Kíváncsi lennék, hogy a te szádból ez vajon hányszor hangzott el, de legalábbis hány alkalommal gondoltad már azt, hogy tele vagy buta, sötét, primitív emberekkel, akiktől a falra mászol. Mikor már úgy érzed, hogy a hajkoronád vagy a szabadságod (mert felpofozod őket, de akkor mész is a dutyiba vagy vastagon perkálhatsz) a tét, akkor jobban teszed, ha kezedbe veszed az irányítást és megtanulsz bánni a hülye emberekkel!

 

 

sok hulye 01

 

Kép: Freepik.com

 

Mindjárt el is jutottunk arra a pontra, hogy egy szomorú hírt kell veled közölnöm: hülye emberek mindenütt vannak a világban. Éppen ezért az nem megoldás, hogy menekülsz. Persze, megteheted, hogy felmondasz a jelenlegi munkahelyeden, mert a sok sötét barom kiidegel, de mi a garancia arra, hogy a következő helyen nem? Max, ha nem tíz hülye lesz, akkor akad kettő, de azok viszik majd a prímet. Jó, ne nyeld le a békát, nem kell néma csendben szenvedned, de az se megoldás, hogy folyton munkahelyeket, várost vagy mindjárt országot váltasz.

 

Ha sikerül elfogadnod, hogy hülyék mindenütt vannak, és ne neked kelljen már egész életedben menekülnöd előlük, utána jön a következő lépés. Különböztesd meg a hülyéket! Ugyanis még a hülye emberekből is vannak kategóriák. Ott vannak azok, akiknek papírjuk van róla, hogy azok, vagyis szebben kifejezve: valamilyen fogyatékkal élnek és ezért olyanok, amilyenek. Azért ez elég bocsánatos dolog, nem gondolod? Csak könnyebben megbocsátasz egy ilyen embernek, aki nem tehet róla, mint mondjuk egy olyannak, aki viszont direkt adja a hülyét.

 

sok hulye 02

 

Mivelhogy képzeld, vannak emberek, akik szeretik a hülyét adni. Nem azok gyárilag, de olyan környezetben élnek, lógnak, ahol ezt kapják és rájuk ragad. Mondok egy példát: Van egy alapvetően intelligens, de befolyásolható ember. Hiába, a kettő nem zárja ki egymást feltétlenül. Bekerül egy olyan munkahelyre, ahol mindenki más pihentagyú vagy amolyan bunkó és hülye keveréke. Egyesek szándékosan kezdenek el beilleszkedni a „társadalmukba”, hogy ne tűnjenek ki, másokat pedig magukkal rántanak és ösztönösen veszik fel a stílusukat. Megint más valamiért azt látja, hogy ez a menő, (igen, tök durva hogy egyesek szerint gyökérnek lenni menő) és ezért öltik magára a hülyék maszkját. Ilyenkor szoktak drasztikusan megváltozni az emberek és az asszonyka egy nap azt veszi észre, hogy a férje s*gghülye lett, pedig azelőtt egy normális, intelligens férfi volt.

 

Tehát akadnak emberek, akik akarva-akaratlanul is elbutulnak, elfelejtik használni az agyukat, mert olyan környezetben élnek vagy úgy ítélik meg, nincs rá szükségük, céljaikat úgyis elérhetik, ha közben halál sötétek vagy legalábbis annak adják ki magukat. Egészen addig, míg el is felejtik, hogy valaha „normális” emberek voltak és a magukra kapott maszk az arcukra tapad…

Az a nagy kérdés, hogy Te mihez kezdj velük. A munkahelyeden, a baráti társaságodban vagy akár az utcán, esetleg ha igénybe vennél valamilyen szolgáltatást.

 

sok hulye 03

 

Az első és legkézenfekvőbb, amivel már számoltunk, hogy elkerülöd őket. Ha teheted. Meg ha neked ez jó érzés. Megváltogathatod a barátaidat, munkahelyet válthatsz vagy ha lehet, a két eladó közül azt fogod választani, amelyiknek kevéssé lóg ki a kapa a szájából.

 

Ám ha nincs kedved menekülni vagy nincs rá lehetőséged, akkor sem kell eltűrni, hogy kiszipolyozzon vagy tönkre tegye az idegszálaidat. Ugyanis némelyik hülye úgy funkcionál, mint egy energiavámpír is utazik azokra, akiket lecsapolhat vagy felhúzhat. Mivel hülye emberekről beszélünk, egyeseknek tényleg az a hobbijuk, hogy felbosszantsanak másokat. Egyszerűen örömet okoz nekik, mert kicsinyesek. Talán így akarják kompenzálni a kisiklott életüket, hogy más vonatát is kisiklatják.

 

A kulcs az, hogy azt terrorizálják, aki hagyja is. Azt húzzák fel, aki engedi is. Bár aláírom, van néhány „tehetséges” hülye, aki még egy kis buddhát is kihozna a sodrából. Ezért kell mindig éles határokat húzni.  Felesleges olyanokat kérdezni, hogy „Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak tetteted?” Ha csak nem fogyatékkal élő, nem fogod tudni vele megsérteni, még fel is tüzeled a hülyeségét.

A legjobb, ha úgy tekintesz rájuk, mint egyszerű, halandó emberekre. Talán ez lenézősen hangozhat, de gondolj bele abba, hogy ők is csak emberek. Attól neked mivel lesz jobb, ha megőszülsz tőlük? Semmivel. Harcba bocsátkozni nem érdemes velük, mert úgyis csak kinevet, kigúnyol vagy ha nem akarja, úgysem fogja felfogni, amit te akarsz. Akkor meg minek pazarolnád rá az energiáidat? Másfelől meg miért lenne jó, ha lesüllyednél a primitív szintjére és akár vitába bocsátkoznál vele?

 

sok hulye 04

 

Egyszerűen légy velük kimért és hűvösen udvarias. Ezzel tudod a legjobban érzékeltetni velük, hogy nem vagytok egy szinten, nem vagy vevő a hülyeségeire. Ha mindenképpen egy légtérben kell lenned vele, mert ő a kollégád vagy ő az ügyfélszolgálatos, aki elintéz neked valamit, légy türelmes annyira, amennyire lehetsz. Az utóbbinál könnyű dolgod van, gondolhatsz arra, hogy csak pár percet kell eltöltened vele és nem mérgezi tovább az életedet. Egy kolléga esetén már neccesebb. Ott muszáj lesz odafigyelned a kommunikációra, hogy mindig tisztán és egyértelműen közöld vele, amit kell, ha pedig neki van számodra infója, kérdezz vissza többször. Hogyha kezdi átlépni a láthatatlan határodat, hívd fel rá a figyelmét, hogy sok lesz, beszéljen veled értelmesen, mert nem vagy a haverja. És ne feledd: ha egyszer jó fej vagy vele, onnantól kezdve a hülye azt fogja hinni, bármit megengedhet magának. Visszafog élni a lehetőséggel. Kivéve, ha szólsz neki előre, hogy ne higgye azt, hogy egyszer kedves voltál vele, máskor is az leszel. Inkább tűnj szigorúnak és tekintélyesnek a szemében.

 

Ha pedig szeretetpárti vagy, akkor bánj velük úgy, mintha birkák lennének, akikhez kellő türelem és szeretet kell. Ez is lenézősen hangozhat, de választhatsz annak fényében, hogy tudod mennyire vagy képes és mit viselsz el, hogy inkább tűnsz kétszínűnek és egy cseppet lenézed és mosolyogsz rá, hogy „Jól van te hülye majom, csináld csak…” vagy elküldöd melegebb éghajlatra, esetleg csendben agyvérzést kapsz…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ha ő szemét volt velem, én is az leszek másokkal!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!