Úgy gondolod, hogy Te egy igazi túlélő vagy? Már több tragédia, csapás is ért és mégis talpon vagy? Akármilyen helyzetben feltalálod magad? Mondják nemzetekre meg embertípusokra, hogy milyen túlélők mert mennyi mindent kibírtak meg túléltek. Vajon ez rád is igaz? Vagy annyira erős lélekben, küzd benned az élni akarás és a vágy egy jobb életre? Mindjárt kiderül…

 

tulelo 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Valójában mindannyiunkban ott van a túlélő. Kiben jobban, kiben kevéssé. Az ember általában ragaszkodik az életéhez, a boldog és szép jövő reményéhez és ráadásul szorult helyzetekben fantasztikus dolgokra képes, ha veszélyben érzi magát vagy akár a szeretteit. Sokunkat érte már tragédia, kellemetlenség és mind másképp dolgoztuk fel. Más könnyen túlteszi magát rajtuk, megint mások összeroppannak és segítségre van szükségük ahhoz, hogy talpra álljanak. Illetve sajnos ott vannak azok, akik a könnyebb utat választják és az italhoz, drogokhoz nyúlnak, hogy könnyítsenek terheiken vagy véget vetnek az életüknek.

 

Talán te is ismersz ilyen egyéneket. Vagy az derülhet ki, hogy magad is az vagy. Kérdezzük a túlélőket, hogy csinálják, mi a titkuk? Hogy képesek pozitívan gondolkodni és újra talpra állni? Erre valójában mindenki képes, aki akarja. Sok olyan ember van, akiknek ez az életfilozófiájuk, mindig is ilyen beállítottságúak voltak. Egyeseknek hitük van, amely segíti őket a nehéz helyzetekben. Olyanok is vannak, akik a családjuk vagy szeretteiknek köszönhetik a lelki erejüket. Vajon beléd mennyi túlélési képesség szorult?

 

tulelo 02

 

Ha a következők igazak rád, igazi túlélő vagy:

 

Képes vagy azonnali döntéshozatalra

 

Ha kigyullad valami, te nem azon kezdesz agyalni mit csinálj, hanem nyomban hívod a tűzoltókat vagy kapásból a poroltóért nyúlsz vagy mented a macskát. De cselekszel. Nem állsz és sipákolsz, hanem a tettek mezeire lépsz. Ugyanez van akkor, ha baleset szemtanúja vagy, legalábbis látod, hogy valami rossz fog történni netán már be is következett. Cselekvő üzemmódra kapcsolsz és nem teketóriázol. Ugyanis bátor vagy, nem félsz a következményektől, ugyanakkor vállalod a felelősséget a tetteidért. Bár az esetek többségében helyesen is cselekszel.

 

Minden helyzetben feltalálod magad

 

Nem csak akkor, amikor egyedült nő vagy egy férfi asztaltársaságnál, hanem amikor „helyzet” van. Tipikusan az a fajta vagy, aki leleményes és jól tud rögtönözni, kiválóan reagálja le a szituációkat. Defektet kapsz vagy lerobbansz valahol az út szélén. Ha nem tudod egyedül megoldani, akkor segítséget kérsz. Ha vendégséget tartasz és beállít valaki kéretlenül, de kevesebb a hely vagy a kaja, akkor azt is gond nélkül megoldod. Hogyha nincs pénzed, mindenáron munkát szerzel vagy kimész a parkba zenélni. Ha eltévedsz, hát megkérdezel valakit hol vagy és mi merre hány méter. Nehéz olyan helyzet elé állítani, hogy ne tudnál vele mit kezdeni.

 

tulelo 03

 

Nem siránkozol a körülményeiden

 

El vagy adósodva, nincs munkád, elhagyott a párod. Nem az a fajta vagy, aki földhöz veri magát és az eget káromolja meg másokat hibáztat a helyzete vagy a sorsa miatt. Hanem ha padlót is fog, akkor is talpra küzdi és megrázza magát, majd folytatja az útját. Mindig előre tekintesz, sosem a múltat kémleled. Inkább a megoldáson jár az eszed, hogyan javíthatnál a helyzeteden és cselekszel. De még erre sem görcsölsz rá, mert ha van hited, tudod, hogy minden rendben lesz. Hihetetlenül optimista vagy.

 

 

Szörnyű tragédiákat éltél át

 

Meghalt a férjed vagy a gyermeked. Az otthonodat elsöpörte egy hurrikán vagy az utcára tettek. Gyerekkorodban vert az egyik szülőd. Megerőszakoltak vagy kiraboltak. Most mégis itt vagy. Lehet, hogy nem volt könnyű, pokolian fájdalmas volt, sokat szenvedtél és talán még segítségedre is szükséged volt, de itt vagy. Megküzdöttél a történtekkel, és ha idővel is, de képes voltál tovább lépni és nem háborodtál meg. És tudod miért? Mert igazi túlélő vagy!

 

tulelo 04

 

Épültél már fel tartós vagy súlyos betegségből

 

Minden kétséget kizáróan ők igazi túlélők. Azok, megharcoltak a rákkal és ők kerültek ki győztesen. Azok, akik balesetet szenvedtek és egy sor műtéten estek át. Azok, akiknek rosszak voltak az esélyeik, akikre az orvosok jóformán keresztet vetettek vagy azt mondták „lehetetlen” és mégis csodát tettek. Mivelhogy volt hitük, lelki erejük, segítségük, szerető családjuk, volt bennük elég akarat és vágy, hogy felépüljenek. Ha te is birkóztál már le rákot vagy borzalmas fájdalmakat, és túlélted a betegséget vagy a körülményeket, veregesd magad vállon!

 

Nos, hogy látod? Vérbeli túlélő vagy? Vagy legalábbis meg van az esélye, ott van a hajlam benned? A túlélés egy képesség, ami fejleszthető. Mindenki lehet bátrabb, okosabb, rátermettebb, erősebb. A tapasztalatok mind-mind hozzájárulnak a túlélési képességeink fejlesztéséhez. Mindenesetre, ha a jelek többsége igaz rád, minden bizonnyal különleges ember vagy és valószínűleg ha otthagynának egy lakatlan szigeten, de palotát építenél és boldogan várnád a felmentősereget. Hiszen túlélő vagy!

 

tulelo 05

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

 Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Mi a boldogság? Anyagi vagy szellemi gazdagság? Egy nyaralás? Egy bók? Esetleg csak a katasztrófák üzemzavara?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!