Azt gondolod, hogy épp fordítva? Egy gyenge és érzelgős nőszemély vagy, aki képtelen uralkodni az érzésein? Cikinek érzed, hogy elsírtad magad a PS. I love you vagy a Száll a kakukk a fészkére végén? Akkor most verd mi ezeket az ostobaságokat a fejedből, ugyanis, aki gyakran elsírja magát a filmeken az nem gyenge, hanem mentálisan baromira erős!

 

 

sirni a filmeken 01

kép: youtube.com

 

Mégis mi rossz van abban, ha valaki sír egy filmen? Miért kellene ezért kinevetni vagy kicikizni? Ez már önmagában véve is azt jelenti, hogy tele van érzelmekkel. Átérzi a sztorit, együttérez a szereplőkkel, velük együtt boldog vagy épp szomorú. Mi olyan borzalmas ebben? Hát nem nyilvánvaló, hogy az illetőnek igen kifinomult empatikus készségei vannak? Márpedig az empátia a kulcsa többek között a jól működő kapcsolatoknak és a mögötte álló érzelmi intelligencia. Egy érzelmileg intelligens ember könnyebben teremt kapcsolatot másokkal és sokkal szorosabbak, intenzívebbek a kapcsolatai annak köszönhetően, hogy képes átérezni mások helyzetét, akár örömteli, akár gyászos legyen. Ha egy ember képes sírni a filmeken, a rengeteg mindent elárul róla.

 

Aki tud sírni egy olyan filmen, mint a Szerelmünk lapjai, A zongorista vagy akár Marley meg én, az rossz ember nem lehet. A pasik imádják azt mondani – tisztelet a kivételnek – hogy a nők csak a romantikus szarokon sírnak és egyáltalán: hogy lehet egy film miatt sírni? Tény, hogy egy film nem okoz fizikai fájdalmat, de egy igazán empatikus ember keresztül megy mindazon, amit a filmben lát és már-már úgy éli meg, mintha valóban vele történt volna. Ettől olyan csodálatos ez a képesség, még akkor is, ha néha átoknak tekintik, amiért ha meghallják a Ghost ikonikus zenéjét, könnybe lábad a szemük.

 

Ám a nők korán sem csak a romantikus filmeken tudnak sírni, hanem a drámákon, az igaztörténeteken, a háborús filmeken is. Egyáltalán nem mindig a szerelem a kiváltó ok, hanem a beteg vagy nehézsorsú nő, férfi vagy gyermek. Lásd a Halálsoron vagy a Pizsamás fiú példáját. Elvégre nem a szerelem az egyetlen érzés, amely képes felkavarni az embert és további érzelmeket kiváltani belőle.

 

Tehát el lehet fogadni, azok, akik sírnak a filmeken, fejlett emberek. Erősebbek az átlagnál. Bátran kimutatják az érzelmeiket, képesek felismerni és uralni azokat. Nem rejtik el a könnyeiket, nem akarnak mindenáron erősnek mutatkozni.  Ez kimondottan pozitív tulajdonság. Tudhatod, hogy az illető mély érzésű ember, aki a szívén viseli mások sorsát. Az illetőtől mindig számíthatsz őszinteségre, éppen azért, mert egy film nézése közben sem rejti el a való érzéseit. Vele igazán jókat lehet beszélgetni és lelkizni.

 

sirni a filmeken 02

 

Persze tudjuk jól, ha nem sokan, de pasik között is akadnak ilyen érzékeny, finomlelkűek. Akik megkönnyezik az Édes November vagy akár olyan filmet, mint amilyen a Hacsi. Valójában a legtöbb férfit megérint a romantika, a szerelem, a halál vagy valaminek a beteljesülése, túlélése, de mivel  ősidők óta azt nevelték beléjük, hogy ne sírjanak, mert csak a gyengék meg lányok sírnak, inkább nem mutatják ki az érzéseiket. Pedig nekik is vannak.

 

Nem gondolnám, hogy attól mi nők kevéssé leszünk erősek, hogy néha rendesen kizokogjuk magunkat egy-egy megható filmen. Hiszen jól tudjuk, hogy a sírás jót tesz a testnek és a léleknek. Rengeteg érzelem szabadul fel. Feloldódik a stressz, a szorongás, és temérdek boldogsághormon kezd el ugrálni bennünk. Megkönnyebbülünk. Talán te is az a fajta vagy, aki néha kimondottan érzi: sírni van kedvem. Olyan jó lenne bőgni egy jót. Mert szar napod volt vagy mert egy kis szerelemre vágysz. Úgyhogy keresel magadnak egy sírós filmet, mint amilyen az Igazából szerelem, A nővérem húga vagy az Egy kutya négy élete. És milyen jó, mikor ezt kettő vagy annál is több ember teszi, aki képes azon a filmen sírni. A kollektív sírás és megkönnyebbülés még össze is hozza a barátokat vagy a rokonokat. A párokat is összehozná, ha a férfi is képes lenne sírni.

 

sirni a filmeken 03

 

Természetesen azzal sincs baj, aki nem tud ezeken sírni. Felesleges is azt elemezni, hogy ő most egy túlontúl erős személy, aki képes kontrollálni az érzéseit, vagy nem engedheti meg magának, hogy gyengének lássák, nem meri kimutatni az érzéseit és mindennek milyen gyerekkori vagy párkapcsolati háttere lehet. Ez a cikk most nem velük foglalkozik, hanem veled vagy a barátnőddel, a tesóddal, aki képtelen végig ülni mondjuk az Angyalok Városát úgy, hogy ne bőgné el magát. Úgyhogy mikor legközelebb megszólnak ezért, rázd le magadról a megjegyzést vagy nyugodtan mondd meg, hogy csak a tudatlanok hiszik a gyengeség jelének, mert valójában nagyon is az erőről árulkodik. Légy büszke magadra, hogy érzelmileg ennyire fejlett vagy!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Miért temet mindenki, csak mert elmúltam 40?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!