Jó, ha tudjuk magunkról, hogy milyen tulajdonságunkban, melyik életterületen vagyunk gyengébbek vagy erősebbek. Ha tudjuk, hol kell magunkat egyensúlyba hozni vagy javítani, könnyebbé tehetjük életünket. A lényegi minőség összehangolásán dolgozom, így soraimat megerősítésnek szánom.

milyen erossegei vannak a szemelyisegeknek 01

Kép: Pixabay.com

Az összes típus magában rejt valamilyen belső szépséget, ami ismerettel és az önmunka erőfeszítéseivel kiásható, ha még nem lenne meg. Egyik típus sem jobb a másiknál, mindegyik lehet hatékony vele született hajlamaival, képességeivel, aminek megerősítése talán gyermekkorban hiányos volt. Az ember eleven és bonyolult, így tökéletesen nem adható át minden információ a típusokról, de egy szelet az egészből aktivizálhat rejtett képességeket. Életünk teremtői mi magunk vagyunk, ha felismerjük mi vihet előre, a következő lépés, hogy minden gondolattal, cselekvéssel azon dolgozzunk, hogy kilépjünk önsajnálatunkból és elkezdjünk tenni önmagunkért. Amikor elénk áll a nagy feladat, ne problémának lássuk, hanem lehetőségnek, hogy végre megoldhatunk vagy feloldhatunk valamit, ami nehézséget okozott eddig. Érdemes figyelni magunkat, hogy helyzetekben a lentebb írottak, mikor jelennek meg?

Figyeljük meg képességeink mennyire jól oldanak meg dolgokat és máris nem lesz szükségünk külső támaszra. Általában akaratunktól függetlenül nyilvánul meg pozitív oldalunk akkor, mikor békések, kiegyensúlyozottak vagyunk, egészségtelen vonásaink pedig a szorongás és stressz esetén jön elő. Ha szeretnénk változtatni, előnyös oldalunkat beépíthetjük, negatív vonásainkat meg elhagyhatjuk, mindezt tudatosan. 

Onnan tudod meg, melyik típusba tartozol, hogy egyesével összeadod születési dátumod,amíg egy számot nem kapsz. Pl: 1987. 05. 05 = 35/8. Olvasd el a kapott számhoz kapcsolódó leírást, majd olvasd el a születésnapod számaihoz tartozót is. Ami eltalál, tudsz vele azonosulni, az jellemző rád.

5-ös típus

Fontos számára a műveltség, törekszik rá, hogy tudást szerezzen. Szeret elmélkedni, reális, hamar meglátja a dolgokban a tömör lényeget. Magatartása magabiztos, könnyen megtartja krízishelyzetben nyugalmát. Jó formában kíváncsi, fogékony, nyugodt, megbízható. Halmozza az információt, értelmes és mély gondolkodású. Szeret önálló lenni, az introvertált típus másokban azt tudja a legjobban értékelni, ha tiszteletben tartják határait. Az érzőbb típus szociálisabb, rendszerint extrovertált, szereti az izgalmas beszélgetéseket. Pàrkapcsolatban akkor tàmogató a leginkább, ha közben szabadnak érezheti magát. Az “engedd szabadon a kalitkából a madarat, s meglátod visszatalál” elve érvényes rá.Munkában a kiszámíthatóságra szüksége van, előre akarja látni a dolgokat, ha ez megvan rendkívül hatékony tud lenni. Saját szakterületén nagyon jó, ha elkötelezi magát megállíthatatlan munkába tud lendülni.

milyen erossegei vannak a szemelyisegeknek 02

6-os típus

Hűséges szövetséges, erős társ és barát azon keveseknek, akikben megbízik. Intellektusára büszke, keményen tud dolgozni, komolyan veszi a dolgokat, precíz. Mielőtt cselekedne, minden megoldást végiggondol, törekszik rá, hogy ne sodorja magát veszélybe. Energikus, versengő alkat. Folyamatosan fejleszti képességeit, mind fizikailag, mind szellemileg. Barátainak szereti bizonyítani, hogy mellettük áll, gondoskodó és felelősség teljes. Melegszívű, barátságos, igyekszik másokkal megkedveltetni magát. Szüksége van arra, hogy biztosan tudja környezete ismeri, kedveli és ha arról van szó számíthat rájuk. Mindenben a harmóniát keresi, az összhangot. Családalapító ösztöne erős, szeret békés, kiegyensúlyozott lenni. A közösségben való tevékenykedést kedveli, a frappáns megoldások embere. Minden olyan szakterület, ahol ellentétek ütköznek neki való, hiszen zsigereiben érzi a békéltetést, a harmónia teremtést és az összhangba hozást. Aminek szüksége van kiegészítésre, azt Ő megtalálja.

milyen erossegei vannak a szemelyisegeknek 03

7-es típus

Céltudatos, ami nála annyit jelent tudja, mi a kötelessége és azt véghez is viszi. Kitartó, következetes, de nem tolakodó. Arra törekszik, hogy életéből a lehető legjobbat hozza ki. A rendkívüli, intenzív, összetett dolgokban érzi magát jól. Optimista, sokoldalú, szereti az izgalmakat, az új élményeket, nála zajlik az élet. Állandóan mozgásban van, úgy gondolja az élet határtalan kalandokból áll. Érdeklődése tág határok között mozog, egyszerre több dologban tud tevékeny lenni. A tudás különböző területeinek összekapcsolásában nagyon jó. Pillanatok alatt átlát projekteket, terveket. Nagy önfegyelemmel és kritikai hajlammal van megáldva, pontosan tudja, hogyan kellene helyesen cselekedni. Gyakorlatias ötletei vannak, a feladatokat új megközelítés felé viszi el. Párkapcsolatban sok mindent szeretne átélni partnerével, keresi az izgalmakat. Társát különböző oldalaival kápráztatja el. Benne igazán támogatásra lehet találni álmaink, tevékenységeink megvalósításában.

milyen erossegei vannak a szemelyisegeknek 04

Az írás tájékoztató jellegű és nem teljes körű, csak a felszíni személyiség működést érinti. Kialakulásának megértése terápiát igényel, aminek lényege, hogy Éntudatunk miből ered, miért úgy gondolkodunk, érzünk, ahogy. A terápia alatt a minket ért élményeinkkel kapcsolatos gondolkodás, érzések megértése és feldolgozása történik.

A következő írásban az 1-es, 8-as és a 9-es típus gyengeségeivel fogunk foglalkozni. Ha tetszett, amit olvastál és úgy érzed hasznos volt, kérlek kövess minket továbbra is.

                                                                                                                           Mészöly Kriszta

                                                                                                      Karakterológus Life-Coach

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Milyen erősségei vannak a személyiségtípusoknak? – És Te már tudod melyik vagy?

 

10 dolog, amit biztosan megtudsz magadról, ha végig olvasod az itt következő emberi vonásokat, jellemzőket

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!