Olga 43 éves és lassan tíz éve dolgozik ugyanannál a cégnél. Eddig nem volt panasza a munkahelyére. Ám a főnöke nyugdíjba ment és egy 27 éves fiatal férfi vette át a helyét. Ez pedig önmagába véve is elég volt ahhoz, hogy kivágja nála a biztosítékot.

 

 

fiatal fonok 01

kép: pinterest.com

 

Olga egy kissé konzervatív nő. Számára az a természetes, ha egy idős, tapasztalt ember a főnök, de legalábbis a felettese. Ugyanis ez a kettő adja meg neki, amitől képes rá felnézni és tisztelni tudja. Nála pedig elengedhetetlen a tisztelet érzése. Szerinte ez a jó (munka)kapcsolatok alapja.

 

De igyekezett legyőzni a megszokásait és tágítani a látókörét. Gondolta, nyitottan fog állni az új főnökhöz. Megadta neki ugyanazt a tiszteletet, mint az előzőnek és ugyanolyan jól végezte a munkáját, mint eddig.

 

Eleinte az új főnök normális, emberséges volt. Kulturáltan beszélt, de egy kicsit mindig is éreztette: ő a főnök. Emellett Olga észrevette, hogy az új főnöke nem olyan tapasztalt és bölcs. Viszont be nem ismerné, hogy valamit nem tud. Nem is ez készítette ki igazán, hanem az, hogy sokkal lustább volt. Minden másokkal intézetett el. Ha pedig nem tetszett valami, szörnyű haragra gerjedt és olyankor úgy beszélt másokkal, mint a kutyákkal. Vagy talán azokkal sem. Egyre inkább kibújt a szög a zsákból: a fiatal főnök tiszteletlen vált vele és a kollégáival. Nem becsüli őket. Robotoknak nézi őket. Mindig csak elvárásai vannak, dicsérni, motiválni viszont nem képes. A kiabálás, a fenyegetés, a megalázás az eszköze, ha el akarja érni a céljait.

 

fiatal fonok 02

 

Érthető módon Olga csalódott benne és szörnyen zavarja, hogy a főnöke fiatalabb nála. A felkapaszkodott bugrist látja benne, akinek hiába van végzettsége, nem alkalmas a főnöki posztra. Nemcsak azért, mert talán nem is ért ahhoz, amit csinál, hanem mert nincsenek meg benne ahhoz a képesség, ami a főnököt jó főnökké teszi. Már rég leírta magában a főnökét és erőteljesen gondolkodik azon, hogy munkahelyet vált.

 

Tény, hogy ahol ekkora korkülönbség van, ott nyilvánvaló, hogy más értékrendszerrel bír a két generáció. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnének közös találkozási pontok és hogy ne lehetnek a fiatal ugyanolyan képzett, tapasztalt, intelligens, emberséges, mint egy idősebb társa. Hiszen a kor nem minden. Nem a kor határozza meg azt, milyen az ember.

Ugyanis hallani ellenpéldákat is Olga történetével szemben. Fiatal főnök, aki képzett, intelligens, barátságos, emberséges, odafigyel a beosztottjai igényeire. Aki hajlandó tanulni, fejlődni és elismerni a hibáit. Ezek olyan dolgok, amiket az ember megtanul, elsajátít az élete folyamán magától vagy egy jó példa hatására. Nem születnek jó és rossz emberek, csak emberek, akik a szüleik és persze a környezetük hatására változnak.

 

fiatal fonok 03

 

Ezért nem szabad soha kapásból elítélni azt, aki főnöki pozícióban van és fiatal. Lássuk be, mindig a következő generációra vagyunk utalva. Mindig a fiatalokban van a lehetőség. Jobb képzést és lehetőséget kaphatnak arra, hogy megmentsék az emberiséget, a Földet. Bennük van a remény. Az idősebb nemzedék kitapossa előttük az utat, leteszik az alapokat, a fiatalok pedig jönnek és folytatják a művüket, ők is letesznek valamit, javítgatnak és így megy ez tovább. Ideális esetben.

 

Mert jogos: sajnos vannak fiatalok, akik annyira nem igyekszenek jobbak lenni vagy bármit is letenni az asztalra. Igen, akadnak lusta, munkakerülő ifjak, akik nem rendelkeznek értékrendszerrel. Ám nem szabad általánosítani őket. Mindenkinek ugyanúgy jár az esély.

 

 

Valóban, egyre több fiatal kerül majd vezetői pozícióba, akár azért, mert frissen kerültek ki az iskolából vagy mert betolták őket a helyükre. Igen, egyesek a képességeiknek köszönhetően kerülnek felső vezetői pozícióba, míg mások megveszik a helyüket vagy ismerőseik révén jutnak a nagy székbe. De ez mindig is így volt, nem újdonság. Az is igaz, hogy manapság inkább a fiatalmunka erőt részesítik előnyben, mert képzettebbek, nagyobb teherbírással rendelkeznek, lelkesebbek. Ismétlem: ideális esetben.

 

Úgyhogy a fiatal főnököt is lehet tisztelni, hiszen ő is lehet bölcs és rendelkezhet olyan képességekkel, mint egy negyvenéves. Nem kevesebbek csak azért, mert fiatalabbak. Való igaz, hogy egyesek visszaélnek a helyzetükkel és emiatt van, hogy sokan rossz szívvel gondolnak rájuk és egyből elutasítóak, ha megtudják: náluk jóval fiatalabb főnökük van. Igazág szerint az idősebbek sem tökéletesek, nekik is meg lehetnek a maguk hibái. Akár az, hogy nem tudnak annyira rugalmasak, barátságosak lenni vagy ragaszkodnak a jól bevált módszerekhez és nem mernek újítani. Olga főnökéről is leírás simán passzolhat egy idősebb emberre is.

 Annyi bizonyos, a jó főnök titka nem a korban rejlik.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért olyan nehéz az embereknek megváltozniuk?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!