Huszonkét éves korában erőszakolták meg Klárit. Hazafelé tartott az est iskolából és a parkban kapta el a férfi. Azóta tíz év telt el, de már nyugodt szívvel tud beszélni a történtekről. Érthető, hogy sokáig nem volt rá képes. Ahhoz túlságosan szégyellte magát. Évekig tartott a lelki felépülése és a mai napig képesek emberek ezzel kapcsolatban újra meg újra feltépni a sebeit.

 

 

nem eroszak 01

Kép: wix.com

 

Kőbányán lakom. Hazafelé tartottam az esti iskolából. Leszálltam a villamosról és gondoltam rövidítek a kivilágított parkban. Egy ideje már hallottam, hogy jönnek utánam, de azt hittem, hogy más is hazafelé tart. Hátrafordultam és láttam, hogy egy férfi az. Teljes normális külseje volt, nem nézett ki hajléktalannak. Néhány pillanattal később futólépést hallottam és valaki elkapott hátulról. Egy kéz tapadt a számra és azt súgta a fülembe, hogy kés van nála. Ha nem teszem azt, amit mond, akkor lyukat vág a gyomromba. Nem hittem, hogy valóban kés van nála, ezért elakartam futni és megütöttem, de akkora pofont lekevert, hogy elszédültem és elterültem. A következő pillanatban már valóban megvillant a kés a kezében, egy centire a szememtől.

 

Elcipelt egy közeli bokorba, de közben ösztönösen menekülni akartam. Még egyszer megpróbálkoztam vele. Igyekeztem megrúgni és megütni. Megint megütött, majd lenyomott a földre és azt kérdezte: „Nem értesz a szóból? Maradj veszteg, és ha végeztem, nem lyukasztom ki a beledet.” Közben ott lóbálta a kést az arcom előtt. Rám parancsolt, hogy toljam le a nadrágomat. Sírtam és könyörögtem neki, hogy ne tegye, ha kell fizetek neki, csak hagyjon békén. Megütött és azt mondta, hogy kussoljak és toljam le a nadrágomat.

 

Megtettem. Alig néhány pillanattal később már bennem volt. Az is megfordult a fejemben, ha elengedi a kést, leszúrom, de közben el sem engedte és ott tartotta az arcom mellett. Talán öt perc sem volt az egész, de miután végzett, azt mondta, hogy jó kislány vagyok és érezte, hogy benedvesedtem tőle, hogy biztos nekem is jó volt. Azután egyszerűen ott hagyott. Felhúztam a nadrágomat, de megmozdulni sem mertem. Legalább fél óráig feküdtem a bokorban, mire nagy nehezen rászántam magamat és felhívtam anyámat.

 

nem eroszak 02

 

A férfit félévvel később elkapták és öt év letöltendőre ítélték. Nekem viszont két évre volt szükségem, hogy megszűnjenek a rémálmaim, mert szinte minden éjjel újra meg újra megerőszakolt álmomban. A fizikai sebeim heteken belül begyógyultak, és hála az égnek nem kaptam el semmit és nem is lettem terhes. De három évre volt szükségem, hogy újra kimerjek este lépni az utcára és hogy ne érezzem magamat egy szarkupacnak. Minden héten kitartóan jártam terapeutához, hogy segítsen legyőzni a szégyenérzetemet, hogy ne érezzem magamat egy értéktelen rongynak, akit kihasználtak. Nagyon sokáig tagadtam, ami történt és próbáltam elfelejteni, mintha nem is történt volna velem semmi, de akkor jöttek a rémálmok és a félelem a férfiaktól. Nem bírtam megtűrni magam körül a férfi kollégákat és az osztálytársaimat, hirtelen úgy éreztem, minden férfi csak azt akarja tőlem. Volt, hogy csak meg akarták fogni a vállamat vagy puszit szerettek volna adni és sírva rohantam el, holott korábban egyik sem zavart.

 

Sokáig azt hittem, többé nem tudok megbízni a férfiakban és nem lesz már párom. Szerencsére öt évvel a történtek után megismertem Ádámot, aki nagyon türelmes és megértő volt velem. Előtte is próbálkoztak már, de ő volt az egyetlen, aki szimpátiát ébresztett bennem, így hosszas ismerkedést követően elmeséltem neki mi történt velem és miért vagyok ilyen félénk. Nagyon sokat segített abban, hogy kijöjjek a depresszióból és hogy ne gyűlöljem magamat.

 

Ma már nem sírok, ha eszembe jutnak a történtek, mert hála az égnek az eleve egyre ritkábban jut az eszembe. A férfiakban is újra tudok bízni, de továbbra sem járok sehova egyedül este, főleg nem olyan helyeken, ahol nincs forgalom. Ha mégis muszáj este kimozdulnom, akkor kocsiba ülök. Nagyon sokat segített az önbizalmam és a magabiztosságom visszaszerzésében az, hogy önvédelmet kezdtem tanulni és megszereztem a jogosítványomat.

 

nem eroszak 03

 

De a mai napig képesek feltépni a sebet. Nem is olyan régen elmeséltem két kollégámnak, hogy mi történt. Már nem emlékszem, hogy jött fel a téma, de elmondtam, hogy sajnos engem ért már nemi erőszak. Erre ő azt mondta, hogy az nem is volt nemi erőszak. Hiszen nem ellenkeztem eléggé. Rettentően dühbe gurultam. Hogy mondhat ilyet? Talán ott volt? Vagy a kék-lila foltok a fejemen annak a jelei, hogy nem ellenkeztem? Hogy megpróbáltam megütni és megrúgni? Mégis, mit kellett volna még tennem, mikor egy késsel hadonászott a szemem előtt?! Aztán persze később próbált enyhíteni azon, amit mondott, hogy nem rám mondta, hanem másra, meg hogy különben is, a lányok nagyon kihívóan tudnak öltözni, és meggondolatlanul flörtölnek, nem kell azon csodálkozni, ha ez történik velük.

 

Na, ez az a beszéd, ami vérlázító! Mindegy, hogy öltözik valaki, hogy viselkedik, akkor sincs joga senki ember fiának erőszakkal magáévá tenni egy másik embert és azzal fenyegetni, hogy megöli. Ezt mind csak azok a hímsoviniszták használják kifogásnak, akik szerint ez rendjén van és a férfiakat akarják védeni. Nem szerelmes közösülés történt, hanem nemi erőszak! Velem és sok más nővel is. Jóvátehetetlen, megbocsáthatatlan bűn. Nincs rá mentség. Bárki, bármit mondjon, nem rajtunk múlik. Én is megtettem minden tőlem telhetőt. De ha valakit megvernek és halálosan megfenyegetnek, nem fog G.J. Jane-t játszani, ha egyszer nem az. Nem mentségeket kelleni az erőszaktevők részére, hanem elkapni őket és méltó büntetést kellene kiszabni rájuk. El kellene rettenteni őket, megtalálni a módját annak, hogyan lehetne ezt megelőzni, hogy soha többé, egyetlen nőt se erőszakolhassanak meg.

 

 Klári történetét meséltük el.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ne legyek szexi, mert megerőszakolnak?! Hol van a határ a vonzó és a ribis öltözet között?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!