legnehezebb szinkronszereped?

 

Azt hiszem, legutoljára a Her. De figyelj, egy jó színészt szinkronizálni, mindig nehéz, mert kiismerhetetlenek, mindig mást csinálnak, hiába nézed meg negyvenszer a próbán. A negyvenkettedik alkalommal már megint mást csinál. Persze azért nem próbálunk ennyit, csak mondtam egy számot… itt az a lényeg, hogy annyira sokféle, hogy fel se lehet fogni.

 

Na jó, már annyit beszéltünk filmekről és sorozatokról, munkáról… de mi a Te kedvenc sorozatod?

 

A Vikingek című sorozat. Azt bármikor és bármennyit tudom nézni. Az első ilyen, amire nagyon rá voltam kattanva, az a Róma című sorozat volt. Nagyon szeretem a kosztümös filmeket és ezekkel együtt a kosztümös sorozatokat is.

 

Trónok Harca játszik?

 

Érdekes módon az nem ragadott meg, pedig benne is voltam. De talán pont ezért nem. A Trónok Harca egy fikció, ami tök jó, csak éppen nem történelem és talán ezért nem fogott meg annyira.

 

Ha már fikciónál járunk, hogy állsz a fantasy-vel? Ugyebár a Gyűrűk Urában te adtad Frodó a hangját…

 

Akkor szinte fel sem fogtam mit csinálok. Nem is olvastam a könyvet. Volt olyan kollegám, aki gyorsan átrágta magát rajta. Én az elsőt úgy csináltam, hogy csak tettem, amit a színész is. A másodikat már elolvastam – be is haltam rajta – és akkor már a következő résznél jobban átéltem a szerepet. Azután pedig természetesen mindegyiket elolvastam, illetve minden olyat, ami Tolkiennel kapcsolatos, hiszen a Gyűrűk Ura egy csodálatos mese. Egyébként az volt az érdekes, hogy mennyire megérintette kollégáimat, a barátaimat, akiknek milyen nagy élmény volt! Például a Pindroch Csabi barátom, akivel már nagyon-nagyon régóta ismerjük egymást, - harcostársak vagyunk és kollégák - amikor készítettük a szinkront, mindig azt mondta „Beszélj, úgy, mint Frodó”, pedig nem tudok úgy beszélni, csak mikor éppen Frodó vagyok és játszom. De a többieken is láttam, hogy milyen nagy jelentőséggel bír számukra ez a film.

 

csore gabor 04

 

Kép: youtube.com

 

Azt kell mondjam, elég termékeny alkat vagy Te is, hiszen állandóan csinálsz valamit. Ott a színház, a szinkronizálás… mi újság a családdal? Rájuk mennyi időd jut?

 

Szinte nulla. A család megkap egy fáradt, trottyos apukát. Egy színésznek két problémája van: ha dolgozik, meg, ha nem dolgozik. Ez a kettő. Egyszerűen nincs köztes.

 

Elég zsúfoltak lehetnek így a mindennapjaid. Meg persze fárasztóak. Mivel foglalkozol a szabadidőben? Már ha van egyáltalán…

 

Hát na ez az… még kevesebb jut saját magamra. Pedig próbálok innen-onnan összelopni egy kis időt magamra is meg a családra is, hogy velük is minőségi időt tölthessek, de nem egyszerű.

 

Úgy tudom, nagy horgász vagy… mikor űzted utoljára ezt a passziót?

 

Most, hogy mondod, nemrég voltam. Nem vagyunk messze a Dunától és van is egy kis csónakom. Viszont én nem az a „leülős horgász” típus vagyok, hanem pergetek és ez elég mozgalmas ahhoz, hogy kikapcsoljon és azt mondhassam, ha csak egy órát is, de már úgy éreztem, hogy foglalkoztam a lelkemmel. Meg most belekezdtem a vadászatba, és hamarosan lerakom a vadászvizsgát is. Nem csak arról van szó, hogy élvezem, hanem ennek van családi indíttatása is. A nagybátyám, a nagypapám meg az egész család régóta vadászik és ez olyan dolog, amit én is szeretnék tovább vinni és majd szeretném a fiamnak is átadni ezt a hagyományt.

 

csore gabor 05

 

Kép: vigszinhaz.hu

 

Nos, ha ilyen szépen benne járunk a nyárban… mik a nyárral kapcsolatos terveid?

 

Pihenek, de sajnos nem lesz kevesebb feladatom, hál’ Istennek dolgozom. Ott van az Orlai Produkciónál a Mojo című fekete komédia, erre kell készülni, mert majd különböző helyeken is játsszuk az országban. Mellette van egy kulturális műsor, amit én vezetek az M5-ön, címe: Magyar Krónika. Minden héten forgatjuk, úgyhogy igazából nagy szüneteim nem lesznek, ezt pedig nem tudom, hogy bánjam-e, vagy sem, de azt hiszem inkább nem, elvégre ennek így kell lennie, így jó. Legalábbis most. Aztán amikor lehet pihenni, akkor meg majd pihenünk.

 

Vannak terveid a jövőre nézve? Titkos vágyak, amik a színházon kívülre mutatnak? Filmszerepek, rendezés?

 

Most forgattam egy tévéfilmet Sisi megöléséről, címe A Merénylet. Nagyon érdekes sztori, amiben én játszom  Luigi Lucheni olasz anarchista szerepét,  aki egy hegyesre élezett reszelővel leszúrta a császárnét. Ez a szerep is a semmiből jött, erre nem kéri magát az ember.

A rendezés meg egy olyan dolog, hogy régóta forog a fejemben, de egyáltalán nem biztos, hogy vagyok annyira erős gondolatilag és intellektuálisan, hogy két-három-négy okos színészt – vagy akár többet - vezessek a színpadon, szóval vannak még bennem kétségek. Aztán lehet, egyszer ki fogom próbálni, mert ha nem teszem, akkor hülyén halok meg.

 

Zárásképpen mondanál nekünk egy bölcsességet, aminek te magad is a híve vagy?

 

Hogy az Isten mindig X-re játszik. Ezt a Pindroch Csabi barátomtól hallottam. Nekem ez nagyon sokat jelent.

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

„Az lendíti tovább az embert, ha akad egy célkitűzésünk, amin dolgoznunk kell. – interjú Fesztbaum Bélával

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!