múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

a a nő kezdeményez

Zsana vette a bátorságot és kezdeményezett. Csak úgy odament egy pasihoz a könyvesboltban és szóba elegyedett vele a könyv kapcsán, amit a férfi a kezében tartott. Pár szót váltottak és utána Zsana a lényegre tért: szeretne máskor is találkozni a férfival. Mire ezt a választ kapta: ha nem jöttél volna ide hozzám, azt mondom oké, de így nagyon fura lenne. Bocs, de nem fog menni.

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Nem mindenkinek jut szerencsés szakítás, válás. Vannak, akiket tényleg megbántottak, akiknek igazán összetörték a szívét és persze olyanok is, akikben inkább a sértettség, a büszkeség, az összetört ego dominál. De vajon létezik olyan ok, amiért az exünk vagy éppen aktuális partnerünk megérdemli azt, hogy teljesen kitöröljük az életünkből? Egyáltalán biztos az, hogy jót teszünk ezzel magunknak?

nem végződik boldog véggel

Bella márciusban ment hozzá álmai férfijához Benetthez. Az gondolta, hogy Őt az Isten is neki teremtette, minden bukkanón együtt mentek keresztül, a legnehezebb napokban is támogatták egymást. Tehát minden szép, és jó volt egészen addig a napig. Bella elmesélte, hogy kapott egy új álláslehetőséget, amit már nagyon várt. Egy irodai munka volt, csakhogy tele férfiakkal. Annyira nem aggódott a helyzet miatt, hisz friss házas és a férje maga a tökéletesség. Benett sem féltette, hisz a bizalom a részéről is megvolt.

tisztelni és megbecsülni

Az, hogy nem voltál jó barát, az korántsem fedné le azt, hogy jutottunk el idáig. Te nemhogy jó barát nem voltál, de valószínűleg barát sem. Most már látom, te sosem a barátot láttad bennem, hanem a pénztárcát, a szolgát, a lábtörlőt. Mindennek néztél engem, csak annak, nem ami igazán voltam. Anyád helyett anyád, vagy ha úgy tetszik: testvéred helyett a testvéred. Hosszú idő kellett, de belátom: talán soha nem tiszteltél és nem becsültél engem.

Ha egy férfi igazán szeret

Példaértékű az 1994-es romantikus dráma. Olyan értéket képvisel, amely ennyi év után is megérinti az embert, mert a mondanivalója örökéletű. Segít jobban megérteni azokat a házaspárokat, ahol az egyik fél alkoholizmussal küzd. Mindkét szemszögből láthatjuk, hogy élik meg a helyzetet. Könnyű lenne rámondani, hogy „jó, de ez csak egy film”, ám ez nem lenne igaz. Sajnos ez a valóság.

hiányzol

Veled is előfordult már, hogy egy olyan pasi miatt sírtad tele a párnádat, aki amúgy meg sem érdemelte a könnyeidet? Nyugi, nem vagy vele egyedül! Szinte minden nő átélte már milyen az, ha olyasvalaki miatt szakad meg a szíve, aki nem bánt jól vele, nem tisztelte, sőt a legrosszabb, hogy nagy eséllyel nem is szerette. A kérdés az, hogy miért is pityergünk egy ilyen férfi után, miközben mi magunk is jól tudjuk, hogy az életünk jobb nélküle?

happy end

10 éve ismerjük egymást. Megcsalt a feleséged és épp akkor akadtam az utadba. Elkeseredett és csalódott voltál és én megmutattam neked, hogy a csalódás után is van élet. 8 hónapig tartott csak és nem is találkoztunk túl gyakran, de ragaszkodtunk egymáshoz. Végül azt mondtad, lehet, hogy pár év múlva vered majd a fejedet a falba, de a családodat választod az akkor 3 és 6 éves gyerekeiddel.

Mi történik, amikor letérsz az útról

Egyszer minden gyerek felnő, egyszer minden gyerek önjáró lesz. De hatalmas a felelősségünk szülőként, hogy hogyan engedjük útjára az a gyereket, milyen tudás birtokában teszi meg élet első önálló lépéseit. De még ennél is fontosabb kérdés, valóban elengedtük-e a kezét.

Szexuális változások

Ha van régóta tartó, viszonylag jól működő párkapcsolatod, egy pillanatra most csukd be a szemed és próbáld felidézni az első alkalmat az első szerelmeddel – vagy pasiddal/csajoddal, ha a két kifejezés nem ugyanazt a személyt takarja. Éld át egy kicsit minden mozzanatát, emlékeztesd magad arra a hangulatra, ami akkor erőt vett rajtad. Megvan?