Rövidesen magunk mögött hagyjuk 2017-et és átlépünk 2018-ba. De nem mindegy, hogy miként tesszük azt! Nem csak bulizással meg pezsgőzéssel érhetjük el azt, hogy boldogságban, békességben, szeretetben és nevetve kezdjük meg a következő évünket! Megmutatjuk mi az a 9 dolog, amit mindenképpen érdemes lenne ma megtenned ahhoz, hogy emlékekkel gazdagon és örömmel telve léphess át 2018-ba!

 

iden tedd meg 01

 

Kép: Pexels.com

 

Már csak ez a nap választ el attól, hogy megkezd a 2018-as évedet és tiszta lappal fuss neki egy újabb évnek. Ám van néhány dolog, amit érdemes megtenni annak fényében, ha boldogságban, szeretetben és lelkünkben békességben szeretnénk megkezdeni az új évet, illetve sok-sok emlékkel! Tedd meg a következő 9 dolgot és így is lesz!

 

1. Adj hálát azért, amit az idén kaptál!

 

Ülj le és gondold át. Mit kaptál az évben? Mi mindenben volt részed? Találtál-e párt, új munkahelyet – sőt, magát az álommelót! – vagy elköltöztél, új kocsit vettél, családot alapítottál és így tovább. Mi mindentért lehetsz hálás? Még az egészen aprónak látszó dolgokat is érdemes beleszámolnod, minthogy el tudtál menni nyaralni, alapvetően egészséges voltál egész évben és szeretteid is. Mindenért érdemes hálásnak lenned azért, hiszen ha megbecsülöd azt, amid van és amit kaptál, az Univerzum annál többet fog neked adni!

 

2. Tudasd a szeretteiddel, hogy szereted őket!

 

Ne legyints rá, hogy „de úgyis tudják”. Igen, így van, de mindenki szereti hallani, mert ilyenek vagyunk! Úgyhogy vedd a nyúlcipőt, rohand körbe a mai napon a szeretteidet, ölelj mindenkit magadhoz és mond el, mennyire szereted őket és milyen fontosak neked! Ha nincs rá lehetőséged, akkor legalább hívd fel őket! Tudod, ne keresgéld a kifogásokat (lehetne ez az egyik újévi fogadalmad!)

 

iden tedd meg 02

 

3. Mondj köszönetet barátaidnak!

 

Csak ne úgy, hogy közben a Merci reklámdalát énekeled nekik… de való igaz, ülj be a legkevesebb barátoddal egy kávéra, hívd át magadhoz, de minimum telefonban köszönd meg neki, hogy egész évben kitartott melletted, hallgatta a nyavalyáidat, a panaszáradataidat és felmosott a padlóról, amikor szét voltál csúszva egy bulis este vagy éppen a depresszió következtében. Mond meg neki, hogy milyen jó barát és mennyire becsülöd!

 

4. Emeld a poharadat a párodra is!

 

Ne csak a rokonok és barátok kapjanak dicséretből, hálából meg köszönetből, hanem a párod is, aki elviselte egész évben, hogy minden hónapban más színű volt a hajad, hogy amikor piros betűs napjaid vannak meg vagy zakkanva és végig nézte veled azt a sok romantikus filmet, amit lenyomtál a torkán. Jó és rossz pillanataitokról egyaránt tégy említést, hogy szívből örülsz, hogy ő a párod és, hogy van neked. (Ha nincs jelenleg párod, tedd meg azt a szívességet a leendő kedvesednek, hogy odaállsz a tükör elé és mintegy telepatikusan előre is megköszönöd neki, hogy jövőre rád talál és boldoggá tesz.

 

iden tedd meg 03

 

5. Rendezd el a függőben lévő kapcsolataidat!

 

Maradtak még függőben lévő kapcsolataid? Nem tiszta, hogy hányadán állsz egy barátoddal vagy ismerősöddel? Akkor igyekezz ma elrendezni a dolgot, hogy ne vidd át ezt a terhet a következő évre! Természetesen személyesen a legjobb, de videóhívással is bocsánatot kérhetsz a testvéredtől vagy a legjobb barátodtól azért, mert múltkor azt mondtad, hogy úgy néz ki, mint egy kötözött sonka. Lásd be, ha te hibáztál vagy másra akartad erőltetni az akaratodat és kérj érte elnézést. Mint ahogy ha három hete nem hagyod, hogy az exednek, hogy megmagyarázza, miért lépett le, akkor vedd fel neki a telefont, ha keres, hadd mondja el, amit szeretne, majd búcsúzz el tőle azzal, „túl jó voltam neked” aztán köszönd meg neki, hogy felnyitotta a szemedet, meg amit szeretnél és kész vége, zárd le a dolgot. Az a fontos, hogy simítsd el a kapcsolataidat!

 

6. Tégy valami igazán emlékezetes dolgot ma!

 

Mármint nem pont arra gondolok, hogy részegen és pucéran szaladgálj a főtéren, mert kétségtelenül nagy sikered lenne, és másnap a bulvármagazinok is cikkeznének rólad, de lehet, a fogdán kezdenéd meg az új évedet. De merj tenni ma valami igazán rendhagyó és emlékezetes dolgot! Például vallj szerelmet annak, akivel régóta szemezel vagy kezdeményezz te és szólíts le azt, aki nagyon tetszik. Fesd be a hajadat, ha ez a nagy vágyad vagy szervezz spontán házi bulit. Sőt, ha barátaiddal vállalkozó szelleműek vagytok, akkor nézzetek ma el 5 szilveszteri programra! Azért van erre „szükség”, hogy érezd, ez a nap más, mint a többi és mert néha kell egy kis „őrültséget” tenni ahhoz, hogy érezzük élünk, nem csak a mindennapi robotból vagy aktív pihenésből áll az életünk. Vigyél egy csipetnyi kalandot az életedbe!

 

iden tedd meg 05

 

7. Próbálj ki valami újat!

 

Ugyanazon elven működik, mint az előbbi. Tégy valami különleges, nem mindennapi dolgot, amit máskor nem tennél, hogy aztán „tudj miről mesélni az unokáknak.” Ha van nap, amikor felállíthatod a rekordodat pizza evésből vagy, hogy végig kóstolod hat étterem kínálatát vagy nyolc féle sütit, akkor ez a nap! De akár neki veselkedhetsz annak is, hogy mennyi pózt tudtok megvalósítani a kámaszútrából a pároddal. Ma engedd ki a gőzt egy kicsit azzal, hogy kipróbálsz valami újat!

 

8. Szabadulj meg a „kísértő” holmiktól!

 

Van egy-két olyan ruhád, amit évek óta tárolsz pedig tudod, hogy úgy sem fogod már viselni? Vagy még mindig az exektől kapott plüssöket és csecse-becséket rejtegeted a szekrényed mélyén? Remek alkalom ez a nap, hogy megszabadulj tőlük, búcsút ints a múltnak és megtisztulva léphess a következő évbe! Fogj egy dobozt, tekerd fel a hangerőt és riszálva pakold össze, ami már nem kell, hogy negatív energiájukkal ne gátolhassanak téged a következő évben! De aztán ne erre menjen el az egész napod, nem takarítani kell, hanem levetni magadról a láthatatlan béklyókat!

 

iden tedd meg 04

 

9. A nagy Szilveszteri fogadalom-lista írása!

 

Egyeseknek ez egy szent rituálé, mások pedig marhaságnak tartják. Attól függően, hogy te melyik táborba tartozol, fogadd meg, amit megszeretnél illetve fogadd meg, hogy nem fogadsz meg semmit. Tiszta sor, ugye? Ha te attól érzed magad jobban, hogy elhatározod magad, hogy jövőre ledobod az úszógumidat vagy megtalálod a Nagy Őt vagy bekerülsz végre a Top Modell leszekbe, hát tessék! De már éppen az is elég lehet, ha annyit fogadsz meg, hogy törekedsz arra, hogy boldoggá tedd magadat, jobb ember legyél, hogy ne hagyd magadat felhúzni. Nem muszáj mindig hatalmas célokat kitűzni magunknak és hogy megleled az életfeladatodat. A listakészítés arra való, hogy motiváld magadat és a szemed előtt lebegjen a céljaid. Igyekezz olyan pontokat írni, amikért valóban képes hegyeket mozgatni, de legalábbis betartani. Amúgy még poénosabb az, ha idén inkább videóra veszed és jövőre visszanézed!

 

Ha nem is mind a 9-et, de legalább a felét „elköveted” ma, már azzal rengeteget tettél azért, hogy egy fantasztikus és érzelmileg gazdag új év elé nézz! Figyeld csak meg, hogy így lesz, nem fog elmaradni a hatás!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Új év, új motivációk

 

Szilveszteri buli: otthon, kocsmában vagy étteremben?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!