Akinek nem inge, nem veszi magára a következő sorokat. De csak egyet kérdeznék tőled, aki látványosan boldog vagy és minden áldott nap megosztod, milyen örömmel mész melózni, hétvégén kirándulni és mennyire istenkirály a párod… kit akarsz te hülyíteni? Természetesen, ha mindez a valóságot tükrözi, akkor sok boldogságot kívánok neked! Ám ha nem így van, akkor mégis mire jó ez? Miért csinálod?

 

 

feltunoen boldog 01

kép: unsplash

 

Meglepő. Legalábbis számomra. Feltűnt, hogy rengeteg ember csinálja. Manapság, mintha még több „boldog” ember lenne a világban. Ez tűnik ki a kollégák beszélgetéséből, nem beszélve a közösségi oldalakról, ahol mindenki ezerrel tolja a posztokat meg a képeket, amelyek a fogrohasztó boldogságukról szólnak. Amíg az éttermek meg a szórakozóhelyek nem zártak be, addig mindenki tolta fel a lazulunk, bulizunk, királyul vagyunk képeket. Még több pillanatot kaptunk a szerelmes párok életéből, akik a járvány ellenére is utaztak, szórakoztak és látványosan szerették egymást. De a legszebb, hogy a legnagyobb tiltások és a karantén ideje alatt is egyre csak ontották a képeket a tökéletes életükről.

 

 

Jó, tudom, valószínűleg igen elenyésző azoknak az embereknek a száma, akik őszintén posztolnak és felvállalják, hogy boldogtalanok vagy rossz passzban vannak. Ugyanilyen kevés ember az, aki egyáltalán nem érez ellenállhatatlan vágyat, hogy bármit is közöljön magáról, mert anélkül is boldog. Tiszta sor: a közösségi oldalak a kamuéletet tükrözik. De 2020-ban mintha kicsit átlendültek volna az emberek a ló túloldalára. Nehogy már annyi ember boldog legyen világjárvány idején, mikor olyan sokan lebetegedetek, elveszítették a munkájukat vagy egy szerettüket!

 

Félreértés ne essen, senkinek sem kívánok boldogtalanságot és tök jó, ha valaki a nehéz időkben is megtalálja annak a módját, hogy ne veszítse el a reményt, pozitívan gondolkodjon és örüljön. Nagyon helyes! Csak az a fura, amikor ezt valaki mások orra alá tolja. Valósággal hirdeti. Mint egy kisgyerek, akit üldöznek és azt mondja: „Nyenye, engem nem kaptok el!” Mintha az emberek is ilyen látványosan nevetnének a vírus és a járványhelyzet képébe. Őket semmi sem akadályozhatja abban, hogy boldogok legyenek és teljes életet éljenek. Ismétlem: nagyon boldog vagyok, ha ez igaz.

 

feltunoen boldog 02

 

De amikor annyi ember a poklot poklát járja, stresszes, depressziós, nehéz elképzelni, hogy egy bizonyos réteg meg épp az ellenkezőjét éli meg és marhára boldog. Mint akik nem is ezen a bolygón élnek. Vagy csak ennyire érdektelenek lennének? Nem érdeklik őket, hogy a környezetükben az ismerőseik milyen nehéz helyzetben vannak? Vagy nem veszik fel a napi mérget, ami árad az emberekből? Vagy ők képtelenek arra, hogy feszültséget termeljenek, még akkor is, ha elveszítették a munkájukat vagy gorombán bánnak velük?

 

Talán igen. Vannak emberek, akik bevették a leszarom kapszulát és terveik szerint csendben kivárják a járványhelyzet végét. Már nem izgatják magukat a legújabb szabályokon, azon, hogy bukták a tavaszi utazást vagy éppen az esküvőt. Persze, ez még mindig jobb, mintha folyton keseregne vagy non-stop dühös lenne. De, aki nem igazából boldog és nem is a leszarom kapszulán él… az miért próbál mindenáron port hinteni mások szemébe? Miért akarja megrögzötten elhitetni másokkal, hogy ő minden körülmény ellenére boldog? Így szeretné meggyőzni saját magát? Vagy egy kis irigységre, figyelemre vágyik?  Lehet.

 

feltunoen boldog 03

 

Ám akkor sem fér a fejembe, miért nem vállalja fel, ha most éppen szar az élete? Bakker, semmi gond, hiszen rengeteg ember van most gázos szituban. Mégsem játsszák meg magukat. Felvállalják, hogy éppen nem megy jól a szekér, talán semmilyen téren. Tudom, ez sokakat nem vigasztal, de belegondolhatnának, hogy nincsenek egyedül. Különben sem kellene divatkérdést csinálni a boldogságból. Boldognak lenni menő. A francokat! Őszintének lenni az! Éppen ezért kellene legalább most bevallani, hogy nem vagyunk jól. Nem attól fogjuk jobban érezni magunkat, hogy mások irigykednek ránk, hanem az együttérzéstüktől. Azt meg csak úgy kaphatjuk meg, ha elismerjük a valódi állapotunkat. Igen, az olyan „tré”, de legalább igaz! A megértés az, ami most segíthet átvészelni ezt az időszakot, nem a kamuzás. Nem kell attól félni, hogy akkor minden még rosszabb lesz, ha már a látszatot sem tartjuk fenn. Épp akkor veheti kezdetét a gyógyulás. Mindig azaz első lépés: elismerni a helyzetünket.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

 

Többé már nem álmodom. Köszönöm nektek az ébresztőleg ható pofonokat.

 

 

TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!