múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

válás járvány

Ez nem jóslat. Nem onnan született a gondolat, hogy belenéztem a jósgömbömbe, mivel ez sajnos közelít a tény felé. De majd úgyis meglátjátok. Nem a rosszindulat szól belőlem, hanem mások tapasztalata. Bár ha jobban belegondoltok, ebben azért van némi logika. Ha egyesek házassága nem elég erős, nem szeretik egymást, akkor bizony el fognak válni.

szex

Akármilyen hihetetlennek is tűnjön, lehet ilyesmiről hallani. A nő utálja a szexet. Nem arról van szó, hogy szimplán nem kívánja, hanem egyenesen ki nem állhatja. Már annak a gondolatától is rosszul van, hogy le kell feküdnie a párjával. Mi lehet ennek az oka? Vagy inkább az a kérdés, ki az oka?

A szüleid miatt élsz rossz kapcsolatban

Egyesek szeretnek ezzel takarózni: a szüleik miatt élnek rossz kapcsolatban. A szülei miatt veszekednek állandóan, a szülői minták tehetnek a problémáról, sőt, a szülők jelenléte okoz minden feszültséget. Vajon tudják, hogy ez mind igazából csak kifogás?

A sztároknak ugyanolyan rossz

Hallottam egy beszélgetést arról, hogy ilyen nehéz időben mutatkozik meg az, hogy a sztárok is ugyanolyan emberek, mint mi. A pénz nem garancia semmire, ők is lehetnek betegek és egyáltalán: őket is érhetik nehézségek. Valóban?! Meséljetek még…

koronavírus

Nem kértünk, hogy gyere, nem kaptál meghívót, mégis beállítottál. Kéretlenül. Utáltunk is érte, mint általában a hívatlan vendégeket. A hátad mögött kibeszélünk, köpködünk rád, nem értjük mit keresel itt, mit akarsz, miért kellett ezt a felfordulást csinálnod. De minél több időt töltünk veled, annál inkább kezdjük megérteni a szándékaidat.

Miért boldogtalan a nő

Még csak nem is szereti. Ezért van ma annyi boldogtalan nő. Lehet, hogy te nem így látod. Sőt, inkább azt, hogy kiteszik magukról a szexi, csinos fotókat vagy boldogan mosolyognak a párjukra. Ránézel egy nőre az utcán és azt gondolod: milyen gyönyörű, biztos jó élete van. Vagy a drága ruháit láttán azt hiszed: megvan mindene. A kisugárzásából az jön le, hogy tutira boldog és elégedett. De nem így van.

 Vészhelyzetek doktorátusa

Ma, ahogy az önkéntes karanténom sokadik napján elkezdtem olvasgatni a főbb híreket, én bevallom, hogy egészen meg is nyugodtam. Tökéletes képletem van okokból, miértekből, sőt még gyógymódot is kaptam, biztos forrásból!

Bármit elérhetek, ha erősen akarom

Csak akarnod kell. Koncentrálj erősen és sikerülni fog. Ha igazán akarod, semmi sem állhat az utadba. Nincs számodra lehetetlen. – ezekhez hasonlókat lehet hallani, olvasni a népszerű motivátoroktól, de még olykor a szüleink, barátaink is valami ilyesmit hangoztatnak. De mennyi igazság rejlik ebben a felfogásban? Hogy elég nagyon akarnom valamit és az valóra is válik?

Szerencsejátékos férfiak

Az egyetlen, igazi értéket. A legnagyobb kincs egy kapcsolatban, a nő szerelme. Mert a szerelmes nő kész mindent megtenni a párjáért. Tűzbe tenné érte a kezét. Hegyeket mozgatna érte. Ez nem irodalmi túlzás, hanem ez az igazság. Az a nő, aki odáig van a partneréért, az bármit megad a kedvesének és meg is teszi. Csakhogy ez az, amit bizonyos férfiak előszeretettel eljátszanak.