múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

szar helyzetben

Mindenkinek van egy ilyen ismerőse. Vagy talán te vagy rendszeresen ebben a szituban. Pontosabban: szar helyzetben. Érdekes módon mindig csak probléma meg nyakig érő szar van. Hol a munkahelyünkön, hol otthon, hol a párkapcsolatunkban ülünk benne és persze hangosan kiáltozunk a segítségért, hogy ugyan valaki húzzon már ki belőle. De hogy kerülünk mindig oda?

gyűlölet

Ugyan, ki ne találkozott már volna gyűlölködő emberrel? Ki nem volt még gyűlölködés áldozata? De talán még bennünk is ébredt már néhány alkalommal gyűlölet. A gyűlölet kétségkívül rossz dolog, viszont az nem igaz, hogy maga az ember is rossz, aki gyűlölködik. Csak érzelmileg és értelmileg fejletlen.

érett és bölcs ember

Bizonyára lesz olyan, aki azt gondolja: tudja. Tudja magáról, hogy bölcs és érett és természetesen, ha kell, meg is magyarázza, hogy azért mert idősebb, okosabb, tapasztaltabb és mert egyszerűen nézzenek rá: látszik rajta. Majd szétveti az érettség. De vajon valóban olyan bölcs, mint gondolja?

Pszichológus

Elváltam. Óriási érvágas volt a számomra, hogy a férjem megcsalt. Egy szemernyi hitem sem maradt önmagamban, sem a férfiakban. Depresszióval, álmatlansággal, nagyfokú önbizalomhiánnyal és bizalmatlansággal küzdöttem. Sokat köszönhetek a pszichológusomnak, aki újra felépített a romjaimból. De akárhányszor valaki meghallja, hogy pszichológushoz járok, az egyből bolondnak néz.