Neked is pocsék éved volt? Nem vagy vele egyedül, de ez gondolom, ilyenkor nem vigasztal! De tudod mi a jó abban, hogy év vége van? Bizony az, amire gondolsz, hogy végre magad mögött tudhatod azt a sok szarságot, ami az idén történt. Már csak jó pár hét és tiszta lappal kezdhetsz. Kezdésnek vigasztaljon ez!

 

 

szar ev 01

kép: zen.yandex.ru

 

Minden év végén azt lehet mondani: hosszú volt ez az év. Pláne, ha pocsék volt. Talán neked is becsúszott egy szakítás vagy válás. Esetleg elbocsátottak a munkahelyedről vagy nem jöttek össze a nagy karrierrel kapcsolatos terveid. Idén sem valósultak meg az elképzeléseid, nem lettél gazdagabb, sikeresebb, talán a diploma sem jött össze, vagy éppenséggel a vágyott gyerek. Idén sem lettél gazdagabb új autóval, sem új lakással, de még csak új párral sem. Ebben az évben sem jutottál el nyaralni vagy borzalmas lett az álomnyaralás. Nem valósítottad meg legtitkosabb álmodat, továbbra sem azt csinálod, amit szeretsz és talán néha olyan érzésed van, hogy az életed egy kupac kaki. Még rosszabb, ha épp idén vesztetted el az imádott kutyádat vagy éppen az egyik hőn szeretett rokonodat… nem csoda, hogy padlón vagy. Nem csoda, hogy rohadtul eleged van az évből és alig várod, hogy véget érjen.

 

Ez lebegjen a szemed előtt: mindjárt vége! Persze szó sincs arról, hogy egy csapással eltörlődik minden, ami történt. Azért ne álmodozzunk túlságosan. Nem támad fel a rokon, nem jön vissza az exed. Nem kapod vissza azt, amit elveszítettél sem azokat a borzalmas napokat, amiket végig sírtál, depresszióztál, szenvedtél. De megteheted, hogy igazán magad mögött hagyod őket. Hogy nem cipeled őket tovább a következő évre. Hozni kell egy elhatározást, mely szerint nem hagyod, hogy a múlt kísértsen. El kell engedned mindenféle kételyt, hogy de mi lesz, ha a következő év is agyrém lesz. Mi van, ha megint csak a pofonokat kapod. Na, amikor azt tapasztalod, hogy beindul a „mi van ha játék” és a következő évedet is tragédiaként kezded megélni, mikor még el sem jött, azonnal állítsd le magad!

 

Tudod mire gondolj? A tiszta lapra. Hogy a következő év más lesz. Újra kezdhetsz mindent, ami tavaly nem sikerült. Újabb 365 napod lesz arra, hogy párt találj, megvalósítsd az álmaidat, hogy olyan életet alakíts ki magadnak, amilyet igazán szeretnél. Mert ez csak rajtad múlik. Vagy ha úgy tetszik, imádkozhatsz is azért egy Felsőbb Lénynek, hogy jövőre legyen hozzád kegyes, támogasson, segítsen. Tedd azt, ha ettől kapsz erőre, ha ettől jön meg a hited. De tegyél valamit. Ne csak várj a csodára.

 

szar ev 03

 

Most viszont még megteheted, hogy sírsz. Nyugodtan sirasd meg a csalódásaidat, a kudarcaidat. Panaszkodd ki alaposan magadat, hogy idén is egy évvel öregebb lettél, és semmit sem valósítottál meg a terveidből. Használd arra ezt a pár hetet, hogy alaposan kitold magadból a negativitást. Most még elborulhat az agyad, depizhetsz, légy magad alatt, ha arra van szükséged. Gyászold meg azt az évet.

 

 

És gondold át az évedet! Ez nagyon fontos! Töprengj el azon, mit rontottál el. Túl gyáva voltál szerelmet vallani valakinek? A félénkséged gátolt meg abban, hogy randizni kezdj? A kishitűséged miatt nem iratkoztál be az iskolába vagy pályáztál meg egy jobb állást? Mennyire befolyásoltak idén a  félelmeid? Az önbizalomhiányod? Mi járult hozzá a szakításhoz vagy a váláshoz? Légy kemény magaddal! Ha tényleg jobb életre vágysz, légy kíméletlen magaddal, és nézz szembe a hibáiddal. Ha elég strapabíró vagy, kérdezz másokat is, min kellene változtatnod. Kérd, hogy mutassanak tükröt neked. Hidd el, tutira van pár lecke, amit meg kell tanulnod.

De december 31-én, fejezd be. Nincs több hiszi, sem picsogás, sem kételkedés! Szívd fel magad. Tréningezd magadat arra, hogy a következő a TE éved lesz. Merülj el valami divatos gyakorlatban, mint a jóga vagy a meditáció és töltsd fel a testedet meg a szellemedet. Motiválódj a híres motivátorokkal, tűzdeld tele a faladat bölcsességekkel. Nem kell megfogadnod semmit, teljesen felesleges. Cselekedni kell, egyedül azzal érsz el valamit.

 

szar ev 02

 

Tedd meg azt, amihez nem volt tavaly bátorságod. Tanulj a hibáidból. Ne mások elvárásai szerint élj, hanem magadnak akarj megfelelni! Te mit akarsz? Mindegy, hogy a sorsban, valamilyen Felsőbb Hatalomban hiszel, az életed akkor is a te kezedben van. Ha az ember igazán akar valamit, azért mindent elkövet. Lehet, hogy nem lehet időre párt találni, de megteheted, hogy annyit randizol, amennyi belefér a hetedbe. Megteheted, hogy annyit gürizel, hogy megvedd magadnak, amit szeretnél vagy megvalósítod a terveidet. Csak rajtad múlik, nem máson. Úgyhogy ha igazán akarsz valamit, nem lehetsz lusta, nem csinálhatod fél gőzzel. Össze kell kapni magadat.

 

Ami ott kezdődik, hogy megteszed magadnak azt a szívességet, hogy megtanulsz másképp gondolkodni. Igen, szar éved volt. Összeborulhatsz a sorstársakkal és a kollektív erőt kihasználva lehúzhatjátok egymást, de akár fel is emelhetitek magatokat. Most elengedheted magadat. Majd a jövő évben pörögj fel. Ne feledd, hogy bármit elérhetsz, akármi lehet a tiéd. Fogd fel, hogy nincs számodra lehetetlen. Láttunk már csodákat, meg aztán hány hétköznapi ember vitte valamire. Mindenki megérdemli a sikert és boldogságot és nem minden a gazdag szülőkön, a lottó nyereményen meg a szerencsén múlik. Hanem rajtad.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért nem tudjuk elengedni a múltat?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!