Folyton a szerelmet keressük. Az igazit. A lelki társat. Egy másik embert. Ugyanis azt gondoljuk, ez a másik személy lesz a boldogságunk titka, forrása. Számos oka van annak, hogy másoktól függővé tettük a boldogságunkat. Egyre csak keressük a Nagy Őt és közben egyre boldogtalanabbak vagyunk. Elszomorít bennünket a magány, a sikertelenség, a kudarc, hogy nem leljük az igazit. És nem látjuk a fától az erdőt…

 

 

onmagad tarsa 01

kép: unsplash.com

 

Saját magunknak generáljuk a problémát. Azért, mert egy nőtől/férfitől tesszük függővé a boldogságunkat. És persze, ha nem találjuk, szomorúak vagyunk. Ha pedig egyre több sikertelen levelezésen és randin vagyunk túl, csalódottak leszünk. Nem ismerjük fel azt a tényt, hogy a boldogsághoz nincs szükségünk másra. Igen, egy partner boldoggá tesz bennünket, ahogy maga a párkapcsolat is, de erre egyedül is képesek vagyunk. Valóban, párban szép az élet, és talán így is vagyunk kitalálva evolúciós szempontból, hogy ketten legyünk. Egy pár védelmet nyújt egymás számára, segítséget, társaságot, szeretetet és persze… utódokat.

 

De a lényeg, hogy mindez nem jelenti azt, hogy egyedül nem lehetnénk boldogok. Egyedül jövünk a világra, egyedül is távozunk el. Egymagunknak is képesnek kell lennünk megállni a helyünket a világban és boldognak lenni. Amíg rágörcsölünk arra, hogy párra leljünk, nem is leszünk boldogok. Hiszen kiadjuk a kezünkből a boldogságunkat. Azt gondoljuk, egyedül nem lehetünk azok, ehhez szükségünk van valaki másra.

 

Egy olyan személyre, aki szeret, becsül, tisztel bennünket. Aki megnevetett, kedves velünk, bearanyozza a napjainkat, akivel együtt utazhatunk, szórakozhatunk és még megannyi dolgot csinálhatunk. Nem gondolunk bele abba, hogy tulajdonképpen ezt mind megadhatjuk önmagunknak és meg is kellene. Mi magunk vagyunk önmagunk legjobb társa. Életünk bizonyos szakaszaiban, éveiben főleg magunkra vagyunk utalva. Csak azért, mert nincs társunk, boldogtalannak kellene lennünk? Mi talán nem vagyunk képesek magunkat szeretni? Nem lehetünk kedvesek magunkkal? Dehogynem! Mindazt, amire vágyunk, hogy megkaphatunk egy társtól vagy megtehetünk vele, azt valójában saját magunkkal is megtehetjük.

 

onmagad tarsa 02

 

 

Hogy mennyire lesz kellemes, élvezetes, az mind felfogás kérdése! Lehetünk boldogok egyedül. Utazhatunk, szórakozhatunk, bulizhatunk és természetesen a testi örömökről sem kell lemondani. Ha nem vagy nyitott az alkalmi szexre és kalandokra, akkor saját magadnak is szerezhetsz örömet. Mára minden adott ahhoz, hogy egyedül is jól érezd magad.

 

Csak rajtad múlik, hogyan éled meg a szingliségedet. Úgy tekintesz rá, mint szomorú, boldogtalan, szürke hónapjaidra, éveidre, vagy mint egy kellemes, átmeneti időszakra, amit olyan élményekkel töltesz meg, amilyennel csak akarsz. Hogyha felismered, hogy te vagy önmagad legjobb társa, aki kérés, elvárások nélkül is boldoggá tesz, már nem fogsz rágörcsölni a pártalálásra. Nem fogod égetőnek érezni azt, hogy megtaláld, hiszen egyedül is jól érzed magadat. Végre nem úgy kelsz fel reggel és fekszel le este, hogy magányosnak érzed magad.

 

Az idő sem fog többet ráklábakon járni. Sokkal élvezetesebbnek fogod találni magát a párkeresését is, mert nem lesz akkora tétje. Ha találsz holnap párt, találsz, ha nem, akkor nem, tudod jól, hogy ettől nem leszel kevesebb, főleg nem boldogtalanabb.

 

onmagad tarsa 03

 

Nem fogsz teherként, átokként tekinteni az időre és az egyedüllétre. Nem fogod mástól függővé tenni a boldogságodat. És pont ennek köszönheted majd azt, hogy hamarabb megleled a szerelmet. Többé nem akadályozod majd magadat a gondolkodásoddal, a hozzáállásoddal. Nem kell ide Vonzás Törvénye meg mindenféle spirituális magyarázat. Csak vedd számításba magadat, mint boldogságforrást, partnert, társat. Hiszen ki van veled a kezdetek óta? Kire számíthattál mindig is? Ki volt veled mindig a jóban és a rosszban egyaránt? Hát te! Ne becsüld le azt, aki vagy! Itt lenne az ideje, hogy felértékeld a lényedet és mindazt, amit adhatsz a személyednek.

 

Hidd el, ha nem számolod a napokat, nem mástól várod a boldogságot, hanem önmagadra támaszkodsz, rövidesen azon kapod magadat, hogy már párra is leltél.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Az önjelölt királylányok miatt van neked önbizalomhiányod!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!