A legtöbb ember titkolja. Lakat alatt őrzi, mintha bűnös vagy szégyenletes dolog lenne, amiről jobb nem tudomást venni. Önmaguk előtt is próbálják eltusolni, nemhogy mások előtt. De mikor vált tabuvá a boldogtalanság kérdése? Miért nem merik felvállalni az emberek?

 

 

boldogtalan bevall 01

kép: pixabay

 

Tisztelet a kivételnek. Nem túl gyakran, de elvétve már hallottam egy-két ember szájából, hogy „boldogtalan vagyok”. Egyesek bátran, széles mellel jelentették ki, mások pedig halkan, szégyenkezve, mintha gyilkosságot vallanának be. És fel nem foghatom miért!

Magán a tényen kívül, hogy valaki boldogtalan, mi rossz van benne? Miért nem lehet bevallani? Talán ciki? Minden bizonnyal annak érzi, ha inkább hétpecsétes titokként kezeli. Az ilyen ember valószínűleg ad mások szavára, de legalábbis szörnyen foglalkoztatja az, mit gondolnak róla. Attól tart, hogy a családja aggódni fog érte, a barátai meg a kollégái esetleg ferdeszemmel fognak ránézni esetleg látványosan lesajnálják. Való igaz, nem sokan szeretik azt, ha szánják. A szánalmasság érzete bizony utálatos dolog. Legalábbis annak, aki elhiszi, hogy szánalomra méltó.

 

De miért lenne az? Mert éppen nem tökéletes minden az életében? A tökéletességhajszolás is unalmas már. Nincs olyan, hogy tökéletes! Sem emberben, sem életformában. A boldogság kérdése egy állapot. Az ember bármikor lehet az, ha képes ráállítani magát. Persze úgy nehezebb, ha külső tényezőktől és emberektől tesszük függővé a boldogságot. Meg ha így is van, akkor is felmerül a kérdés: miért nem változtat, ha boldogtalan?

 

boldogtalan bevall 02

 

Ám ez a cikk nem erről szól. Hanem arról, hogy ebben a nagy látszatközpontú világban az emberek gázosnak tartják felvállalni azt, ha boldogtalanok. Pedig sokukat meg lehet érteni. Nemcsak a jelen körülmények között. Nem kell járvány ahhoz, hogy az ember nehéz helyzetbe kerüljön. Anyagi, párkapcsolati gondok, egészségügyi problémák, ezer meg baja lehet. Természetesen hozzáállás kérdése miként reagálunk ezekre, de azért meg lehet érteni, ha az embert nem dobja fel a szerencsétlensége.

 

Lássuk be, ilyenek az emberek: boldogságra vágynak és azt hajszolják. Meg a fránya tökéletességet. Azt látják, hogy egyes ismerőseik mennyire „boldogok”. Ez tűnik szembe a közösségi oldalakon vagy a baráti találkozókon ez hangzik el. Boldog párkapcsolatban élnek, boldog lakás- meg autótulajdonosok. Boldog karrieristák, boldog anyák, boldog feleségek, az életük csupa öröm, móka és kacagás.

Aztán a francokat! Jó, biztos van, aki tényleg boldog és boldogan – igen, lehet ezt még fokozni! -  reklámozza is fantasztikus életét. De rengetegen vannak, akik igazából megjátsszák magukat. Maszkok mögé bújnak és csupán kamuboldogok. A boldogtalan ember meg bedől nekik, mert ilyen állapotban nem nehéz kiszúrni mások örömét. Talán neked is ismerős ez a „mindenkinek boldog, csak én nem” mentalitás.

 

boldogtalan bevall 03

 

Pedig senkinek sem kellene ismerősnek lennie. Még akkor sem, ha nagyon szar a helyzete. Ha az ember nyitva tartja a szemét és látni is akar vele, mindig találhat egy kis örömöt az életében, akármilyen csekély is. De ez mindig könnyebb akkor, ha bevallja, hogy boldogtalan. Ugyanis nincs ebben semmi rossz. Néhanapján mindenki lehet kicsit az. Hiszen az ember nem lehet non-stop boldog. Különben nem értékeli majd a boldog időszakot az életében. Nem tanul a hibáiból, a különböző helyzetekből. Elmaradna egy csomó fontos tapasztalás.

 

A boldogtalanság egy jelzés: valami nincs rendben. A kérdés mindig az: tehetünk ellene? Ezt kell alaposan megvizsgálni és ha igen, lehet tenni ellene, akkor hajrá! Aki csak ül a babérjain és várja a csodát, az ne számítson semmi jóra, főleg nem változásra. Néha már annyi is elég, hogy az ember megváltoztatja a gondolkodásmódját, nem véletlenül mondják, hogy annyi minden fejben dől el. Olykor pedig nem elég gondolni meg mantrázni, tenni is kell a sikerért.

 

Csak egy valamit érts meg és fogadj el: semmi rossz vagy kivetnivaló nincs a boldogtalanságban. Nyugodtan felvállalhatod. Hiszen így tudsz rajta változtatni és ezáltal kaphatsz segítséget másoktól. Engedd a környezetednek, hogy segítsen. Talán épp mások hoznak majd egy kis boldogságot az életedbe. Ám ha még egyedül is vagy, mint a kisujjad, akkor is megéri felvállalnod, ugyanis elsősorban: te segíthetsz önmagadon. Te vagy az a bizonyos legjobb barát, lelki társ, az, aki a legtöbb szeretetet és figyelmet érdemli. Add meg magadnak!

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A legnagyobb ajándék a kapcsolatban: nincsenek elvárások

 

 

TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!