Felelj őszintén a kérdésre: te hiszel magadban? Ha jön egy nehézség, bármilyen probléma vagy kihívás, akkor hiszel abban, hogy sikeresen megtudod oldani? Amennyiben van egy terved, álmod, hiszed, hogy képes vagy elérni? Hogy a saját képességeid által, akár segítség nélkül is elérheted? Ha azt mondod igen, akkor annak szívből örülünk! De ha magadba nézel és azt mondod, hogy „hát nem igazán”, akkor itt az ideje annak, hogy elkezdj magadban hinni!

 

higgy magadban 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Minden embert értékes. Nincs olyan, hogy értéktelen ember. Mint ahogy mindenki képes valamire. Rendelkezik adottságokkal, képességekkel. Nem véletlenül mondják azt, hogy mindenki annyi terhet kap, amennyit képes elbírni. És hogy mindenki olyan dologra vágyik, amit képes is megvalósítani. Mindez elég bíztatóan hangzik, nem igaz? Akkor te miért nem tudsz hinni ebben?

 

Miért olyan fontos, hogy higgy magadban?

 

Szinte túlontúl logikus a válasz: Hogyha te nem hiszel magadban, hogy higgyen benned más? Ha te nem tartod magadat elég tehetségesnek, talpraesettnek, erősnek, akkor más hogy tarthatna annak? Talán épp ezért hasalsz el az állásinterjúkon, a randevún, vagy az élet bármely más területén, mert süt belőled, hogy nem hiszel magadban és még te sem tartod magadat értékesnek.

 

higgy magadban 02

 

Tény és való, nem vagyunk egyformák. Mindenkinek meg van a maga erőssége és gyengesége, Egyesek könnyebben birkóznak meg az élet hozta nehézségekkel, míg mások sokkal szenvedősebben. Nem feltétlenül testi adottság rejtőzik a kettő között. Sokkal inkább lelki. Hogy az egyikük hiszi, sőt, tudja, hogy bármit meg tud oldani vagy hogy talál megoldást a gondjára. A másik típus pedig sok esetben erőtlennek hiszi magát, olyannak, aki képtelen megbirkózni a nehézségekkel. Ő azt tudatosította magában, hogy úgysem erős, olyan bátor vagy rátermett, neki nem fog menni. De hogy meglepődne, ha egyszer mást mondana magának! Ha kijelentené, hogy képes rá, hogyha másnak is megy, neki is sikerülni fog! Meglátná, hogy néhány varázsmondat, egy kis magunkba vetett hit és bizalom, komolyan csodákra képes és hogy hegyeket tudna mozgatni vele! Ha tudod magadról, hogy te azoknak a táborába tartozol, akik kevéssé vagy egyáltalán nem hisz magában, akkor próbáld meg, hogy a következő próbatételnél felstuffolod magad, hogy meg tudod tenni, győzni fogsz és szállj ringbe!

 

higgy magadban 03

 

Ez a fajta önhitség nem bűn! Ettől még korán sem leszel egoista, csak mert tudatosítod, mire vagy képes és hiszel is magadban! Erre mindenkinek szüksége van, ettől leszünk testileg-lelkileg egészséges emberek. Kell ez a fajta önbizalom ahhoz, hogy szembe tudj nézni mindazzal, amit az élet hozhat. A fájdalmas leckékkel, a szakításokkal, az elbocsátással, az anyagi problémával, minden létező váratlan kellemetlenséggel. Aki hisz magában, annak nem létezik lehetetlen, mert tudja – és ez a gyakorlatban is látszódni fog! – hogy kellő akarattal és belső hittel akármit véghez vihet. Az lehet, aki lenni szeretne, mert a hite azt fogja súgni, hogy előtte a pálya. Az ilyen ember testi és lelki szinten is kiegyensúlyozott és harmóniában él önmagával. Bízik magában, a képességeiben, a tudásában. Mindez megnöveli a kisugárzását, egy erőteljes egyéniség válik belőle és ezt mások is érezni fogják rajta. Igen, ilyen az, amikor ontja magából valaki a magabiztosságot!

 

Ez lesz sikered és boldogságod kulcsa!

 

Nem vicc. Figyeld meg másokon is! Milyen a sikeres és boldog ember? Önbizalommal teli. Hisz magában és nem csak az elért eredményei alapján. Akkor is hitt magában, amikor még nem volt meg az eredmény. Ez a lényege a hitnek. Hogy nem csak akkor „működik”, amikor látható, tapasztalható eredménye van, hanem akkor is, amikor még nincs. Hiheted azt, hogy képes vagy üzletet vezetni, hogy jó anya leszel, hogy tehetséges festő vagy anélkül, hogy meg lenne már az üzleted, a gyermeked vagy a galériád. Úgyis mondhatnánk, hogy ezek a hited ajándékai lesznek és nem azért, mert a sors, az Isten vagy bárki így jutalmaz azért, mert hittél magadban. Te jutalmazod meg saját magadat! A belső hit arra fog késztetni, hogy küzdj, próbálkozz, ötletelj, hogy csináld, kitarts és ezek fognak megtestesülni a vágyaid képében. Érted már?

 

A boldogságod, a sikered kulcsa mindig is a te kezedben volt és van.

 

higgy magadban 04

 

 

Hogyan higgy magadban azután, hogy padlót fogtál?

 

Persze érvelhetsz azzal, hogy mindezt könnyű mondani, mikor az ember padlón van, mert megint kapott egyet az arcába az élettől. Újra átverték, kidobták, kirúgták, megint elvettek tőle valamit, ismét csak fájdalmat okoztak. Hogy higgyen utána az ember magában? Hiszen mindjárt az jut eszünkbe, hogy nem érdemlünk szeretetet, túl buták, tehetségtelenek, értéktelenek vagyunk és ezért történt velünk az, ami. De miért hiszed azt, hogy minden kudarcélmény, ami ért, az a te hibád? Gondolkodj el rajta, te mindent megtettél a siker érdekében? Hittél magadban? Amennyiben úgy véled igenis apait-anyait beleadtál, akkor nem benned volt a hiba! Ha pedig úgy vagy vele, nem hittél magadban eléggé, akkor ott van a kutya elásva... úgyhogy tanulj az ilyen esetből! Higgy magadban tiszta szívből. Mindegy hányszor kerülsz a földre, azután is hinned kell és el fog jönni a nap, amikor ki fog fizetődni a hited, ebben biztos lehetsz! Az lesz az a nap, amikor beérett a lecke és igazán megtanultál hinni.

 

higgy magadban 05

 

Máskülönben jussanak eszedbe mások sikersztorijai. Hány meg hány olyan ember volt, akinek volt egy álma, tehetsége, de egy csomó ember rácsapta az ajtót mire végre jött azaz egy, aki felfedezte, aki látott benne valamit? Nem csak a mi hibánk lehet az, hogy valami nem sikerül. Ezért sincs okod örökösen magadban kételkedni.

 

Ezért te soha ne állj meg. Folytasd az utat és ha eddig nem hittél magadban, akkor itt az ideje, hogy elkezdj! Bármi is történjék, higgy magadban, és ne veszítsd el ezt a hitet, bárki-bármit mondjon! Állj fel újra és újra, ha kapsz egy pofont a sorstól, azután is tudd, hogy képes vagy rá. Célba fogsz érni. Megküzdesz akármivel.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Ne hasonlítgasd magadat másokhoz, különben tönkre megy az életed

 

Amíg belül nincs rend, addig kívül sem lesz! - Csak te teheted magadat boldoggá!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!