A könyvmolyok már biztos hallottak Vi Keelandról. Pláne azok, akik falják a romantikus és erotikus könyveket. A New York Times, a Wall Street Journal és az USA today bestsellerszerzőjének több millió példányban keltek el a könyvei mintegy 26 nyelven. New Yorkban él férjével és három gyerekével, de az évben turnéra indult Európában.

 

 

vi keeland 01

Kép: rpmbt-blog.com

 

Hazánkban az Álomgyár adja ki Vi könyveit, és meg is hívták Budapestre. Október 2-án tartott dedikálást az Álomgyár könyvesboltjában és előtte tartottak sajtótájékoztatót, ahol közelebbről is meg lehetett ismerkedni a szerzőnővel. Az írónő azonkívül, hogy szörnyen tehetséges, röviden-tömören: kicsi és kedves. Nagyon mosolygós, egy cseppet visszafogott, de türelmesen és tőle telhetően részletesen igyekezett válaszolni az őt interjúztató Kelényi Angelika, majd a többiek kérdésére – köztük természetesen az enyémre –na, de ne rohanjunk előre!

 

Ülünk a főszerkesztő asszonnyal Vi-re várva és közben az Álomgyár prospektusát lapozom, amiben szintén találtam egy interjút Vi Keelanddel, amiből mindjárt ki is derült, hogy világ életében lelkes olvasó volt és szeretett volna írni egy saját könyvet. De írás helyett az ügyvédi pályát választotta, ám a vágy nem szállt tovább és 2012-ben nekiállt megírni az első regényét, mikor még javában lakókocsiban laktak, mivel a Sandy hurrikán porig rombolta otthonukat.

 

Az Egomániás a kedvenc könyve saját magától és ki van akadva az első könyveitől, mivel túlzottan kritikus műveivel szemben és azokat nem találja olyan kiforrottnak. Azért 26 könyv megírása után ez valahol érthető. A vele készült interjúból azt is megtudtam, hogy a kedvenc szava a crescendo, és utálja, ha nemet mondanak neki. A legsármosabb híresség szerinte Mark Wahlberg és a legijesztőbb dolog, amit valaha is csinált, a Bungee jumping.

 

vi keeland 02

 

Oké, füzetecske áttanulmányozva, végre megérkezik a szerzőnő kék ruhában – kérdezni sem kell, de szerintem tuti imádja a kéket - és a magyar tolmács segítségével kezdetét veszi a kérdezz-felelek. Természetesen Budapest nagyon tetszik, még egy esti hajókirándulást is megejtett. Kezdjük is azzal, hogy szereti a tabunak számító témákat, mint amilyen az Órákon át kívánlak c. regényében is a professzor és a segédkapcsolata vagy amilyen az idősebb nő és a fiatal férfi kapcsolata. Ilyen lesz a Fiatal szerető is, ami 2020-ban jelenik meg.

 

Továbbá fény derült arra is, hogy a könyveiben itt-ott lapul némi „valóság”, ugyanis előfordul, hogy valódi, megtörtént jelenetet vagy beszélgetést ír meg. Mindenhonnan képes inspirálódni, elég figyelnie a tévét, az embereket vagy elég olvasnia. A karakterei között is akad olyan, akit valós személyről mintázott, de még a férje gondolkodásmódja is gyakran visszaköszön. Kérdezik tőle, hogy „A férjed ezt nem sérelmezi?” Válasz: „Igazából nincs más választása.” Ki is tört a nevetés a konferenciateremben.

 

De természetesen a férje támogatja őt az írásban, amit heti hat napon át űz. Közben persze igyekszik betölteni a feleség és anya szerepét is. Kis érdekességként meg is említette, hogy amíg a gyerekei kisiskolásak voltak, katolikus suliba jártak, úgyhogy nem igazán hirdette, milyen könyveket is ír. „És olvassák a regényeidet?” – kérdezik tőle. Felelet: „Noooo.” és közben mosolyog. Az édesanyja egyszer elolvasta az egyiket, amit Penelope Warddal írt közösen, de azzal nyugtatta édesanyját, hogy a szexi jeleneteket Penelope írta. Alapvetően a környezete elfogadó azzal kapcsolatban, hogy erotikus regényeket ír. Egyszer az édesapja a kórházban volt és ott volt nála néhány könyve. Forrón ajánlotta a nővéreknek, akiknek nagyon megtetszettek a könyvek és vásároltak is belőle, így az édesapja igencsak büszke volt arra, hogy ilyen sikeres a lánya.

 

vi keeland 03

 

Viszont a Hét-Nyolc című könyvét volt neki a legnehezebb megírni, mivel valaki meghal a regényben és sajnálatos módon a kiadás után két héttel távozott el az édesapja, az édesanyját pedig rákkal diagnosztizálták. Úgyhogy nem csoda, hogy nem volt teljes az öröme a könyv kiadása körül.

 

Hamarosan lehetőségem volt arra, hogy én is váltsak vele pár szót és tudomásomra is jutott, hogy élete legromantikusabb pillanata az volt, mikor a férje megkérte a kezét. A főszerkesztő is faggatta egy kicsit és arra kérte, meséljen a férjéről, illetve a kapcsolatukról. Vi el is mesélte, hogy hatévesek voltak, mikor megismerkedtek vagyis meglehetősen régóta ismerik egymást és a férje tanár egy iskolában.

 

 

Miután lezavartuk az interjúztatást, kezdődhetett a sorban állás. A beosztott, A megbízó, Egomániás, Órákon át kívánlak, Csak szex. Volt bőven mit aláíratni. Végig is álltam a sort. Ott állok előtte face-to face, vadul mosolygunk egymásra, mindjárt ki is cseszek szegénnyel, hogy arra kértem Orsolya névre dedikálja a könyveket. Utána jutott eszembe, hogy bakker, Orsit is mondhattam volna. De segítségére sietett a tolmács, és kuncogva végigbetűztük neki a nevemet és még egy közös fotót is lőttünk vele. Szóval összességében fantasztikus volt a Vi Keelanddel való találkozásom.

 

vi keeland 04

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

„Képzeletben mindig az adott regényem helyszínén járok!” - interjú Tomor Anitával

 

Képek forrása: Álomgyár

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!