múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

kommentkultúra

Tisztelet a kivételnek. Ugyanis hála az égnek vannak, akik képesek még igényesen megfogalmazni a véleményüket. Soha nem az jelenti a probléma, a kellemetlenség forrását, hogy valaki kinyilvánítja a véleményét, hanem az: ahogy teszi. Korábban is létező probléma volt a kommentkultúra hiánya, de manapság már egyenesen háborús övezetté válik egy-egy közösségi oldal vagy poszt.

Ciki 40 vagy akár 50 év felett házasodni

Azt mondják: a szerelem kortalan. Akkor miért ne lehetne ez igaz a házasságra is? Még akkor is, ha két ember, nem pusztán szerelemből házasodik. Vagy van valamiféle íratlan szabály, amely szerint a házasság csak a fiataloké és ciki esetleg 40 vagy 50 éves kor felett vonulni az oltár vagy éppen anyakönyvvezető elé?

téboly

Russell Crowe tökéletesen megformázta a pszichopatát. Elsőre egy szimpla, mogorva férfinak tűnik, de rövid időn belül kiderül: valójában zakkant. Nem szimplán őrült, hanem egy hidegvérű, intelligens, kitartó gyilkos. Nos, nem minden pszichopatából válik gyilkossá, ám az átlagemberre nézve ez sem számít jó hírnek. Még belegondolni is hátborzongató, hogy egy nap mennyi ilyen ember mellett sétálhatunk vagy gurulhatunk el…

összetört férfiak

Valamiért azt gondoljuk, hogy a férfiaknak nincs szíve. Pedig van, másképp aligha lehetnének életben. Ha meg nem túlzunk, akkor egyszerűen elintézzük annyival a dolgot: nem tudnak érezni. Semmi sem fáj nekik. Szívük maga a jég, az acél, semmi sem karcolja vagy hatja meg őket. Ennél rosszabbat nem is feltételezhetnénk róluk.

felelősség

Rengetegen nem akarnak felelősséget vállalni. Sem a tetteikért, sem a döntéseikért. Vagy egyáltalán azért, ahogy élnek. Könnyebb a homokba dugni a fejüket és semmiről sem venni tudomást. De ugyanilyen könnyű magukra kapni az áldozatszerepet is és mást hibáztatni.

trágár beszéd

Ezzel igazából már el is árultam, hogy nekem nem jön be. De vannak a környezetemben olyanok, akiket viszont egyenesen lázba hoz. Én viszont nem indulok be attól, ha azt mondja nekem a párom, hogy mocskos kis ribanc vagyok, meg hogy gyere és megb*szlak vagy kapd be a farkamat és sz*pj. Meg hasonló cifraságok. Sőt, számomra ezek inkább vágyölőnek bizonyulnak.

szeretve lenni

Szeretjük hallani, de főleg érezni azt, hogy szeretnek bennünket. Fontosak vagyunk. Értékesek. Ezt nem lehet megunni, sem pedig elcsépelni. Ahhoz, hogy békében, boldogságban és teljes nyugalomban éljünk, erre van szükségünk. Ezért olyan fontos, hogy a kedvesünktől rendszeres visszacsatolást kapjunk, mert ha nem, akkor elbizonytalanodunk és összetörünk.

visszakérte az ajándékokat

Véget ért egy kapcsolat. Ez önmagában is lehet elég trauma, akár mindkét fél számára a szakítás okától függően. Ezt pedig még meg lehet fejelni azzal, ha a szakító fél visszakéri mindazt, amit az együtt töltött idő alatt adott a kedvesének. Szerinted ez teljesen normális, mondhatni természetes vagy bunkóságnak, érzéketlenségnek minősül?

olyan partnert válassz

Légy szerelmes. Szeresd szerelemmel a partneredet. De akkor lesz igazán tartós és boldog a kapcsolatotok, ha ez a szerelem megváltoztat. Téged is és őt is. Ugyanis ez az erő képes megváltoztatni az embereket. Kihozza belőlük a legjobbat. A párkapcsolat nemcsak a szerelem, a testi és lelki gyönyörök megéléséről szól, hanem arról is, hogy jobbá válunk egymást mellett.