Már rá is vágtad, hogy „sehogy”? Valóban, nem könnyű rózsásnak látni a helyzetünket azután, hogy életünk szerelme vagy legalábbis valaki, amiért baromira odavoltunk, kidob, elhagy. De bármennyire is fájjon, hidd csak el, hogy egyáltalán nem lehetetlen. Most talán annak gondolod, mert akár egy hete, egy hónapja történt, de még mindig rettentően sajog a szíved, ha rá gondolsz. Ám ha készen állsz felállni a gödörből, akkor a következő gondolatok, mankók, a segítségedre lesznek abban, hogy átvészeld!

 

szakitas utan 01

 

Kép: Freepik

 

Nem lesz könnyű, éppen ezért akarnod kell. Csak akkor lehetsz túl minél előbb a szakításon és gyógyulhat meg a szíved, ha igazán akarod. Azért hangsúlyozom ezt, mert sokan egyáltalán nem kívánnak megszabadulni a fájdalomtól. Egyrészről mert tudatosan vagy tudattalanul, de így hajaznak mások szeretetére és figyelmére, keresik a potya szeretetet, ha már attól nem kaphatnak, akit úgy szeretnek. Másfelől azt várják, hogy egyszer csak valami csoda folytán elmúlik a fájdalom, többé nem gondolnak rá, nem sírnak, nem érzik, hogy majd megpusztulnak. Igaz, hogy az idő gyógyír, de egyeseknél túl sokáig tart a gyógyulás fázisa, pusztán azért, mert az időre hagyatkoznak. Mások pedig egyszerűen ragaszkodnak az illető emlékékez, márpedig ha olyanba vagy szerelmes, aki már régen lelépett, nem mostanában fogsz talpra állni…

 

Nem mondjuk, hogy ne gyászold. Sőt, igen, gyászold meg aktívan. Nyugodtan sírj, kelj ki magadból, toporzékolj, hiszen ez jár. Talán egyesek szemében értelmetlen, de valakinek ez segít átlendülni, mert kieresztheti a gőzt magából. Úgyhogy igen, depizz egy pár napig, de tudd, mikor kell végre a sötétből ismét kijönni a fényre!

 

szakitas utan 02

 

Ha már mindenáron agyalni akarsz…

 

Mert ilyenkor sokan esünk abba a hibába, hogy túlkombináljuk a dolgokat és válaszokat keresünk. Oké, gondoljuk át egyszer vagy kétszer, de nem kell mindennap ezzel idegelni magad. Töprengj el azon mit ronthattál el és min kellene a jövőben javítanod, hogy ez másképp legyen. Ám ha nem volt egy tökéletes szent a kedvesed, nem árt abba is belegondolni, hogy te mivel voltál vele kapcsolatban elégedetlen, mi az, ami zavar. Nem kell őt megszépíteni, csak mert már nincs.

 

És akkor innentől kezdve jusson eszedbe, hogy végre nem kell elviselned a hisztijeit, a féltékenységi jeleneteit vagy hogy sosem bírt rendet rakni maga után. Szakítás után mindig egy istennek, istennőnek látjuk a partnert, közben senki sem az. Nem baj, ha egy kicsit bepiszkolod a glóriáját és meglátod, hogy milyen is valójában.

 

Aztán eszmélj rá arra, hogy újra szabad vagy és azt tehetsz, amit csak akarsz. Nem kell időre hazajárnod, akkor mehetsz el a barátokkal, amikor csak szeretnél, annyit bütykölheted az autódat, amennyit jól esik. Fedezd fel a szingliség előnyeit! Csináld azt, amihez kedved van. Talán itt az ideje végre elmenni egy virágkiállításra vagy rally versenyre, mert a volt kedvesed soha nem engedett vagy nem volt hajlandó veled menni!

 

szakitas utan 03

 

De hogyan jöjjön meg ismét az élethez a kedved?

 

Mert ugye ilyenkor sokunknak még attól is elmegy, hogy létezzen. Ilyenkor többek között az a legfontosabb, hogy megszabadulj az olyan negatív gondolatoktól, minthogy értéktelen vagy, téged nem lehet szeretni, meg hogy egyedül halsz meg 77 macskával. Ezeknek a gondolatoknak a cipelése nem segít. Ezért kell minden áldott nap tudatosan bevágnod egy jó kis lelki fröccsöt. Sokakat átsegített már az, hogy olyan idézetekkel ragasztották tele otthonukat vagy raktak ki a képernyőjükre, amik segítették őket a továbblépésben. Ugyanis másik szavait erőt adhatnak. Te is bogarássz magadnak ilyen pozitív megerősítéseket!

Továbbá bármennyire is nincs kedved hajat mosni, szakállat vágni, igenis tedd meg. Kezd el újra kicsípni magad. Ha jól érzed magadat a bőrödben, a lelked is felüdül.

 

 

Ha már itt tartunk. Szerezz magadnak minél több örömet! Ilyenkor megteheted, hogy veszel magadnak egy új ruhát, elmész egy masszázsra, vagy megleped magadat valamivel. Tüneti kezelésnek hangzik? Lehet, hogy az, de ez is egy kiváló eszköz arra, hogy jobban érezd magad. Fel kell fedezned, hogy vannak még örömök az életben és hogy nem a párodból állt a világ.

 

szakitas utan 04

 

Ezért is kell ilyenkor a barátokra támaszkodni. Igen, egy idő után idegesítő lehet, hogy folyton azt kérdezik jól vagy-e, és mindenáron felakarnak vidítani. Ha túlzásnak érzed, szólj rájuk, de máskülönben igenis fogadd el a segítségüket. Engedd, hogy felvidítsanak, elrángassak szórakozni meg kikapcsolódni. Ők a te mankóid, támaszkodj rájuk vagy a szeretteidre, családodra, ha olyan közeli viszonyban vagy velük, hogy megtehesd. Vedd körbe magadat pozitív emberekkel, akik a nevetésükkel, a jó hangulatukkal, a szeretetükkel majd meggyógyítanak.

 

 

Éppen ezért kezdj el mosolyogni. Nagyon nehéz lesz, mert úgy érzed, nincs okod mosolyogni, mégis minek kellene örülnöd, hiszen elhagytak! De ha elkezdesz mosolyogni, még ha színleled is, de meg lesz a hatása. Egy idő után tényleg tudsz majd ismét örülni és megfogod látni, hogy sikerülni fog szívből mosolyognod.

 

Kutyaharapást szőrivel?

 

Mondják, hogy ilyenkor az a legjobb, ha gyorsan visszaszállsz a nyeregbe. Ez keveseknek jön be, mert egy nagyon szerelem után az ember a háta közepére sem kíván mást. Már csak azért se, mert nem is tudna másra gondolni és mert úgysem lenne képes egyébről beszélni, mint arról, hogy elhagyták. Ezt nem is lehet erőltetni. De néhány hónap elteltével érdemes lehet neki futni. Még akkor is, ha nincs kedved. Sokszor csak akadályozzuk magunkat a boldogságban. Félünk az újrakezdéstől, a csalódástól és ezért elodázzuk. Ezért kell egy kis erőszakot tenni magunkon és legalább beszélgetni, ismerkedni megpróbálni, nem kell mindjárt feleségnek, férjnek valót találni. Legyen ez az ismerkedés kötetlen. Ha nincsenek elvárásaid, nem is csalódhatsz.

 

szakitas utan 05

 

Végezetül, tudatosítsd magadban, hogy mindig van tovább. Van még hal a tengerben és akár egy sokkal, de sokkal jobbat is kifoghatsz! Lesz olyan, aki úgy fog szeretni téged, ahogy vagy és nem akar majd megváltoztatni. Nem kell egyik napról a másikra kigyógyulnod. Kezd apró lépésekkel. De mindennap tegyél egyet. Higgy abban, sőt, tudd, hogy vár még rád szerelem és boldogság, csak nyitottnak kell rá lenned, hogy megtaláld! Megérdemled a boldogságot és meg is fogod kapni. Ha él benned a vágy, hogy megkeresd az Igazit, akkor nem is maradsz egyedül! Ugyanis bármennyire is nehéz elfogadni, talán nem ő volt a Nagy Ő… és akkor már nem jobb, hogy minden így alakult? Végre megtalálhatod azt, akit a sors szánt neked! Ezért már érdemes kikecmeregni az érzelmi mocsárból, nem gondolod?

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hogyan éld túl a szakítást anélkül, hogy megháborodnál? – Menj végig a szakítás fázisain!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!