Számos példa akad arra, hogyan lehet a figyelmünket elterelni egy adott témáról és a kötelességeinkről. Egy érettségire készülő lány is áldozatul esett ennek, amit hosszú évek távlatából már nagyon bán. Az idő kerekét mégsem lehet visszafordítani, mert kiderült mégis erre volt akkor szükség.

student 01

Forrás: https://pixabay.com/

 

Szüleink folyton nyaggattak azzal, hogy "tanulj kislányom, mert papír nélkül csak az utcát söpörheted"! És már nagyon untuk a folytonos dorgálást és a figyelmeztetéseket, pedig az ősök valóban nem akart semmi rosszat. Végig a mi javukat szolgálták, sokszor mégsem hallgattunk rájuk. És annak mindig meg is lett az eredménye.

 

Egy teljesen átlagos fiatal 18 éves lány is belecsúszott a félvállról vevésnek a csapdájába és nem csak az érettségijét bukta el, hanem az egész életét is (gondolta ezt akkor). Erős közepes tanuló volt a gimiben és soha nem volt rá panasz. Valami mégis megváltozott benne és már nem érdekelte, hogy mi és hogyan lesz tovább. Pedig hatalmas ambíciókkal és nagy tervekkel ugrott neki az érettségibe fektetett tanulásba és már a jelentkezését is beadta több nívós egyetemre. Egyik délután egy sms-t kapott a barátjától és könnybe lábadt szemekkel ült le a buszmegállóban, miután elolvasta. A fiú gerinctelen módon annyit közölt vele, hogy: aranyos lány vagy, de tőled nem fogom megkapni azt, amire vágynék. Szép volt, jó volt, ennyi volt. Szakítok veled!

 

Attól a pillanattól kezdve a lányt már nem érdekelte a jövője, nem érdekelte az érettségije és élni sem akart tovább. Folyamatosan csak a hibát látta magában és olyannak állította be az életét, amilyen soha nem volt. Minden apró dolgot felnagyított magán és nem látta értelmét semminek sem a továbbiakban. Depresszióba zuhant és meg akart halni. Már iskolába sem járt, lebetegedett. Egész nap csak a tv előtt ült és folyton csak sírt

 

student 02

Forrás: https://www.pexels.com/

Pedig egy vonzó, csinos és okos lány volt ő, mégis hitt egy olyan embernek, aki csak kihasználta őt és odaadta neki ártatlanságát. Élete legszebb pillanatából lett később a legfájdalmasabb dráma. Pedig nem kellett volna így történnie. Nem lett volna szabad hinnie a srácnak és tovább kellett volnia lépni, hogy bevégezhesse céljait.

 

Az eset után 20 évvel úgy emlékezett vissza, hogy bár nagyon rossz volt az az időszak, amit akkor megélt és ugyan abban az évben nem érettségizett le és egyetemre sem vették fel, viszont volt ideje másra. Megtalálta önmagát és megtalálta a valódi helyét a világban, amiért foggal és körömmel harcolt a továbbiakban. Részt vett egy csoportterápiás kezelésen, ahol értelmet nyert az élete. Ráeszmélt arra, hogy ugyan történnek borzasztó dolgok a nőkkel, ezért valakinek reményt kell nekik adni, hogy megtalálhassák az igazi boldogságot.

 

student 03

Forrás: pixabay.com

 

Esti iskolában aztán lerakta az érettségit és pszichológiából szerzett magának diplomát. Jelenleg egy olyan központnak a vezetője, ahol hátrányos helyzetű nőknek ad újra reményt és hitet a boldog élet megtalálásához. Programjai annyira dúsak a motivációkban, hogy a megerőszakolt nők 99%-nak is sikeres gyógyulást tud nyújtani. Ezáltal világhírre is szert tett és boldog családanyaként, cégvezetőként és terapeutaként él Amerikában egy álomotthonban.

 

Annak a 18 éves lánynak - aki ő volt valamikor - a legnagyobb fájdalmában szertefoszlott minden vágya, de később rájött arra, hogy ha az nem történik meg, akkor most nem lehetne az, aki. Ezért fogadd el, hogy ha az élet tartogat számodra olykor kellemetlen dolgokat, mert biztosra veheted, hogy azzal terve van számodra. Tud jobbat. Ha a megtett út nehéz is, vannak a környezetedben olyan emberek, akik segítenek neked, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb megoldást az adott problémádra. Soha ne add fel és soha ne ess pánikba, mert szükségtelen!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!