Mivelhogy sajnos nagyon sokan követjük el ezt a hibát. Nem elég, hogy másoknak hazudunk, de hazudunk magunknak is, mint a vízfolyás. Hogy miért? Ugyan már, nem nagy rejtély! Hazudni könnyű és kényelmes, őszintének lenni nehéz és sokszor fájdalmas. Hazudunk magunknak, hogy jobban érezzük magunkat, elfelejtsük a gondjainkat, hogy álomba ringassuk és megvédjük magunkat. Csakhogy nem egészséges és hosszú távon hazavághatja az életünket. Ha úgy döntenél, hogy kilépsz belőle, eláruljuk, hogyan legyél végre őszinte magadhoz!

 

legy magadhoz oszinte 01

 

Kép: Pixabay.com

 

 

Igen, oké, számos előnye van a hazudozásnak és egyesek kimondottan esküsznek arra, hogy akár le is lehet élni így egy életet, hazugságok között. Vannak emberek, akik fél életükben azt hazudják maguknak, hogy boldogok a párjukkal, elégedettek az életükkel, a munkájukkal, hogy nincsenek vágyaik, hogy nem kell nekik pénz vagy nem kellenek barátok. Közben egyik sem igaz. Mind-mind csak menekülnek az igazság elől, mert mint tudjuk, az igazság roppant fájdalmas tud lenni. Az emberek pedig utálják a fájdalmat és sokuk túl lusta és kedvtelen, ha nem egyenesen gyáva ahhoz, hogy változtassanak az életükön. Hogy kilépjenek a pocsék kapcsolatból, munkahelyet váltsanak, barátokat szerezzenek vagy megvalósítsák az álmaikat. Könnyebb a lemondás, az önámítás, semmint a cselekvés.

 

Csakhogy ezzel az ember tönkre is teszi az egy szem életét. A jelenlegit, amit éppen él. Nem arról kellene beszélni, hogy a „előző életemben biztos meg volt mindenem és most ezért kell szenvednem”, vagy „majd a következő életemben boldog leszek”. Most is meg lehet mindene, csak fel kellene ismernie, hogy tennie kellene hozzá. Elhagyni a kicsi, biztonságos komfortzónáját és léphetne. Mert ha nem teszi, akkor megkeseredve éli le az életét. Elpacsálja a drága idejét, amit tölthetne boldogságban és úgy, ahogy szeretne, de mivel eleve fél a kudarctól, meg sem próbálja. Inkább hitegeti magát, és vadul reménykedik abban, hogy el is hiszi a mondandóját. De egy napon úgyis el jön a pillanat, mikor rá fog jönni, hogy elcseszerintette az életét és másképp is lehetett volna. Ám addigra késő lesz. Te megszeretnéd várni? Úgy érzed, rengeteg időd és életed van boldognak lenni?

 

legy magadhoz oszinte 02

 

Ha akár ezen sorok, akár más hatására, de lassan belátod, hogy te is csak hazudsz magadnak és eleged van már belőle vagy eljutottál arra a pontra, hogy hoppá, már nem veszed be a saját hazugságodat, akkor nincs más dolgod, mint befejezni és őszintének lenni magaddal! Nem lesz könnyű, gyakran vissza is fogsz esni, de sikerülni fog, ha elég kitartó vagy és igazán akarod!

 

Kezd azzal, hogy:

 

Átgondolod mivel is vagy elégedetlen!

 

Na, kapd fel a szőnyeget és nézd meg mit söpörtél alá az évek alatt. Mivel vagy elégedetlen? Mi az, ami elszomorít, ami boldogtalanná tesz? Gyerünk, valld be magadnak, még akkor is fájdalmas vagy félsz tőle. Ideje tudatosítanod magadban, hogy már nem szereted a párodat, hogy kiégtél és másik munkára vágysz, hogy belebetegedtél abba, hogy mások kihasználnak vagy nincsenek barátaid. Legyen az első dolgod az, hogy tükörbe nézel és szembesülsz a valósággal.

 

Érdemes rászánnod az időt egy merengős hangulatodban, hogy szépen sorba veszed mitől vagy depressziós, mi bántja a lelkedet és azon se lepődj meg, ha több dolog köszön vissza. Így szokott ez lenni. Fel sem tűnik, de az évek alatt rengeteg mindent vagyunk képesek a szőnyeg alá rejteni…

 

legy magadhoz oszinte 03

 

Miután magadhoz tértél az első soktól, utána…

 

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ez mennyire a te hibád?

 

Ez egy nagyon fontos lépés. Gondold át a helyzetedet. Tudod, hogy mivel vagy elégedetlen, mi keserít el. A kérdés pedig az, hogy mennyire a te hibád? Mit csináltál rosszul, mit rontottál el? Lehet, hogy a kapcsolatod nagyban miattad is hűlt ki? Hogy már rég munkahelyet kellett váltanod, de nem mertél? Hogy azért nincsenek barátaid mert mindent elüldöztél? Azért nem valósítottad meg az álmaidat mert félsz a kudarctól? Kell ez a fajta szembesülés, mert a hibák beismerése vezet majd a fejlődéshez. Nem csak a problémát kell felismerni, hanem az okozóját is. Lehet, hogy nem minden gondodról te tehetsz, de nem árt tudni azokról, amelyekről igen!

 

Most, hogy tudod mi a baj és mit rontottál el, jöhet az, hogy…

 

Megkérdezel másokat is!

 

Csekkold le az eredményeidet, legalábbis ha van rá lehetőséged. Ha van barátod, párod, kére meg, hogy mutasson neked tükröt. Kérdezd meg, hogy mi a véleménye a helyzetedről. „Szerinted is gáz a házasságunk?” Vagy „Szerinted is tutyimutyi vagyok és saját magam alatt vágom a fát?” Kérd ki mások véleményét önmagadról vagy akár a párodat a kapcsolatotokról. Mondani sem kell, pokolian fog fájni, de erre van szükséged ahhoz, hogy végre felébredj és befejezd a hazudozást. Viseld el az igazságot és ne bántásnak éld meg, hanem tekints rájuk úgy, mint a kész tényekre, amiken tudsz változtatni. Ezek leckék, amiket ideje megtanulnod!

 

legy magadhoz oszinte 04

 

Amint meg volt a hidegzuhany, már…

 

Léphetsz a tettek mezejére!

 

Ezek után nincs más dolgod, mint cselekedni. Nem egyik napról a másikra kell megváltanod az életedet. Elég, ha szép lassan, napról napra változtatsz valamin. Határozd el magad, légy magabiztos a dolgodban és csak azután kezdj neki a nagy átalakításnak. Vállald a következményeket, élj a megszerzett tudással és merj változtatni az életeden!

 

Ne felejtsd el mit tanultál! A jövőre nézve többé ne rejtsd el magad elől az igazságot, az érzéseidet, hanem mindig nézz velük szembe és aszerint hozz döntéseket és cselekedj! Csak egyszer kell kilépned a hazugságok hálójából és utána tartsd magad távol tőle. Különben is, utána olyannyira megváltozik az életedet, hogy nem is kívánkozol majd vissza oda!

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hazudnak rólad, hazudsz magadról, hazudsz másokról – Nem unod még?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!