Hófehérke piros almája is csak kívülről látszott tökéletesnek. Belülről azonban mérgezett volt és férges. Valahogy így van ez napjainkban is, annyi különbséggel, hogy ez nem csak mese, hanem a kőkemény valóság. Kívülről sokan mutatják a szépet és a tökéletest, de belülről állati szinten vegetáló, velejéig romlott lélek szenved a test rabságában. És ez már sajnos a többség, amit nem lehet visszaszorítani. Megértünk a pusztulásra!

 

Kép: pixabay.com

 

Spirituális tanítók százai beszélnek napi szinten arról, hogy a végidők napjait tapossuk és ha nyitott szemmel járunk a világban, akkor be kell ismernünk: igazuk van. Tegyük félre a világvége konspirációkat és fókuszáljunk a tényekre, mert valami nagyon megváltozott az emberi fejekben és az nem feltétlenül a jó irány felé mutat.

Ha csak megfigyeled az utcán és a tömegközlekedési eszközökön az embereket, azt veszed észre, hogy mindegyik szürke, lerí róluk a gond és a baj. Munkájukkal elégedetlenek, állandó betegségekben szenvednek, orvostól orvosig járnak és elfogadják azt, ami van. Egyszerűen beletörődnek és megelégszenek vele, ami az első szöget is jelenti a koporsójukon. Nem törvényszerűség, hogy ennek így is kell lennie, de ők ezt az életet választották maguknak, így aztán nekik mondhatsz bármit, csak az energiádat pazarolod el fölöslegesen.

 

Kép: pexels.com

 

Azért nézz mélyen magadba! Sokszor van úgy, hogy találkozol egy ritkán látott ismerőssel és megkérdezitek egymástól: "Hogy vagy? Ó köszi minden rendben, minden szuper." Aztán két perc után belekezdtek a panaszok áradatába, amiből azonnal kitűnik, hogy egy romhalmaz az élet... Még ő megemlíti, hogy milyen fantasztikus állása van, addig te csendben le vonod a következtetést, hogy ez úgy hazugság ahogy van, hiszen olyan, hogy jó munka nem létezik. De ha párkapcsolatának szépségeiről beszél, akkor is azonnal görcsbe rándul a gyomrod, hogy miért állít ilyet, amikor minden nő kurva és minden pasi strici. És mindezt úgy viszed végig, hogy egy erőltetett mosoly van az arcodon, ami egy kicsit sem őszinte.

 

Hogy is lehet bárkinek joga ahhoz, hogy boldog és sikeres legyen? Teheted fel a kérdést, hiszen egy olyan világban élünk, ahol már az igazi értékek abszolút nem számítanak. Egyszerűen nincsen jelentőségük, hiszen a felfele nyal, lefele tapos törvény az, ami működik. Ezért ha valaki autóval jár és elmegy nyaralni, esetleg új ruhákat vásárol magának vagy mondjuk felújítja a fürdőszobáját, akkor az biztosan tisztességtelen ember és tutira sokat térdelt férfiak előtt, hogy ezt megtehesse. Mert ugye az a gondolat már nem is létezik a fejekben, hogy kőkeményen megdolgozott érte és megtanult spórolni. Dehogy! Egyből a rosszindulat!

 

Kép: flickr.com

 

A feltételezések megint csak önmagunk jellemét tükrözik, így ha bármelyik pontban is felidéztél magadban egy átélt helyzetet, amolyan "deja vu" érzéssel, akkor bátran gondolkozz csak el egy kicsit azon, hogy min lenne érdemes változtatnod az életedben! Hiszen tudod, ami bent az kint, így sokszor a szép ruha és a csillogás sem képes leplezni a lélek romlottságát. És amíg ezeken a frontokon nem történik változás, addig várhatjuk is a globális felmelegedésnek, az Antarktisz jegének felolvadásának, a kisbolygó ütközésének, az atomháború kirobbanásának, a földönkívüli inváziónak vagy éppen az apokalipszis eljövetelének a legközelebbi időpontját! És reméljük minél hamarább megérkezik, mert ez így ebben a formában kicsit sem nevezhető normálisnak. És a helyzet egyre rosszabb! Valóban megértünk a pusztulásra?

 

Az önismeret és az önmagunkra fordított idő nagyban segíthet helyükre tenni a dolgokat, de az megint csak a komfortzónából való kilépés szükségességét szorgalmazza. Hányan képesek ezt megtenni önmagukért?

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!