Te is várod már, ugye? Hogy jöjjön már, hogy itt legyen. Én is baromira várom, hogy beköszöntsön a nyár. Hogy elvakítson a nap, előszedhessem a nyári ruha kollekciómat, hogy kidobhassam magamat a napra, mert ugye arra szükségünk van és nem csak a csoki színhez, hanem mert jót tesz a testi, lelki egészségnek egyaránt. A nyár a kalandokat, a szerelmet, a szórakozást ígéri. Érdemes rá türelmesen várni.

 

nyar 01

 

Kép: Freepik.com

 

Szerintem mindenkinek van valamilyen kellemes emléke a nyárral kapcsolatban. A nyár valahogy olyan varázslatos, a legtöbben úgy tekintünk rá, mint egy mágikus időszakra, amikor fantasztikus dolgok történnek velünk. Talán minden második ember feltehetné a kezét az utcán, akinek már volt nyári szerelme. Tudjátok, tipikusan az a romantikus eset, amikor nyáron a táborban, a nyaralás alatt a barátokkal vagy bárhol máshol megismerkedtél egy férfival, egy nővel, de a közelgő ősz elválasztott titeket, mert túl messze éltetek egymástól – vagy kitudja milyen más okból – de az együtt töltött idő virágzó volt és azóta is úgy emlékszel rá, mint életed egyik legszebb emlékére. Lehet csak egy hét volt, vagy egy nap, de a nyári szerelem az olyan… különleges. Talán szavak sincsenek rá, hogy mitől olyan kivételes!

 

Meglehet, hogy azért mert nyáron minden olyan tökéletes, minden olyan szépnek tűnik a dög meleg ellenére is. Nyáron könnyebben esik szerelembe az ember, és bizonyára nem csak azért, mert többet villantunk magunkból, hanem mert süt a nap, az emberek kedve sokkal jobb a sötét, téli időszakhoz képest. Fogékonyabbak vagyunk a pozitivitásra, a boldogságra. Vagy mert nyáron sokunknak jut eszébe az, hogy akkor lehet igazán szép az élet, a nyaralás, a forró nyári esti séta, romantikus andalgás a vízparton, ha nem vagyunk egyedül és olyankor vágyakozni kezdünk a szerelemre. Ezért is talál egymásra ilyenkor sok egyedülálló, de még a párok között is fellobbanhat a tűz. Hiszen a nyár sokakat megigéz.

 

nyar 02

 

De persze nem csak szerelemre szólít a nyár. Nem csak „arra akar rávenni”, hogy essünk szerelembe, hanem arra is, hogy kezdjünk el élni. Itt a jó idő, ki kell mozdulni a négy fal közül és menni! Hétvégente be kell vágódni a kocsiba és utazni egyedül, a barátokkal, a családdal, a pároddal. Lehetőségeidhez mérten el kell utazni egy hétre nyaralni valahova, mert mindenkinek jár az aktív pihenés és feltöltődés. Ugyanakkor nem azért kell élni egész évben, hogy azt az egy hetet várjuk, hogy mikor lesz már nyár, amikor eldobhatok minden munkát és elvágódhatok a tengerparton vagy a Balatonnál.


Munka mellett is lehet élni! Bárhol is dolgozz, attól még nyár van. Ahogy belépsz a munkahelyedre nem kell véget érnie minden örömnek és boldogságnak. Odabent is lehetsz örömteli, várhatod a kellemes élményeket, sőt, meg is próbálhatod a környezetedre ragasztani a zsongásodat. Sokat számít, ha nem vagy egyedül, hanem másokkal együtt erősíted magad és együtt dicsőítitek a nyarat. Mint ahogy az is sokat segít, ha néha kihajolsz az ablakon vagy szünetben kimész az utcára és élvezed kicsit a napsütést. Néhány perc tudatos önboldogítás elegendő lehet egész napra vagy a délután maradék részére, hogy ne olyan begyöpösödve, életuntan végezd a munkát. Tegyél ki nyári képeket a monitorodra, hallgasd a kedvenc, tipikus nyári slágereidet, csempéssz be minden létező és lehetséges módon egy kis nyarat a munkahelyedre. Amikor el fog a szomorúság, hogy „de jó lenne most inkább a vízparton heverni” vagy „a fenéért kell most dolgoznom, nekem is odakint kellene lennem”, inkább arra gondolj, hogy igen, ott leszel. Mikor és kivel? Inkább tervezd meg, ne csak egy vágy legyen, ne másoktól irigyeld, hanem intézd úgy, hogy az jusson eszedbe, hogy munkaidő után vagy holnap már te is napozol és lazítani fogsz. Vagy, hogy milyen jó volt a múlt héten a barátokkal koktélozni pénteken. Ha van elég izgalom, kaland az életedben, akkor nem szomorúsággal a szívedben mész bele a nyárba.

 

nyar 03

 

Aztán igen, munkaidő lejárta után be lehet ülni a barátokkal, a kollégáiddal a kedveseddel egy pubba, egy kávézóba, ücsörögni a teraszon vagy otthon a kertben. Péntek este vagy hétvégén elmehettek táncolni, bulizni. Töltsd meg az életedet programokkal, méghozzá minél több szabadtéri programmal! Ilyenkor már rengeteg érdekes rendezvény van, koncertek, szabadtéri színházak és még számtalan érdekes lehetőség. Ha egy héten legalább két ilyen esemény van az életedben – de persze lehet több is! – már nem azt fogod érezni, hogy szar az élet és csak munkából áll. Nem csak várakozni meg áhítozni fogsz a nyaralás után, hanem márt hét közben, hétvégén is boldog lehetsz!

 

Használd ki, hogy mindjárt itt a nyár. Menj futni, mozogj a szabadban, kertészkedj, annyi mindent lehet csinálni, ami feltölti a testet és a lelket. Ha csak nem sülsz ripityára a napon, akkor hagyd el a házat és inkább tartózkodj a friss levegőn. Szabadulj ki otthonod börtönéből. Kirándulj, sétálj a városban vagy ahol jól esik. Persze az a legjobb, ha társaságban, de minimum a legjobb barátnőddel vagy a pároddal kelsz útra. Ám ha éppen valamiért erre nincs lehetőség, akkor se használd kifogásnak. Egyedül is neki lehet vágni az életnek! Honnan tudod, hogy út közben nem szerzel új barátokat vagy találkozol a nagy szerelemmel? Egyedül is megtalálhatod a boldogságodat! Ne maradj le semmiről, csak azért, mert nincs kivel menned. Gondolj a lelkedre, szüksége van a feltöltősére és az élményekre!

 

Kapd össze magad, legyenek terveid és engedj a nyár hívásának, add át magad a varázsának és megfogod látni, hogy fantasztikus dolgok történnek majd veled!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hétfőtől-péntekig mosolyáradat! - Hogyan legyél egész héten motivált?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!